Přejít na obsah

Červeňáček

Doporučené příspěvky

Je to olej, nedalo me to, tak jsem kapnul z merky na mokry asfalt a hned se rozjelo kolo skoro pul metra v prumeru. Na bloku to je, pri vymene oleje a pretesnovani vany je tam videt jak to nekdo uz "varil", takovy par cm svar...takovej bastl. Zitra bude oprava tekutym kovem, tak snad to bude ucinne.

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...
  • o rok později...

Trošku pro oživení vlákna, dneska jsem měl s autem jubileum formou 200 000 km. Letos v únoru jsme spolu už rok, tak se trochu rozepíšu co se na autě dělalo.

post-18668-0-25406500-1365609429_thumb.jpgpost-18668-0-64116300-1365609455_thumb.jpg

Po koupi v únoru 2012 jsem dělal rozvody včetně kladek a pumpy, výmena oleje, všech filtrů, servo kapaliny, fridexu, komplet přední brzdy. Zjistila se trhlinka v bloku, tak opraveno tekutým kovem (zatím dřží).

Duben 2012 pořízení vystřelováku.

V květnu 2012 proběhla výměna uložení stabilizátoru + kostí.

V červnu 2012 mě u řidiče spadlo okno, takže výměna stahovačky.

O prázdninách 2012 výměna volnoběžky alt. (SKF) a napínací kladky (INA). Toto vydřelo cca 3 týdny a volnoběžka od SKF uletěla. Takže oprava volnoběžky (INA) znova + nový řemen(Contitech).

Cca září - říjen 2012 se měnil pomocný spojkový váleček - tekl a mizela brzdovka.

V listopadu 2012 přišla na řadu výmena oleje (po 10 000 km), výměna oleje v převodovce, gufera v převodovce (protíkal olej kolem poloosy), těsnění vývěvy (prolínal tama olej) a těsnění mezi držákem olej.fitru a motorem (taky prolínal olej). Toto vše děláno po umytí motoru, aby bylo vidět kde to všude teče, protože jsem měl v garáži vždycky pár kapek oleje.

Únor 2013 se dával nový vlnovec, vedení spojky mezi hlavním a pomocným válcem (brzdovka byla pod minimem, ale čidlo nepíplo, takže i výměna víčka brzdové kapaliny). Při výměně vlnovce se zjistila prasklá hadice u turba, tak výměna i té. Jelikož všechny provozní kapaliny raději kontroluji, cca 2x do měsíce, tak jsem si toho všimnul).

Jelikož má auto výročí, tak jsem mu koupil všechny nové tlumiče Bilstein B4, pružiny, uložení, ložiska, prachovky, dorazy, no prostě všechno na komplet výměnu tlumičů. Zatím to mám v krabicích, jelikož není teď moc času na výměnu a navíc musím počkat až trochu vyschne u kamaráda zahrada a budu moct najet do dílny.

Když si to tak pročítám, tak si říkám, jestli je to vůbec možný, na auto co má 200k, aby se během jednoho provozu měnilo tolik věcí :-) Takže díky těmto nákladům, jsem musel zůstat u origo ALU 15' kolech, namísto nějakých větších a hezčích a spousta dalších úprav co s autem zamýšlím, jako například RS nárazník apod. Jeniný co jsem udělal, tak byla výmněna fofr klacku a natření třmenů a bubnů na červeno :-)

Takže jestli 200k nebo ne, je celkem jedno, auto jezdí dobře a i přes tyto náklady jsem s ním spokojen.

T.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...