Přejít na obsah

JAK SPRÁVNĚ HUSTIT PNEU???

Sniper_2003

Jaký tlak do pneu??  

120 hlasů

1. 1. Na jaký tlak foukáte 17" kola na svém automobilu??

• Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

• o 2 měsíce později...

Na zimu se foukají pneu, které jsou plněny vzduchem o 0,2 Bar více. Je to z důvodu studených teplot, kdy vzduch v pneu zmenší svůj objem a tím i tlak. :palec:

Pokud věříš Škodě co ti píše tak to foukej podle nich. Škoda také píše neměňte si sami žárovku, nechte to na odborný servis Škoda. Nebo nelijte žádná aditiva do nádrže dieselovích motorů. Skoro všichni dělají opak, jelikož by v zimních teplotách nemohli jezdit atd.

Jinak každý si fouká auto podle toho jak mu to vyhovuje. Musíš si to vyzkoušet sám, nebo dát na radu Škody či ostatních uživatelů. :palec:

Mimochodem své letní 17" kola foukám na 2,7Bar dusík. :palec:

Hodnoty udávané výrobce jsou pouze DOPORUČENÉ pro "vyvážené" chování vozu. Osobně foukám na maximální udaváné zatížení +0,2Bar.

Ale je důležité to foukat individuálně dle každého, protože všichni máme jiný vkus - třeba můj táta fouká furt 2,1/2,3 (předek/zadek) celý rok a nedokážu ho přesvědčit to přefoukat jinak. Prej je to jinak moc tvrdý :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Je to docela zajímavé. Informoval jsem se v 6 nezávislých pneuservisech na hotnotu, kterou by měli být nafoukány nízkoprofilová 17" kola. Ve 4 z nich mi řekli, že hodnota by měla být mezi 2,5-2,9. Přičemž 2,5 je minimální hodnota, kdy se už pomalu ale jistě ničí pneumatiky. :blink: V dalších dvou nejdřív nevěděli pak mi řekli universální odpověď : pane foukejte to tak jak píše výrobce na víčku nádrže." :wallbash: Co se týká prasknutí, ta pneumatika musí něco vydržet. Jsou to sportovní gumy né nějaké noname. :palec:

Ja som sa informoval v pneuservise ohladom hustenia 235/35 R19 a odpoved znela, ze ked mam z vyroby 2,1 na 17", tak na 19" mi daju 2,4 - ale aj to mi dorazne odporucali sledovat, ci sa neopotrebovavaju stredy pneu.

Z toho vyplyva, ze 2,8 uz je skutocne nezmyselne vysoky tlak na 17"...

Na kolik správně foukat Octávii II FL 2.0 TDI CR s pneu 19" 225/35 a 235/35 ?

Na stranke Conti mi dokonca odporucaju este nizsie hodnoty ako uvedenych 2,4!

A co ma este zaujalo, ze odporucaju mat zadne gumy s vyssim tlakom, zatial co na viecku nadrze mam uvedene, ze vyssi tlak maju mat predne gumy... :o

post-459-0-18171500-1359725610_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

To se mi taky zdá divné, že tam kde je to těžší to má být míň nahuštěné. Jedině , že by to brali v plně obsazeném stavu a s plným kufrem :)

Trochu som patral a zistil som, ze ak chces podporit nedotacavost, tak:

1. predne gumy nahustene viac ako zadne

2. podlozky dozadu (zvysis smerovu tuhost zadnej napravy)

3. sirsie pneu dozadu (u predokolky je to fakt nezmysel)

A samozrejme opacne, ak chces znizit nedotacavost (podporit pretacavost):

1. zadne gumy nahustene viac ako predne

2. sirsia predna naprava

3. sirsie gumy vpredu (napr. Audi RS3 vpredu 235 a vzadu 225, resp. za priplatok vpredu 255 a vzadu 225)

Já jsem to teď na té stránce taky zkoušel , divné je , že to nic nevyhodí , když tam dáš míry 225/35 19" ??? Schválně to zkus .

