Přejít na obsah

Šedá kombíková Myš

Doporučené příspěvky

ohledně vzorku je možná tvá dedukce správná, ale jde zejména o směs pneumatiky. Zimní obsahují siliku, která více "lepí" na silnici. A když je zimní pneu stará, tak ztvrdne a vlastnostmi je pak ještě horší jak letní. Ale protože nevím jak starý máš zimní, tak si tu jen tak filozofuju při :pivo:

a protože dneska nebylo špatný počasí, tak jsem vytáhl z garáže i Octu č.2 a pořádně jí odhumusil wapkou a následně zlehka umyl a povysával. A aby to Myši nebylo líto, tak jsem jí uvnitř vysál taky a zlehka jsem jí připravil na očistu vnitřku. :lol:

A pokud se bude dařit, tak by duben mohl být docela zajímavým měsícem, co se auta týče. Ale ještě nebudeme předbíhat kalendář :lool:

Odkaz ke komentáři

tak jsem si dneska dal malou pauzu od učení a nabouchal na portál spotřeby.cz aktuální data pro Octavii od data pořízení. Vyšla mi z toho reálná spotřeba 5,807l/100km (viz podpis), která opravdu i dle PP sedí.

docela zajímavý jsou datumy některých tankování, podle toho, kde jsem zrovna v Německu byl. Pro mě fakt docela slušný přehled. :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak dneska první nepříjemnost... cestou z Prahy do Boleslavi mi někde zmizela chladící kapalina a než jsem stačil bezpečně zastavit, tak se motor (zřejmě) lehce i povařil. :wallbash: Auto je v servisu u kamaráda v Lauretě v MB, ale na dílnu se dostane až v pondělí :(

2013-04-05_09.26.38.jpg

Odkaz ke komentáři

kontrolka se rozsvítila až když bylo téměř pozdě, ale nemohl jsem hned odstavit auto, aniž by mě přitom nesmetl kamion a další kolem projíždějící auta.

Jinak dnes jsem byl ještě jednou v servisu a podle prvotních zjištění možná bude závada v okruhu topení, konkrétněji v protékajícím výměníku. Protože jsme s tím dneska dělali ještě zkušební jízdu, kdy bylo topení nastavený na minimální teplotu (modrou) a kapalina zůstala. Když jsem teplotu nastavili na max (červená) a jeli, tak kapaliny ubylo. Pod autem ale žádná loužička; jen se nehorázně mlží všechna okna a výdechy jsou vlhké.

Víc se ale bude vědět v pondělí, kdy to jede do dílny a bude se rozebírat.

Ale dostal jsem alespoň nějaké přibližovadlo :palec:

2013-04-06_11.02.57.jpg

Odkaz ke komentáři

hihi, teďka mě "uklidnili" ze servisu, že motorově to je OK a že tam nezjistili žádný únik chladící kapaliny. Na mou otázku, zda se už propracovali k tomu výměníku topení mi bylo odpovězeno, že to ještě nezkoumali :rolleyes::lol:

kdyby to nebylo přes známého, tak jim ten servis asi otočím vzhůru nohama :wallbash:

Odkaz ke komentáři

stenly: co jde a nejde přesně z hlavy nevím. Já řeším vždy jen to, co jde na mém autě :lol:

mně to dělal ferda ve Strakonicích, ten o tom ví možné i nemožné :palec:

k autu: hotové bude zítra. Mechanik asi moc "utahoval" šrouby a dneska skončil u zubaře :lool: ale aspoň udělají rovnou i geometrii, takže auto bude hotové sakumprásk na přezutí a léto :pivo:

Odkaz ke komentáři

totálně oblemcanej vytékající kapalinou :blink: i servisáci se na to chodili dívat, protože to pro ně bylo teprve druhý auto s touto závadou za celou dobu provozu Octavií. Takže rarita :D

Ale potěšila mě celková cena v autorizáku (vč. geometrie i náhradního auta) jsem se vešel se vším všudy do 9,5tisíc :palec:

A rovnou jsem dneska sfouknul i geometrii po výměně podvozku. Nastavili mi tam tohle:

Geometrie_2013-04-11.jpg

Za kvalitu se omlouvám, je to focené mobilem :(

Upraveno uživatelem Honza9007
Odkaz ke komentáři

nééé, to jsem jen oplachoval sundané zimní disky. Přehazuju komplet kola a hned pak disky omývám a oplachuju. Nechávám je uschnout a další den vydloubávám kamínky a provádím vizuální kontrolu stavu a opotřebení :D

letos jsem vydloubal dohromady z dvou sad asi půl kila kamínků a našel jsem v jedný ze svých gum hřebík. :blink: Kupodivu ale kolo vůbec neucházelo :palec:

Odkaz ke komentáři

Nový týden a opět malé změny a postřehy...

víkend jsem strávil v Německu a v neděli cestou domů na mě vykoukla hezká čísla

151515.jpg

Když jsem mířil za prarodiči, tak jedna momentka z cesty: na dálnici A38 před Lipskem je muzeum důlních těžebních rypadel na uhlí:

A38_bei_Leipzig.jpg

... a zde s Rapidem prarodičů :wub:

2013-04-21_16.06.29.jpg

a než jsem večer dorazil do Prahy, tak jsem se stavoval v Děčíně pro tohle:

2013-04-22_13.28.23.jpg

Dneska jsem tu ocelovou desku a vše k tomu vyčistil, aby se mohla při příští možné chvíli umístit na své místo pod auto B)

Upraveno uživatelem Honza9007
Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...