Přejít na obsah

JAK SPRÁVNĚ HUSTIT PNEU???

Sniper_2003

Jaký tlak do pneu??  

120 hlasů

1. 1. Na jaký tlak foukáte 17" kola na svém automobilu??

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Ahoj chlapy. Chci se vás zeptat jak velkým tlakem hustíte své 17" kola na svých mazlicích. Já osobně mám plněno DUSÍKEM a na hodnotu 2,8 all. Zajímalo by mě jaký je ten optimální tlak na huštění pneumatik. Hlavně mi neodepisujte, že to co je na víčku nádrže, protože to je údaj výrobce pro komfortní jízdu a né pro optimální s ohledem na zábavu za volantem, spotřebu, životnost pneu atd... ;)

Odkaz ke komentáři

Je to docela zajímavé. Informoval jsem se v 6 nezávislých pneuservisech na hotnotu, kterou by měli být nafoukány nízkoprofilová 17" kola. Ve 4 z nich mi řekli, že hodnota by měla být mezi 2,5-2,9. Přičemž 2,5 je minimální hodnota, kdy se už pomalu ale jistě ničí pneumatiky. :blink: V dalších dvou nejdřív nevěděli pak mi řekli universální odpověď : pane foukejte to tak jak píše výrobce na víčku nádrže." :wallbash: Co se týká prasknutí, ta pneumatika musí něco vydržet. Jsou to sportovní gumy né nějaké noname. :palec:

Odkaz ke komentáři

od 2,8 nahoru hustíme "XL" nebo "C" gumy.

Také hodně záleží potom na tom,jak se guma sjíždí.Nech ji na 2,8 když ti to někdo řekl a sleduj,jestli se ti nesjíždí střed.Můj Touareg kde mám 20" mají předepsáno 2,6 a mám vyzkoušeno že je to optimální,pneu se rovnoměrně sjíždí.

Odkaz ke komentáři

Jinak pokud to někomu pomůže získal jsem tabulku Škoda pro huštění pneu. Bohužel je to to samé co výrobce udává na víčku nádrže. :( Dále jsem obeslal 9 internetových obchodů se stejným dotazem jako zde můj první příspěvek s podrobnými specifikacemi pneu a výsledek dopadl takto:

1) víčko nádrže či sloupek

2) 2,3bar

3) nemáme tuto informaci - to mě dostalo podotýkám, že tento obchod je jedním z největších

4) tabulka přidaná do tohoto příspěvku

5) výrobce vozu,víčko nádrže

6) správný tlak konzultujte ve svém pneuservisu - to jsem myslel, že shořím :lol:

7) 2,3bar

8) 2,4bar

9) sloupek dveří, víčko nádrže

Pak mi nedalo a zavolal jsem svému kamarádovi, který se pohybuje ve světě motorsportu, a ten mi řekl, že po konzultacích s různými mechaniky dospěli k názoru, že nejoptimálnější tlak (v mém případě - zvolená pneu, doplňky, styl jízdy atd.) by bylo nejvhodnější 2,6 - 2,7 dusík. Tak jsem to dnes vyfouknul přímo mezi tyto hodnoty a uvidím.

:huh:

Huštění pneu Škoda.pdf

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

U VW zákazníkům v Německu radíme, aby hustili o 0,2-0,3 víc, než je hodnota maximálního zatížení uvedeného na víčku nádrže. Podotýkám, že se jedná o hodnoty pro HOSPODÁRNOU JÍZDU, kdy sice dojde k jistému úbytku komfortu, který je ale stále přijatelný.

Na dravější jízdní styl je optimum někde mezi 2,4-2,7 vzduchu a okolo 2,55-2,65 dusíku. Tak foukáme Golfy R a Scirocco R na okruhy pro závodní kurzy zákazníků B)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

Jinak pokud to někomu pomůže získal jsem tabulku Škoda pro huštění pneu. Bohužel je to to samé co výrobce udává na víčku nádrže. :( Dále jsem obeslal 9 internetových obchodů se stejným dotazem jako zde můj první příspěvek s podrobnými specifikacemi pneu a výsledek dopadl takto:

1) víčko nádrže či sloupek

2) 2,3bar

3) nemáme tuto informaci - to mě dostalo podotýkám, že tento obchod je jedním z největších

4) tabulka přidaná do tohoto příspěvku

5) výrobce vozu,víčko nádrže

6) správný tlak konzultujte ve svém pneuservisu - to jsem myslel, že shořím :lol:

7) 2,3bar

8) 2,4bar

9) sloupek dveří, víčko nádrže

Pak mi nedalo a zavolal jsem svému kamarádovi, který se pohybuje ve světě motorsportu, a ten mi řekl, že po konzultacích s různými mechaniky dospěli k názoru, že nejoptimálnější tlak (v mém případě - zvolená pneu, doplňky, styl jízdy atd.) by bylo nejvhodnější 2,6 - 2,7 dusík. Tak jsem to dnes vyfouknul přímo mezi tyto hodnoty a uvidím.

:huh:

Fakt si mi pomohl dík moc!

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Na zimu se foukají pneu, které jsou plněny vzduchem o 0,2 Bar více. Je to z důvodu studených teplot, kdy vzduch v pneu zmenší svůj objem a tím i tlak. :palec:

Pokud věříš Škodě co ti píše tak to foukej podle nich. Škoda také píše neměňte si sami žárovku, nechte to na odborný servis Škoda. Nebo nelijte žádná aditiva do nádrže dieselovích motorů. Skoro všichni dělají opak, jelikož by v zimních teplotách nemohli jezdit atd.

Jinak každý si fouká auto podle toho jak mu to vyhovuje. Musíš si to vyzkoušet sám, nebo dát na radu Škody či ostatních uživatelů. :palec:

Mimochodem své letní 17" kola foukám na 2,7Bar dusík. :palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...