Guest twostrokeforever Odesláno Září 16, 2012 Sdílet Odesláno Září 16, 2012 Dobrý den, úvodem bych poděkoval všem, kteří si toto přečtou a budou mi chtít pomoci nějakým relevantním názorem na věc... protože jsem z toho nešťastnej... :( Nedávno jsem na své OII 77 kW provedl kompletní výměnu dvouhmoty, tzn. celá spojka SACHS, vypínací páka, ložisko spojky a komínek spojkového ložiska spojky. Vše úspěšně složeno, spojka tichá, nějak jsme to dále neřešili. Auto prostě jezdilo bez problémů (cca 2 měsíce). Nedávno jsem si však všiml, že spojkový pedál nejde zmáčknout zcela až na zem. Vlastně jde zmáčknout zhruba do 3/4 lehce s takovým typickým průběhem chodu spojky. poslední 1/4 je výrazně tuhá (něco jako když člověk zmáčkne páku brzy při zastaveném motoru. To by mi v podstatě nevadilo. Bohužel dnes jsem se zasekl na dálnci a musel pocukávat, to samé potom ve městě. To zřejmě způsobilo, že se spojka více ohřála než obvykle, obložení nabylo a zjistil jsem že již 3/4nové sešlápnutí spojky nestačí na dokonalé vypnutí. Spojka prostě táhla a když tam člověk dostal jedničku (přičemž ten synchron musel očividně trpět) tak spojka táhla od prvního milimetru. Ještě jsem zkoušel (což jsem předtím nedělal) na místě v garáži zmáčknout s citem spojku silou až do posledního 4/4 vého pásma, nikterak to ovšem nepomohlo. Spojka táhla i v této poloze. Lehce, ale táhla. Předem upozorňuji, že varianta zavzdušněné spojky ani jidné problémy s hydraulikou jsou zde vyloučené! Pedál není ani měkký, ani se nikde nezastavuje a pod... Je zde tedy několik otázek. 1: proč nejde spojka zmáčknout až na podlahu? Co brání tomu, že to dále nejde? Naráží vypínací páka spojky na něco (silně o tomto pochybuji, není moc na co)? 2: Je možné že hydraulika se zastaví a nejde zmáčknout proto, že už je přítlačák prostě nadoraz a talířová pružina už se nenechá více zmáčknout (kvůli novému silnému obložení)? 3: Pokud ano, zlepší se to samo poté, co se časem opotřebí obložení spojkové lamely? 4: nějaké další možná místa, kde se může vypínací mechanismus spojky zasekávat a nedovolit úplné vystavení spojky? ... v hydraulickém hlavním válci? .. pomocném válci... bůhví kde? Problém s kompatibilitou spojky SACHS pokud tam byl původně LUK? ... problém by podle prodejců i podle servisní příručky být neměl. Ještě jednou děkuji za všechny nápomocné rady, nejlépe osobní praktické zkušenosti. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Duben 23, 2013 Sdílet Odesláno Duben 23, 2013 No něco obdobného se mi občas stává že má jakoby gumový chod, a servisák mi řekl že je to natuty hlavní spojkový válec (pod pedálem) tak to tam někdy hodím a uvidím no. Řeším teď jestli tam dát origo nebo taky SACHS jako je spojková sada ikdyž rozdíl bude jen v ceně :lool: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Červen 2, 2013 Sdílet Odesláno Červen 2, 2013 Takže po delší odmlce, nechal jsem vyměnit váleček pod spojkovým pedálem, nakonec tam šel origo škodovácký a u mě to problém vyřešilo spojka už jde sešlápnout až na zem a krásně zabírá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest xaver123 Odesláno Březen 20, 2014 Sdílet Odesláno Březen 20, 2014 Dobrý den, úvodem bych poděkoval všem, kteří si toto přečtou a budou mi chtít pomoci nějakým relevantním názorem na věc... protože jsem z toho nešťastnej... Nedávno jsem na své OII 77 kW provedl kompletní výměnu dvouhmoty, tzn. celá spojka SACHS, vypínací páka, ložisko spojky a komínek spojkového ložiska spojky. Vše úspěšně složeno, spojka tichá, nějak jsme to dále neřešili. Auto prostě jezdilo bez problémů (cca 2 měsíce). Nedávno jsem si však všiml, že spojkový pedál nejde zmáčknout zcela až na zem. Vlastně jde zmáčknout zhruba do 3/4 lehce s takovým typickým průběhem chodu spojky. poslední 1/4 je výrazně tuhá (něco jako když člověk zmáčkne páku brzy při zastaveném motoru. To by mi v podstatě nevadilo. Bohužel dnes jsem se zasekl na dálnci a musel pocukávat, to samé potom ve městě. To zřejmě způsobilo, že se spojka více ohřála než obvykle, obložení nabylo a zjistil jsem že již 3/4nové sešlápnutí spojky nestačí na dokonalé vypnutí. Spojka prostě táhla a když tam člověk dostal jedničku (přičemž ten synchron musel očividně trpět) tak spojka táhla od prvního milimetru. Ještě jsem zkoušel (což jsem předtím nedělal) na místě v garáži zmáčknout s citem spojku silou až do posledního 4/4 vého pásma, nikterak to ovšem nepomohlo. Spojka táhla i v této poloze. Lehce, ale táhla. Předem upozorňuji, že varianta zavzdušněné spojky ani jidné problémy s hydraulikou jsou zde vyloučené! Pedál není ani měkký, ani se nikde nezastavuje a pod... Je zde tedy několik otázek. 1: proč nejde spojka zmáčknout až na podlahu? Co brání tomu, že to dále nejde? Naráží vypínací páka spojky na něco (silně o tomto pochybuji, není moc na co)? 2: Je možné že hydraulika se zastaví a nejde zmáčknout proto, že už je přítlačák prostě nadoraz a talířová pružina už se nenechá více zmáčknout (kvůli novému silnému obložení)? 3: Pokud ano, zlepší se to samo poté, co se časem opotřebí obložení spojkové lamely? 4: nějaké další možná místa, kde se může vypínací mechanismus spojky zasekávat a nedovolit úplné vystavení spojky? ... v hydraulickém hlavním válci? .. pomocném válci... bůhví kde? Problém s kompatibilitou spojky SACHS pokud tam byl původně LUK? ... problém by podle prodejců i podle servisní příručky být neměl. Ještě jednou děkuji za všechny nápomocné rady, nejlépe osobní praktické zkušenosti. Dobrý den. Podařilo se vyřešit problém-odpovědět na uvedené otázky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
szyrma Odesláno Březen 22, 2014 Sdílet Odesláno Březen 22, 2014 Tak já jsem po několika návštěvách servisu ACA Karviná kde pokaždé řekli že je vše OK. Zajel jsem do autorizáku Czudek (velmi doporučuji) , kde dali vinu přítlačáku. Takže celá sada ven na reklamaci s kterou jsem si fakt užil :@ (masakr s vyřizováním v ACA došlo až na právníka). Nakonec jsem dostal novou a chodí jak má. Toť moje zkušenost 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.