Přejít na obsah

Nejde chcípnout

Guest Ondra557

Doporučené příspěvky

Guest Ondra557

Zdravím,

prošel jsem různé témata a nikde nic podobného jsem nenašel. Občas se mi stane, že po ujetí pár km zastavím otočím klíčkem abych vypl motor a nic motor stále běží, tak musím otočit do polohy žhavení a znovu zhasnou po pár opakování konečně chípne. Nevíte co s tím? Zatím mi vyměnili spínačku a nepomohlo. Díky

Odkaz ke komentáři

ta klapka, je součástí EGR ventilu....odpojit hadici od turba,potom slabou trubku zespodu od výfuku co se vrací zpět,podtakovou jednu,konektor rozpojit a vydělat ven,drží to na třech šroubech a v technickým benzínu pořádně vykoupat nebo nějakým rozpouštědlem. Pokud se to ještě nedělalo a jezdil si tak nějak naspotřebu, tak to bude zasrané jak jetel. :)

Odkaz ke komentáři

Naftový motor je principem tak jednoduchý, že stáčí strčit hadici do nádoby s naftou, natočit motor a on poběží, špatně, ale poběží. Na youtubu je video, kde to zkouší.

Když chcípeš motor tak se za uzavře přívod nafty v čerpadle.

Pak je tam ještě klapka u ARG ventilu, která ještě uzavře přívod vzduchu, zavře se asi na 3 sekundy, běžně je pořád plně otevřená. Tahle klapka je aby motor chcípnu kultivovaně, protože když mu pouze odpojíš přívod paliva, tak by ještě párkrát škytnul a zavibroval. Stejně by ale chcípnul, ale třeba po pár sekundách.

Takže pokud tobě běží pořád a stejně nechcípne, nebude to klapka, protože ta je jen na to doškrcení. Tobě by tedy nezavíralo čerpadlo přívod paliva a motor prostě běží dál.

Ten ventil je řízený elektromagneticky a ve výchozí poloze by měl být uzavřenej.

Dle dílenské příručky - Ventil odpojení paliva - N109 se nachází vpravo na rotační čerpadle. Kabely k němu vedou přes 10 pólovou svorkovnici, která je u filtru oleje. jako první bych ten ventil změřil, jestli na něm není pořád napětí, pak by to znamenalo zkrat. Jestli na něm napětí nebude, tak by to znamenalo mechanickou závadu. Bohužel v dílenské příručce není přesně popsáno jaké piny ve svorkovnici to jsou. Zkus jít po kabelech, případně možná poradí někdo jiný.

Zkus zadat do googlu ventil N109 a dostaneš návod na jeho vymontování/výměnu.

Teď mi napadlo, ten ventil je řízený určitě relém. To by mohlo možná dělat problémy. Nepsal jsi že by se ti stalo, že to nejde nastartovat. Nemyslím si, že by ventil zůstával vyset v poloze otevřeno, ale nikdy nezůstal viset v poloze uzavřeno, když v této poloze je většinu doby. Prostě to změř, asi to bude spíše elektrická závada.

Nevíte někde které relé ho řídí?

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...