_neo Odesláno Říjen 15, 2012 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2012 Ahoj, chci se zeptat, jestli někdo ví jaký je diferenciál na zadní nápravě u OI 4x4. Mezinápravově to obsluhuje haldex, ale jde mi přímo o diferenciál na zadní nápravě za haldexem. Jestli tam je klasický otevřený diferenciál nebo třeba torsen nebo něco jiného. Nějak se nemůžu dopátrat co to tam vlastně je .. Dík. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2012 Tak jen tak pro zajímovost, zjistil jsem jak to teda je. U OI je haldex první generace a od modeloveho roku 2003 je tam haldex II generace. Nicméně tyto hladexy jsou stejné (alespoň v 99%). Oba spínají zadní pohon po prokluzu předního kola a to asi o osminu otáčky a do jedné celé otáčky prokluzu by měl bý haldex plně sepnutý. Zadní diferenciál je obyčejný kuželový diferenciál, takže nic extra. Jinak Haldex funguje i na zpátečku ... Tak to je asi tak v kostce vše co jsem se dopátral o haldexu v OI 4x4 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Listopad 4, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2012 žádný mezinápravový tam není Jinak slovo Haldex napiš do Googlu a můžeš studovat půl dne 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 4, 2012 Autor Sdílet Odesláno Listopad 4, 2012 Ať to čtu jak to čtu nic o mezinápravovém tam psáno nemám .. mazinápravově to obsluhuje samosebou spojka Haldex. a na zadní nápravě je obyčejný kuželový diferenciál .. nějak ti nerozumím co jsi tím výkřikem do tmy chtěl říct :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Listopad 4, 2012 Sdílet Odesláno Listopad 4, 2012 Mezinápravově to obsluhuje kardan,né haldex,to by muselo být- předek,kardan,haldex,kardan-difer,ale je to předek-kardan-Haldexs diferákem.Ale je to jedno. Auta,které nejsou permanentní 4x4 mezinápravové spojky,diferáky nemají. Třebas Audi má mezinápravový diferák Torsen,který umí rozdělení hnací síly,což Haldex neumí 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.