Přejít na obsah

tečie čerpadlo po vypnutí motora

Guest omeletak

Doporučené příspěvky

Zdravím, hrabem sa tu celý deň, nič podobné som nenašiel, tak vás prosím o radu tečie mi nafta z čerpadla, 1,9 tdi 81 kw., AHF,1999 zvláštnosť je v tom že tečie iba po vypnutí motora na pravej strane čerpadla ak stojíme pred ním, zo spodu niekde ako je k čerpadlu priskrutkovaná nazvem to ,,rozvodná kocka" z ktorej už idú trubky k tryskám, tak medzi ňou a čerpadlom a ide tam odspodu do čerpadla nejaký kábel., rýchlo vykvapká a aj to nie vždy, počas chodu motora som toto vôbec nepozoroval. Druhý problém mám so štartovaním za studena, trvá to dlho a chytá to ako traktor, žhaviče sú v poriadku, ale neviem ako dlho má svietit kontrolka žhavenia,m stale mi svieti cca 1 sekundu možno dve a je jedno či je 20 stup., alebo dnes rano 6 st. Prosím o radu.

Odkaz ke komentáři

pokud ti teče,tak co se divíš dlouhým startům??Se ti to zavzdušní,spadne nafta,tak je to jasné.Hold čerpadlo ven a přetěsnit

takže musí ísť bezpodmienečne von? inak to nepôjde?

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Čerpadlo po naštudovaní pretesnené svojpomocne, bez demontáže z vozidla, vymenené bočné okrúhle tesnenie pod tou nazvem to rozvodnou kockou a súčasne aj tesnenia víka a hlavy čerpadla, nič zložité, práca na cca 40 min., po naštartovaní zlý chod motora a čierny dym a to aj keď som si označil polohu hlavy, po miernom uvolnení hlavy a nastavení jemným klepnutím dym zmizol a voľnobežné otáčky sa ustálili, spotreba ako pred výmenou cca 4,8 l/ priemer., ešte zájdem na diagnostiku kde to úplne doladím. Motorček mám suchučký jedna báseň.Inak tesnenia boli ako kameň , lámali sa a rozsýpali.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...