Přejít na obsah

FW 4020

Doporučené příspěvky

Zdravim, vcera som nahral do mojej Navi firmware 4024 a boli to teda nervy. Priebeh nahravania bol celkom v pohode az do posledneho kroku Gateway. Tam zacal preblikavat displej (zhasol, rozsvietil) az nakoniec uplne zhasol. Potom som nemohol radio ani zapnut. Skratka, takmer mrtve. Nasledne som rekonektol autobateriu a nastastie mi system nabehol, ale zobrazovalo chybu. Potom som googlil a nasiel som nejaky zachranny balicek, ktory som tam nahral. Prvykrat mi nefungoval touch. Nahral som ho tam este raz a zrazu sa rozbehol aj touch, ale nemozem sa dostat na HDD. Pise mi, ze nie je ziadne medium. Tu som skoncil, pretoze uz bolo vela hodin.

Teraz by som vas na zaklade tychto obrazkov chcel poprosit o radu, ktory firmware tam nahrat. Dakujem.

post-35543-0-56395100-1389253616_thumb.jpeg

post-35543-0-65007700-1389253631_thumb.jpeg

post-35543-0-25220700-1389253645_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Take se podelim s upgradem, ktery jsem provedl cca pred 10-ti dny.

Jelikoz u me byla verze firmwaru 4020, popr. 4120 nestabilni, tak jsem po nejake dobe nasel firmware 5238 upraveny i pro stare hardwarove verze Columba, po vypaleni na DVD(vrele doporucuji pouzivat DVDecka pro upgrady, upgrade je mnohem rychlejsi a bez chyb cteni) jsem vlozil do Columba, asi po 45-ti minutach bylo hotovo a Columbus funguje naprosto skvele, vsechny veci zustali zachovany(servisni menu, odblok, atd.) a jedine co se ztratilo byly predladene stanice v pameti radia(coz byl naprosto minimalni problem). Mozna je to jen pocit, ale zda se mi columb rychlejsi oproti 4xxx FW a hlavne je mnohem stabilnejsi....jeste jsem ho nemusel restartovat z uplneho zatuhnuti, coz se mi v predchozich verzich stavalo jednou az dvakrat za tyden.

Co je noveho od 4xxx v teto verzi...samozrejme radiotext(mozna bych vyresil lepe grafiku, zabira zbytecne moc obvrazovky, ale aspon uz tam konecne je), zda se mi nova grafika na pdc, rychlejsi odezvy na prepinani mezi obrazovkami(aspon pocitove pro me)...bude toho asi vice, ale nemel jsem cas to zkoumat, za tu dobu jsem najezdil kolem 3000km, takze bych rekl, ze je to celkem odzkousene a ze by to mohlo byt OK. Kdyby neco budu ifnormovat ;)

Cau cau

Ja som mal tak isto FW 4021 a bol dobry ale napadlo ma ze si to upgradnem a stiahol som si 5218 vsetko krasne prebehlo upgrade asi za ani nie 30 min ale zial nefunguje zvuk a predpokladam ze to bola asi spatna verzia FW. Mohol by som ta poprosit kde si stiahol tvoju funkcnu verziu 5238, moc by si mi pomohol. Chcem si nahrat nove mapy a kvuli tomu si chcem dat novy FW lebo puvodne som mal prehistoricky 1020 :)

Veelmi pekne dakujem

Odkaz ke komentáři

Nazdar pani tak dnes sa mi podarilo upgradnut radio na FW 5238 vsetko slape genialne napaloval som to na Imation DVD-R rychlostou 4x cez Astroburn Lite co je doplnok k Daemonu. Povodny FW som mal 1020 :pest: ale vsetko slape keby nahodou niekto chcel tak staci na ulozto.sk zadat RNS-510-fw-5238.iso ja som to tam nasiel a je to funkcny FW

Hodne stesti nebudete lutovat :asie:

Odkaz ke komentáři
Guest aldo345

Zdravím Vás,

chtěl bych Vás požádat o radu, rád bych zvedl FW u 3T0035680B na netu jsem našel že bych měl nahrát maximálně 4120 nebo 412X. Je tomu tak nebo mohu nahrát i novější FW? Dále mám GSMIII na které běhal Samsung S2, S3 ale teď s NOTE3 Android 4.3 nejede.

Tak jsem tam dnes nahrál FW4120 a pak mapy V10 8049 East, vše běží asi bez závady jen na maxi dotu mi něco chybí, nevím co tam vše bylo, ale nejde mi třeba na maxi dotu navigace. Pak jsem nahrál FW 5269, vše proběhlo v pořádku ale maxi dot stále bez navigace a změnilo se mi písmeno z B na G. Tak se někde zastavím na nakodování. Nevíte někoho kolem Teplic?

Tento měsíc by měl dorazit android 4.4, tak doufám že se pak Note 3 spojí s jednotkou.

Odkaz ke komentáři

ty jsi tu odpověd nepochopil!!! dáváš sem odkaz přitom o tom softwaru nic nevíš!!! Někdo si s tím může zkurvit navigaci a být tím člověkem tak ti nakopu do prdele že jsi to tu dával... já ty navigace dělám denně víš...

píšeš že to je funkční firmware jo?? a jak víš že to pojede s deskou C4-C12?

pojede to s každou radiovou deskou???

na tyto odpovědi neznáš odpověd a píšeš že je to funkční firmware?

a co disk? rozdělí to disk na 3 partitiony?