Pretoze 225-ky vzadu nesplnaju hmotnostny index pre 2,0 TDI (ten cerveny riadok hore).

post-459-0-72805300-1359735669_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

No toto jsem se právě díval v Autosalonu/na Primě . Kde měli RS3 Sportback v testu. A mělo to na předu 235 a na zadu 225, Když jsem byl v servisu a bavil jsem se tam na to téma s jedním rádoby superodborníkem, tak se na mě díval , jestli to mám v hlavě v pořádku, debil jeden :D

Pretoze 225-ky vzadu nesplnaju hmotnostny index pre 2,0 TDI (ten cerveny riadok hore).

No, to zrovna navazuje na to, co jsem před chvílí psal. A myslíš , že u té Audiny to ten hmotnostní index splňuje, je tö navíc kombi.A jestli to tam dává zrovna přímo výrobce ??

Odkaz ke komentáři

RS3 Sportback to ma presne opacne ako Tvoja Octa: vpredu 1150 a vzadu 1100...

Ty údaje cos napsal myslíš že má ta Audi , nebo Octavie ? Díval jsem se teď do TP a mám tam psané , předek 1050 zadek 1000 . To je o metrák míň .

Navíc jsem tam vůbec nenašel ani jedno auto, co by se se s mojím schodovalo. Tak nevím podle čeho to dělali. A nebo , že by to bylo zastaralé (?) mám 2,0 TDI CR , tak jestli to nejsou PDčka.

Hledal jsem něco podobného u Audiny , našel jsem tohle, podle toho bych zhruba mohl vycházet i já, je to dost podobné, včetně základní výbavy, já měl taky 16" a tady už to ty tlaky ukázalo i na těch 225kách.

post-2502-0-76661200-1359740426_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Já jsem to zadával do toho konfigurátoru jako liftback, Octavia ,aspoň teda naftová má na předu větší váhu než na zadu .Mám 2.0 TDI CR (a teda Elegance, což může váhově taky ovlivňovat) a ve velkém TP je psáno předek 1050/zadek 1000. Ale vím že jsem to někde četl, že ty starší OII předfacelift byly těžší. Že tam došlo po faceliftu ke snížení hmotnosti.

To je ale jedno, začali jsme o tom z toho důvodu , že ten konfigurátor neukázal plnící tlaky pneu při použití těch 225/35 . Asi to v tom výběru vozidel nemají aktualizované , protože v té váze kterou mám u svého vozu by to muselo splnit ten váhový index, vzhledem k tomu , že váhově podobné Audi se stejným motorem jak jsem přikládal ten screen to normálně vyhodnotilo.

Je tam uplně titěrný rozdíl na předu 60kg na zadu 40kg.

post-2502-0-03891600-1359750885_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Řídit se pokyny výrobce je tak trošku nesmysl-nebo když tak pouze orientačně.

Proč?Každá pneu je jiná.Jedna má tvrdší bočnice,jiná měkké,jedna je XL a tím se jinak ojíždí,takže doporučuji nafoukat jak radí v pneuservisu a pak podle toho,jak se ojíždí buď přifoukat nebo odfouknout.Tak to říkám klientů,kteří k nám jezdí.

Odkaz ke komentáři

A zde je vidět ten nesmysl, že na benzínové motory se fouká víc než na naftové, které jsou mnohem těžší. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Asi jsem slepy, ale vidim tam bud stejne nebo vice pro TDI, takze opak toho co tvrdis :-)

Sam hustim 225/40 R18 Continental Sport Contact 3 na 2.5 motor 1.9TDI a sjizdi se stejnomerne.

Upraveno uživatelem Ladinek
Odkaz ke komentáři

nezáleží na gumách, ale na preferencích každého jednotlivce. Já na 225/45 R17 foukám zpravidla 2,7 vzduch, ale asi letos přejdu taky na dusík.

A rodiče jezdí na standardu 195/65 R15 a jak je to fouknutý na 2,4 vzduchu ALL, tak otec remcá. Takže to ufukuje na 2,1-2,2 a s takovými bačkorami jezdí :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...