Přejít na obsah

Problém s ventilátorem prosím pomozte..


Oskar1

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

 

Mám takovej problém Přestane mi fungovat ventilátor topení! Když k autu přijdu ráno a vyjedu tak je vše v pořádku a funguje až tam kam dojedu. Ale když pak nechám, stát auto třeba 2,3,4 hodinky venku a vrátím se k němu tak po nastartování mi ventilátor topení nefunguje a to jsem zkoušel úplně vše. Otáčet regulací, dávat automat nebo manuál , vypnout nebo zapnout,zastavil jsem vypnul motor zamknul o odemknul opět nastartoval a zase nic až po nějaké době a opakovaném točení kolečkem na sílu proudu vzduchu se mi rozběhne. Někdy i sám od sebe. Jednou se mi také stalo v létě, když jsem jel s klimatizací. Zastavil jsem a po opětovném nastartování mi ventilátor nefungoval a pak zase časem sám naběhl. Pomozte mi prosím mám si vyzvednout malého přírustka v porodnici a nechci, aby v autě mrznul... :(

Odkaz ke komentáři

Na diag se vyser,ta ti nic neřekne.Jako první bych se podíval na pojistku-vyčistil kontakty jak na pojistce tak v boxu a potom se podíval,jestli jde mechanicky lehce.Dále zkontroloval konektor u ventilátoru-prostě přechoďáky jestli někde nejsou.Můžou to dělat i uhlíky

Odkaz ke komentáři

Je naprosto tichej prostě jak má být. Když funguje tak jde od nejmenších otáček až po největší bez problémů. I když si vzpomínám že před pár dny mi ventilátor trochu pískal ale po vypnutí a následovném příchodu a nastartování ten zvuk už nebyl a fungovalo vše jak mělo. Ale je pravda že mi to začalo blbnout od té doby. Má ten pískavej možná tak trochu vrzavej zvuk na něco vliv???

Odkaz ke komentáři

Tak jsem ten ventilátor vyndal z auta. Ten prach z uhlíků udělal takovej mazut všude. Tak jsem to rozebral až k uhlíkům ty jsou dost velké. Vzal jsem sprej na čištění brzd a pořádně jsem to vyčistil. Nechal jsem to vyschnout a zase složil. Ten velkej odpor jsem rozebral a dočistil. A zase složil a vše jemně promazal prolongem. A zatím vše funguje. Jen sem nenašel ten Odpor Topení Předřadný nemůžete mi nějak názorně ukázat kde vlastně je a jak se mění???? Prostě jsem ho nenašel i když jsem sundal i kastlík u spolujezdce.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 6 měsíců později...

Vetřu se sem, netřeba začínat nové téma...

 

Můj problém je následující:

 

ventilátor minulý týden na "1" pískal, na vyšší stupně byl klid. Dneska při jízdě najednou nefungoval a nefunguje vůbec. Pouze na "4", ale to mi pocitově fouká tak na "2-3". Může někdo poradit co to může být, příp. co s tím?

 

Jedná se o OCT II, MR 2009 s manuální klimou.

 

Za každou odpověď, vyjma diagnostiky, předem díky.

 

Honza

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...
  • o rok později...

Prosim o radu, kdyz dam ventilator na 4 tak se spaly pojistka do 10s, Jinak 1 2 3 stupen bezi ok. J eto octavia I 2004 1,6i elegance. diky za rady a typy.

Ahoj zdenzakr mam stejný problém jako ty mohl by jsi mi říct jak jsi to vyresil v utery odjíždím na dovolenou a bez ventilátoru se s rodinou uvaříme dekuji

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zdravím pánové,

 

také mám problém s ventilátorem, dnes prostě jen tak přestal makat. Pojistky jsem zkontroloval a vše ok. Navíc Když jsem otočil zapalování tak taková ta indikace síly větráku samovolně nabíhala až na plný výkon, ale větrák nejde na žádnou rychlost. Otázka zní - kde najdu předřadný odpor a jak poznám že je KO a jak se dá rozebrat motorek až na uhlíky.kdyby byl nějaký nákres bylo by to fajn. PS. nechce se mi to opravovat pokus-omyl. Dík za info a rady.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Příspěvky

    • Ahoj, nedořešil to někdo? Mám taky 1,4 TSI 2013 Liftback a takovou nestabilitiu jsem u žádného auta nezažil 😞 okresky jsou v pohodě ale jak člověk zajede na dálnici nebo jede rychleji, tak je auto šíleně nestabilní, stačí aby trochu foukl vítr a autem mě to hodí do strany.. Kola nafoukané dle doporučení výrobce, geometrie OK.. Neměnil někdo třeba převodku řízení ?
    • Laurinka je na prodej, cena k diskusi. Najeto 360 tkm, pravidelně měním rozvody a olej, tankuju jen Maxxmotion. Motorově všechno v pořádku, klimatizuje, interiér nese známky používání, exteriér odpovídá věku a nájezdu, začíná reznout, lak se loupe, takže co si budem... Minimálně jako pracant bude ještě dlouho jezdit (STK 01/2024), hezky hrát (zesík, můžu nechat i subwoofer).  Je čas se posunout dál, Baghíra zůstává doma. Fotky ještě nemám, průběžně čistím interiér.
    • Tak udělal sem co jste psal, sundal sem i manžety kde jsou spojené tyčky k řízení ale v tyčkách žádná vůle vše jde slyšet od hřebenu..ještě to řízení má takový stěhovací šroubek tím tomu asi nepomůžu? A 2. Otázka, řízení musí být ze stejného modelu? Mám 7.97 tj.kratší čepy..
×
×
  • Vytvořit...