t-drát Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Zdravím všechny. Důsledně jsem prošel celou diskuzi kolem Columbuse ale nejsem z toho moc chytrý. Potřeboval by jsem poradit s hlasovým ovládáním. Nemám HF sadu, je možné hlas. ovl. i bez této sady? Má Columbus vestavěný mikrofon? (asi ne)a pak jsem tady našel schema konektoru s možnám připojením mikrofonu ale uvádí se tam propojení s HF. Je možno tam připojit na (out)externí mikrofon a tím to zprovoznit?. Díky Jirka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Stačí připojit mikrofon do navi. HF v autě být nemusí. Pak je potřeba ještě nakódovat pokud je hlasové zakázané. Podmínkou je software 2xxx a vyšší. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
t-drát Odesláno Březen 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 Stačí připojit mikrofon do navi. HF v autě být nemusí. Pak je potřeba ještě nakódovat pokud je hlasové zakázané. Podmínkou je software 2xxx a vyšší. Díky za rychlou odpověď, rád bych využil Tvé nabídky ale jsme trošku z ruky já z FM (MORAVSKOSLEZKÝ.) Pokud jde o SW-mám -3984 takže asi OK ne? Navi je 2011 a údajně hlasové ovl.povoleno.Co se mikrofonu týká tak tam zůstal z PAROTA uvažoval jsem ho použít nebo ne? auto je OstaviaFL/2011. Ještě jestli mi poradíš - na Foru Columbus strana(1)je zobrazený zmíněný konektor a způsob připojení, mohu použít ten vyznačený vstup? Dík Jirka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doli Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 http://skodateile.cz/index.php?pg=product&prod=212&menu=%C5%A0koda%7COctavia%20II%28A5%29%7CAudio%20a%20Navi 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 4, 2012 Sdílet Odesláno Březen 4, 2012 (upraveno) Díky za rychlou odpověď, rád bych využil Tvé nabídky ale jsme trošku z ruky já z FM (MORAVSKOSLEZKÝ.) Pokud jde o SW-mám -3984 takže asi OK ne? Navi je 2011 a údajně hlasové ovl.povoleno.Co se mikrofonu týká tak tam zůstal z PAROTA uvažoval jsem ho použít nebo ne? auto je OstaviaFL/2011. Ještě jestli mi poradíš - na Foru Columbus strana(1)je zobrazený zmíněný konektor a způsob připojení, mohu použít ten vyznačený vstup? Dík Jirka SW je OK. Jestli půjde mikrofon od Parrota fakt nevím. Dal bych tam radši originál. Dává se do stropní lampičky a pasuje tam. Správné piny jsou na štítku na horní straně navi MIC IN + a -. Nebudeš mít asi v autě tu 12-ti pinovou svorkovnici. Upraveno Březen 4, 2012 uživatelem j0ska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
t-drát Odesláno Březen 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2012 Aha, díky myslel jsem si ,že ta svorkovnice je již v autě a že Mic. připojím ze strany vývodů. Jinak se zeptám ten tvůj mikrofon je již s tou svorkovnicí nebo ji musím někde sehnat, potom je otázka kde? Ten mic. se na zrcátko připevní jak, má nějaký úchyt nebo se "lepí". Jirka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
j0ska Odesláno Březen 5, 2012 Sdílet Odesláno Březen 5, 2012 (upraveno) Mikrofon se zacvakne na místo k tomu určené. Jen se vyhodí takový černý kousek pěnové hmoty. Upraveno Březen 5, 2012 uživatelem j0ska 0 Citovat Odkaz ke komentáři
t-drát Odesláno Březen 5, 2012 Autor Sdílet Odesláno Březen 5, 2012 Jasně máš pravdu origo je OK. Pokud budeš ochoten to řešit dobírkou tak to od Tebe "vezmu. Tady je můj imail kde bych ti dal mou adresu. j-turek@volny.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gappa Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 Já jsem koupil mikrofon + kabel a konec kabelu není spojen s přiloženým konektorem,nevíte,kam napíchnout?Dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Prosinec 17, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 17, 2014 Kabl ma dva konce, mas na nejakem konci konektor? K mikrofonu jde 2pin na stranu k radiu zase jen 2 draty, pak je dulezity, jestli mas handsfree nebo to chces jen pro hlasove ovladani. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gappa Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Kabl ma dva konce, mas na nejakem konci konektor? K mikrofonu jde 2pin na stranu k radiu zase jen 2 draty, pak je dulezity, jestli mas handsfree nebo to chces jen pro hlasove ovladani.Jen hlas.ovl.Ten kabel od mikrofonu není napíchnut na konektor co se zastrčí do Columba.Takhle to poslali z Škoda teile viz obr.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Prosinec 18, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2014 Ok, na konci káble jsou aspoň piny? Pokud máš ten konektor ve fakře, tak se to dá jen docvaknout :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gappa Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 Ok, na konci káble jsou aspoň piny? Pokud máš ten konektor ve fakře, tak se to dá jen docvaknout :)[/qu K tomu zelenému konektoru to není spojené ( obr.2) a já nevím k jakému pinu ty dva drátky dát.Našel jsem tohle (obr.1). 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 Ale ty zadne piny nikam zapojovat nemusis. Ty dva cerne konektory, ktere jsou na tom obrazku rozdelene spojis dohromady. Mikrofon zacvaknes do stropni lampicky a ten zelenej konektor nacvaknes do konektoru co vede do Columbusa. Jednodussi uz to byt nemuze. Pokud je tohle pro tebe slozite, tak se radsi do niceho nepoustej a zastav se za nekym kdo tomu rozumi. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 @Alessi: pise, ze konektor do radia nema (zeleny) Jinak pro funkci hlasoveho vladani jsou pouzity piny 1 a 7, 4 a 9 je vystup pro origoHF. Kdyz se to ale zameni, nic mocse nedeje, jen to nepujde a v diagnostice bude zapsana chyba. Podminkou je, ze ten konektor musi byt v puvodni fakre, ale pokud nemas tel, tak tam nebude. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Alessi Odesláno Prosinec 26, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 26, 2014 ka_r_los: no ja ho asi nejak nechapu, ale o par postu vys pise ze mu to prislo ze skodateile tak jak je to na obrazku a tudiz jsem predpokladal, ze mu to prislo i s tim zelenym konektorem. A pokud vim tak ze skodateile to posilaji vzdy kompletne. V nejhorsim pripade se da ten zelenej konektor koupit samostatne ve skodovce a pak je zapojit na 1 a 7. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gappa Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Díky,už to mám hotový.Do toho zeleného konektoru(poslaly černý) nebyly napojený ty dva dráty(na obrázku zapojený jsou) napojil jsem na 1a7. Kluci díky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Prosinec 30, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 30, 2014 Neni vubec za co, ona ta barva konektoru neni smerodatna;) Ale pro priste konkretne zadat otazku a vychozi podminky, odpovida se sakra snaz a nemusis cekat tyden, oboji by bylo zadara;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.