Gary90 Odesláno Září 18, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 18, 2012 Tak dnes jsem si střihnul osobní rekord ve spotřebě. Jel jsem sám ale do práce jezdíme ve 4 jinak a tam se liší jen o desetiny. Do práce za 4,4l/100 a z práce za 4,6 (4,7)l/100 Do práce: Z práce: Dle mých matematických výsledků je podle toho je spotřeba 4,35l/100. Reálná je však o 0,58l vyšší tedy 4,93l/100. Jsem spokojen :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Září 20, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 20, 2012 (upraveno) Dnes jsem měl v plánu tři věci 1. Výměna baterie 2. Kontrola vyhřívání zrcátek 3. Sundání nápisu TDI 1. Výměna baterie Jak tomu tak bývá otevřel jsem kapotu a oddělal stávající baterii. Vyměnil za novou a ejhle na PC stále svítí ikonka serva. Tak hnedka koukám jestli jsem něco neudělal při montování baterie a vše v pořádku. No tak jsem zkusil strejdu googla a dočetl jsem se, že je to podpětím baterie. Hned jsem si říkal, že je to kravina, protože jsem ji nabíjel. Dočetl jsem se taky o diagnostice. Tak jsem neváhal a sedl do auta a jel za známým. Cestou tam jsem zjistil, že nefungují ani okna jak mají (promáčknutí čudlíku se mají úplně stáhnou/vytáhnou ale tak se nedělo). Cestou do servisu kontrolka zhasla a okna začli fungovat. Jako neznalý člověk jsem netušil, že baterka dostane "na prdel" při zapojení (nebo jsem to nečekal favorit nikdy kontrolky nežhavil tak často jako Octavia :)) a bylo tam podpětí. Místo obvyklích 12,80V tam bylo jen 12.2 a při jízdě se to dobíjelo. Tudíž moje Zkušenost s výměnou baterie. 2. Kontrola výhřevu zrcátek Na 100% jsem věděl, že nefunguje v pravém zrcátku. Sundal jsem sklíčko a změřil konektory. Propípnul jsem si obvod na zráctku a našel jsem chybu. Druhé se mi zdálo, že hapruje tak jsem ho chtěl taky otestovat. Bohužel ale při demontáži se stalo to čeho jsem se bál. PRASKLO! Byl jsem naštvaný a zjistil jsem, že bylo v pohodě :D. No a tak si zítra jedu pro dvě nová sklíčka na svou krasavici. 3. Odstranění nápisu TDI Podle návodu jsem se do toho dal. Líbí se mi jen nápis OCTAVIA a tak jsem sundal podélný popis. Nejprve jsem vzal niť ale zjistil jsem, že je slabá. Vzal jsem vlasec 0,2 a ten byl lepší ale stále praskal dost často. Nakonec jsem sáhnul po vlasci 0,4 a už to šlo. druhá osoba mi plastovou krytkou přizvedl jednu stranu a šlo to rychleji než to pilovat vlascem. 1. Počáteční stav 2. Řezání vlascem (chce to pevné nervy a dost času) 3. Stav po sundání nápisu 3a. Zůstalo tam lepidlo, které jsem odškrábal nehtem potom co jsem ho navlhčil klasickým benzínem. 4. Po odstranění lepidla byla vidět mapa od vody 5. Sáhnul jsem do kuchyně pro jemný písek na nerezové hrnce a hadřičkou vyčistil 5a. Přejel jsem to tempem. Bylo tam lehce vidět rozdíl mezi laky (spíše to byla špína, ale po přejetí vše OK) 6. Finále, vše se povedlo ;) Upraveno Září 20, 2012 uživatelem Gary90 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Září 20, 2012 Sdílet Odesláno Září 20, 2012 Po odpojení batérie je normálne,že sa rozsvieti kontrolka servoriadenia,stačí ak pôjdeš rýchlosťou viac ako 20km/h a ak je všetko OK,tak sama zhasne.So sťahovaním okien,to je tiež normálne,treba ich stiahnuť úplne nadol a zavrieť ich a potom už fungujú tak,ako majú.Vyhrievanie zrkadiel si mohol skontrolovať tak,že by si zhodil plastový kryt zrkadla,musíš len zapáčiť niečím plochým a hlavne sa toho nebáť :) . