Přejít na obsah

bullitson

Uživatelé
  • Počet příspěvků

    94
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

bullitson's Achievements

0

Popularita

  1. Ahoj, dnes jsem si všiml zvuku od PZ kola. Zvuk se projevuje jen při přudčím/silnějším brzdění. Zvuk je nepravidelný a připomíná silně takové to klasické vrzání gum stabilizátoru. Tedy není to kovový zvuk, ale takový "gumový". Při zkoušce ruční brzdy při jízdě vše OK, jak píšou, pouze při takovém tom normální trochu silnějším brzdění. Na místě při houpáním s autem to nic nedělá. Octavia 1.9 TDI, 66kw, vzadu bubny. Napadá mě, může téct prase? Dělalo by to takovej zvuk, když "navlhne" obložení? Jsou KO silentbloky nápravy? Něco s kolem? Nebo snad tlumičem a pružinou? Přezuto na zimní mám už přes měsíc na plecháčích, kolo je dotaženo. Děkuji za rady. Tomáš
  2. Ahoj, jelikož to souvisí s přední nápravou, tak to napíšu sem... Včera jsem během jízdy měl takový divný pocit, slyšel jsem zvuky z přední nápravy, při pravotočivé zatáčce 90 stupňů, kde jsem jel pomalu... Hučení to ani nebylo (ložisko vylučuji), ale takový chrčení, vrzání, těžko popsat. Při zaparkování auta v garáži jsem zjistil, že když houpu autem, tak od levého předního kola (přijde mě to jako úplně ze středu) se ozývá kovový zvuk, přirovnal bych to jako když cvakne relátko, ale mnohem silněji a víc nahlas. Cvaká to jen, když jsou kola v levém rejdu a rovno. V pravém rejdu to necvaká. Nevím jestli to může souviset s těma pazvukama za jízdy. Kosti a gumy stab. se dělali tak 2 měsíce zpátky. Co by to mohlo být? Homokineťák, čep, povolená poloosa? Bohužel jsem neměl včera čas kolem toho více lítat, tak jsou zkoušel jen to houpání. Kola jsou dotažený, to jsem taky ještě kontroloval. Díky. T.
  3. Ano, dole je taky, šroub s matkou. Je dobrý dát šrouby nové. A doporučuje se při zpětné montáži spodní šroub s matkou dotahovat, jakože je auto zatížené. Já to dělal tak, že jsem si druhým heverem přizvednul nápravu a tím jsem jakože "nasimuloval" zatížení vozu. Jinak předek, jak píše pavel71. Na pravém kole zavazí trochu poloosa, ale při troše šikovnosti se to dá vytáhnout, kola vytočit, ale teď si za boha nevzpomenu na kterou stranu a dělá se to líp. A ještě jsem trochu bojoval s uvolněním tlumiče z těhlice, byla tam stoletá rez, tak se tomu moc nechtělo. Z čepu jsem to nevyhazoval.
  4. Já dělal tlumiče loni na jaře a dával jsem taky Bilsteiny. Dělal jsem to komplet se vším všudy, pružiny, uložení, prachovky, šrouby, prostě všechno co tam je tak nový. Vyšlo to na cca 8000 + geometrie. Návody na fóru určitě jsou.
  5. Dneska v Jevíčku (u Svitav) na benzince černá dvojková Octavia, cca 14:30. Stihnul jsem zaregistrovat jen barvu, že je dvojková a nálepku na kufru. Jestli kombík nebo ne, bohužel nevím. A ještě jsem stačil zatroubit. Já v červené O1 lift směrem na Chornice. Možná to byl Martty23, tak se třeba přizná :)
  6. Tuším, že tam bylo i nějaké menší křídlo a za tebou jela od parkoviště až po kruháč červená jedničková oktávka .
  7. Dnes Letovice, cca 14:00 černá Octavia II, vyjížděla na náměstí z parkoviště a pokračovala směr kruháč a na kruháču směr Svitavy. Samolepka vlevo na kufru, SPZ jihomoravská "B". Foto jsem nestihnul a čísla z SPZ jsem zapomněl :-)
  8. Taky jezdím na Shell nějakej ten pátek, akorát na 10W40. Tuším, že HX6, je to ve žlutým kanistru.
  9. Mě toto dělaly lanovody. Když jsem zatahnul ruční brzdu a povolil, tak pravé kolo zůstalo zabrzděné - přibržděné. Při sešlápnutí pedálu bylo vše OK. Jak se vyměnily lanovody bylo po problému.
  10. bullitson

    tlumice a vse kolem nich

    Na jaře 2013 jsem měnil na své (1.9TDi, 66kW, lift) komplet vše (tlumiče, pružiny, uložení, ložiska, prachovky, dorazy, nový šrouby a matky, prostě vše co je společného s tlumičem) a stálo mě to 8000 Kč a nějaký drobný + pak ještě nějakou stovku za geometrii. Práce nic nestála, dělal jsem to sám s kamarádem.
  11. bullitson

    východní čechy

    Děkuji moc, dám na Tvoji radu a pojedu tama.
  12. bullitson

    východní čechy

    Kluci z východních čech, zítra ráno jedu do Pardubic - od Svitav. Jak to tam vypadá na silnicích? Mám počítat s nějakým větším spožděním? Díval jsem se, že u Janova je kyvadlový provoz, dále za Litomyšlem a další mezi kruháčem u Holic a obcí Časy. Jezdívam na Litomyšl - Vysoké Mýto - kruháč u Holic a dál přes ty dědiny, Sezemice - Pardubice. Díky za info.
  13. bullitson

    Můj příběh s bubnama

    Mě to dělaly lanovody, zůstávalo to vyset a přibržďovalo pravé kolo...
  14. Dnes jsem si koupil po dlouhém vybíraní jetého bazarového kola, kolo nové. Chtět bych se po 10ti letech vrátit k ježdění, tak jsem musel nečím začít. Dnes jsem dal 15 km po okolí - silnice, les, štěrk, prostě takovej mišmaš. Dojem zatím dobrý, zadek nebolí :-) Kolo jako kolo, šlapat se musí u každého. Psal jsem o něm už i v hospodě, ale dám to i sem. Jinak osazení to má Acera 8mi kolečko, vidlice RST Gila, brzdy kotoučové hydraulické TEKTRO.
×
×
  • Vytvořit...