Odkaz ke komentáři

ja som mal v radiu soft 3T0035680A a puvodni FW nez som si ho prehral tak bol 1020 ked osm nasiel 4021 tak osm ho tam dal bol oka vsetko slapalo a ked som nahral 5238 tak mi to slape a disk mi to samozrejme rozdelilo a funguje mi to aj kopirovanie na disk, prehravanie z disku nacita mi v pohode 32GB SDHC co mi predtym neslo, taksom to doporucil ked som si precital aky popisuje problem lebo sa mi zdalo ze je to to iste co som mal aj ja

Mas pravdu netusim ci to ide na vsetky desky ale tento FW mam uz asi mesiac nabehane asi 2000 km a vsetko slape keby to bol nahovno soft tak to sem samozrejme nedam

Az so mnou nesuhlasis napis a ja moj prispevok vyhodim

Odkaz ke komentáři
Guest petos19

Páni, mám nasledovný prípad. Dostala sa mi do rúk A verzia s rádio doskou 003. Majiteľ nahral do nej 5238 netuším aký. Prišiel o zvuk. Dal som späť 1020 oficiálny plus mapy V6. Zvuk sa vrátil a všetko funguje akurát pri navigovaní chýbajú hlasové navigačné pokyny. Skúsil som aj 3810noru a mapy V9, stále bez zmeny - stále bez zvukových navigačných pokynov. Stretol sa niekto s týmto problém a podarilo sa mu ho vyriešiť?

Odkaz ke komentáři

To s tou 5238 jsem tady asi tak trosku rozpoutal ja. Myslim si, ze kazdy kdo se pousti do upgradu samovolne, bez jakekoliv kontroly popr. zalohy tak musi pocitat s tim, ze se neco stane. Ja jsem tento FW nestahoval z ulozto, ale z odkazu z Nemeckeho fora, kde je jeden clen, ktery upravuje nove FW i pro stare desky(a mam takovy dojem, ze od nej mate vsichni nove verze s upravou pro stare desky), na toto si musi kazdy dat pozor co stahuje a musi si zkontrolovat jestli je dany FW pro jeho desku nebo ne a pokud do toho jde aniz by na sto pro vedel je odvazny.

Ja bych treba osobne nedelal upgrade aniz bych si pred tim nestahl veskera kodovani, abych se mohl pri pripadnem problemu vratit zpet. To ze muj upgrade na 5238 probehl bez problemu, funguje skvele(Columbus mi netuhne jako pri 4120) je jen tim, ze jsem si vse predem dobre zkontroloval a zalohoval....nebo aspon si to myslim ;)))

Osobne jsem nedaval zadny odkaz na stazeni, uz jen z duvodu ze by se to na foru delat nemelo, ale kazdy kdo by pozadal na SZ, tak bych mu nejprve poradil to co jsem napsal pred par radky, popr. nemam problem(pokud je z okoli) mu v tomto pomoci(ulozit kodovani, zjistit variantu desky a rozhodnout zda-li je dany FW vhodny nebo ne).

Myslim Milhausku, ze zrovna ty bys dokazal v tomto smeru mnohem lepe poradit a pomoci a je celkem zbytecne pokladat zde otazky typu a co kdyz mi to hodi error...na druhou stranu tato hlaska ti muze take prinest "byznys".

Kazdy jsme zodpovedni za sve projekty ;))))

Odkaz ke komentáři

Bladiku,ale ono je to i o něčem jiném.Jde o to,že pokud se tím někdo zabývá,opravuje,upravuje,tak většinou nese následky za případné pády atd.

Osobně jsem viděl a mám na stole-klidně vyfotím asi 15-20 zkur--ných desek po neodborném flashi.

Když mi někdo přinese navi na update a já odpravím desku,tak zákazník dostane novou,nic neplatí.Máš vidět lidi,kteří někde něco stáhli,špatně vypálili či podobně a pak mají dát 4000 za novou desku.

Odkaz ke komentáři
Guest petos19

Ďakujem za reakcie. Problémom je, že navi ku mne už v takom stave prišla. Osobne problematiku update-ov celkom ovládam a rád by som navi dal do funkčného stavu. S týmto problémom som sa zatiaľ nestretol, a požiadal som o radu miestnych skúsenejších. Preto ocením ak mi niekto vie poradiť ako vyriešiť daný problém mimo výmeny rádiovej dosky.

Odkaz ke komentáři

To petos: Je divne ze radio hraje a jedine co ti chybi jsou navigacni pokyny => nezda se mi ze by byla navigace jakkoliv fyzicky poskozena. Zkusil bych nahrat soft 4020(4120), naformatovat disk a pak nahrat aktualni mapy...V10. Mam takovy dojem, ze navigacni pokyny jdou s mapou nikoliv s firmwarem...ale v tomto si nejsem jist.

Odkaz ke komentáři
Guest petos19

Bladik je to tak ako píšeš navigačné pokyny si navi berie s navi dvd. Skúsil som, čo si napísal no bez výsledku aj pri 3810noru aj 4020a s V10. SW aj nahratie máp prebehne v poriadku no akonáhle dám v setupe obnoviť nastavenia, napíše vložte navigačné dvd. Vložím a môžem čakať... ak ho vyberiem napíše "požadovaný jazyk nebyl nahrán". Googlil som a zistil som, že s týmto problémom bojuje viac ľudí no stále som ešte nenašiel riešenie.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o měsíc později...
  • o 3 týdny později...
Guest casey82

Ahojte, mam O2 L&K predFL a este neaky povodny firmware viete mi poradit ako zistit aku verziu fw tam mam a aku dat poslednu verziu ?....respektive je tu niekto z BA co by mi to updatoval ? Dik

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...
  • o 2 měsíce později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...