aero Odesláno Březen 13, 2012 Sdílet Odesláno Březen 13, 2012 Čau borci, mám takový menší problém s tlačítkem ohřevu zadního skla. Nesvítí :-) Jak sem rozebral tlačítko tak sem zjistil že tam jsou dvě kontrolky, jedna malá dioda v levo a druhá větší v pravo ta co si myslím že byla oranžová (při zmáčknutí tlačítka svítila..než praskla... ) . Jaká barva byla ta druhá malá ledková nebo k čemu byla? (já myslím že podsvícení tlačítka) a jak se jmenuje ta velká kontrolka ať vím jakou koupit a přepájet...díky :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mumuinek Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Origo maji byt dve obyc male zarovicky.. Pokud jsou Diody tak to nekdo predelaval. A jakou barvu koupis je na tobe jak chces aby ti to svitilo. Bud sezenes 12V diodu nebo klasickou 3V a das k tomu odpor .. Základní vzorec zní: Rv = (Ucelkové - ULED) : I Odpor "Ohm" = (Celkové napětí "V" - Napětí LED "V") : Proud "A" Zapojeni Základní zapojeni Hodnoty LED:: 3,5V a 25mA Vzorec: Rv = (Ucelkové - ULED) : I Výpočet: (12V - 3,5V) : 0,025A = 340Ohm 0 Citovat Odkaz ke komentáři
dj_Paul Odesláno Březen 14, 2012 Sdílet Odesláno Březen 14, 2012 Já měl originál zelenou ledku na podsvit a žárovku na signalizaci zapnutí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.