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Září 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 21, 2012 S tou baterií jsem to opravdu nevěděl, no už jsem poučen :-) U zrcátek jsem se bál toho plastu a tak jsem zkusil sklo. Pravé šlo dobře ale levé prasklo. Dnes jsem montoval nové a musel jsem sundat plastový kryt protože jsem ho nemohl zaboha nacvaknout (sklíčko) a po sundání a přidržení pohyblivé části šlo pěkně. ALE BYL TO BOJ :D, který jsem vyhrál 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Září 21, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 21, 2012 Dále mam dotaz pro všechny zdejší profíky a znalce. Chtěl bych vnitřní samostmívací zrcátko. K tomu je potřeba čelní sklo. Dále by mě však zajímalo jak to celé funguje a zda je vůbec možné to do auta dát tzv. je potřeba nějaká kabeláž + úprava kódování řídící jednotky. Díky moc za reakce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Září 24, 2012 Sdílet Odesláno Září 24, 2012 ahoj mas ji peknou a chvalim jak si s autem hrajes!Jen tak dal,ty popisky k tve praci jsou super,muzou se komukoli hodit;-) Jinac s tim zrcatkem nechal jsem si taky dodelat svetelny a destovy senzor!Celni sklo jsem nechal vymenit na pojistku,koupil otocny ovladac svetel s AU TO polohou a jel za Vasou,ten natahal draty a zapojil,nakodoval a jel jsem domu!Jsem s nim spokojeny a nemuzu si ho vynachvalit,bal jsem se toho destoveho senzoru ale funguje skvele,mam ten z FL verze! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Září 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2012 Dík za odpověď. Právě, že mam tři "ďobance" na čelním skle a brzy bude výměna tak mě napadlo, že bych si vylepšil auto při té příležitosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Září 29, 2012 Sdílet Odesláno Září 29, 2012 jasne,ja si to pochvaluji,jak ty sterace,stiraji paradne s tim senzorem ale fakt musis mit dobre sterace ja mel nejake flash a nahovno za 300kc stiralo to blbe a navic to delalo divne zvuky,ted mam Bosch a skvele,stirato lepe nez predtim,takze dobre sterace je zaklad na destovy senzor ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Září 29, 2012 Autor Sdílet Odesláno Září 29, 2012 Zpátky cca měsíc jsem kupoval nové origo stěrače, na těch nešetřím jezdím celkem dálku tak je kvalita na místě ;) A díky za rady ;) A trocha pokusu o zajímavou fotku při kačeření 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Září 29, 2012 Sdílet Odesláno Září 29, 2012 pekne,psal jsem ti SZ ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Říjen 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2012 (upraveno) Tak a jsem tu zas. Dneska jsem si auťák umyl a naleštil abych ho měl trochu ready na zimu, ale to je vedlejší. Hlavním tématem je výměna znaku ŠKODA na přední masce. Vše šlo v pořádku a bylo to se vším všudy hotové za 15 minut. Nikde jsem tu nenašel návod tak jsem ho sesmolil na svém blogu, tak můžete mrknout. Více + návod na mém blogu. VÝMĚNA ZNAKU NA PŘEDNÍ MASCE A na závěr jsem ještě přilepil samolepku OctaviaClub Upraveno Říjen 6, 2012 uživatelem Gary90 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Říjen 6, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 6, 2012 prečo si už rovno nekúpil nový znak z Citiga? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Říjen 6, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 6, 2012 Nějak jsem ani o něm neuvažoval, tenhle originál se mi tam líbí více. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Říjen 10, 2012 Autor Sdílet Odesláno Říjen 10, 2012 Tak předevčírem, když jsem přišel k autu tak jsem se rozzuřil . Nějaký šmejd mi urazil zrcátko. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 2 vs 3 25.2.13 jsem shodou náhod zastavil vedle 3 generace. Tak jsem si hned vyfotil tu svou s její mladší sestřičkou :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 fakt je to velkej rozdil ac se to tak nezda kdyz ji vidim jen tak ale jak vedle ni stoji 2generace ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Březen 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 Přesně tak. Je to úplně jiný stroj, který se až na pár detailů velice povedl :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 jo jo me se taky libi ;-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Březen 22, 2013 Sdílet Odesláno Březen 22, 2013 jop určitě je pěkná, ale zas takovej skok to není :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Květen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 (upraveno) Dlouho jsem se k tomu chystal ale vždy jsem zapomněl. Dvě fotky z letošní zimy a jeden novoroční dáreček za 2 bodíky :) Upraveno Květen 12, 2013 uživatelem Gary90 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marekczek Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 ježiši majra ty seš ale pirát! celejch 63 ve vesnici, to je strašný... fakt tohle je hrozná buzerace... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Květen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 :-) Nj, nedá se svítit. Teď si ale zas dávám větší pozor. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Květen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 A ještě jedna fotka s letním obutím. Dezent L 16 '' 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 ten zadok mas nejaky nakopnuty :o ale inak pekna 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Květen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 Nakopnutý? Ou, v té době jsem měl akorát víc nafouklé kola, ale jinak mam měněný tlumiče v lednu a jsou tam originály. Tak nevím čím by to mohlo být 0 Citovat Odkaz ke komentáři
vevca Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 co je to za pokutu??? předtím chybí jednička ne?? To tady v Brně nedostanu ani za stání, ted jsem dostal 700,- :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
lumi Odesláno Květen 12, 2013 Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 newem cim by to mohlo byt ale podla tej fotky na tych letnych mas ten zadok oproti predku vyssie ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Květen 12, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 12, 2013 (upraveno) 4Vevca: Nechybí policista byl v pohodě. Prý za 500 na což mu říkám, že mam jen 400 tak tam dal 400. Ovšem když jsem ho viděl jak leze do cesty tak ve mně hrklo: 1. Kolik jsem vlastně jel? 2. Tak to dostanu složenku na 2500kč V Domažlicích mně jednou odtáhly a platil jsem 200kč pokutu ale 1200kč odtah V Brně je draze tak jako v Praze :D 4lumi: Nedal jsi mi a vyběhl jsem před dům se podívat na ulici. Normálně tam stojí tak 3-4 OctyKombi a dnes jen jedna. A má to nižší. No musím počkat a pak to omrknout, protože mam momentálně půjčený auto od táty a moje je 350km daleko. P.S Jak tak koukám na starší fotky tak je možný, že je to jen focený z blbýho úhlu :-) Upraveno Květen 12, 2013 uživatelem Gary90 0 Citovat Odkaz ke komentáři
feki Odesláno Květen 13, 2013 Sdílet Odesláno Květen 13, 2013 ja si neviem pomoct ale v novej octa stale vidim starsiu a6 audinu, aspon zadkom... tak isto ked som tu videl obrazok novej fabie, okamzite som si spomenul na a3jku... inak u nas otec zaparkoval na sukromnom mieste, a bolo to 70eur za odtah, a malo to byt este dalsich 70eur za pokutu, to ukecal ... cize to furt mate realtivne dobre... a ja by som ten zadok mal radsej vyssie, na mojej greenline je to strasne nizko na take to normalne pracovne pouzivanie... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gary90 Odesláno Květen 14, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 14, 2013 Taky v nové Octavii vidím Audi, ale šeredná není :). S těma pokutama je to skoro jak v DE. Na Slovensku špatně zaparkuješ a měsíc budeš o chlebu :/ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.