Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Já stále googlím a hledám, jak je to vlastně zimu 2012/2013 se zimním obutím. Na nějakých stránkách je na D1 značka zimní výbava a to po celou dobu zimy, naopak v jednom článku se píše, že od 1.srpna 2012 vstoupila v platnost novela a to celoplošně, že je nutné mít zimní jen když je souvislá vrstva sněhu či ledu a značky již tak nejsou potřeba. Tak jsem z toho trochu jelen :o

Odkaz ke komentáři

dobré ráno. Značky zimní výbava podle mne platí pořád a v takto označených úsecích musíš mít v zimě zimní pneumatiky. Po D1 nejezdím,ale pokud je někde u Jihlavy značka zimní výbava,tak mezi Brnem a Prahou po dálnici bez zimáků neprojedeš.Možná se mýlím,ale je to můj názor.

Brno zatím bez sněhu,tak ho sem ani nevoz.

Ahoj.

Odkaz ke komentáři

No právě z novely jsem pochopil, že značky plošně zmizí a je zákon jasný ... zimní kola všude, jen když je sníh či led.

Tak dnešní cestu budu koukat, ale podle mě tam značky naposledy (v prosinci) nebyly. Dnešek mě ani tak netrápí jak plánovaná cesta zpět na letních o víkendu. :rolleyes:

Nebude nic horšího, než že se o víkendu vrátím do Prahy opět na zimních a přezuji až v průběhu dubna.

Odkaz ke komentáři

Zjednodušeně (v zimním období):

- všude v ČR platí povinnost zimních pneu v případě, že je splněna podmínka počasí

- tam kde je značka, to platí 100% bez splnění podmínky počasí, i kdyby bylo 20 stupnu a sluničko, tam kde je značka musíš mít zimní pneu (samozřejmě by to asi nepokutovali)

Edit: jinak při včerejší cestě do Prahy, tak na D1 značky s vločkou vrátili.

Upraveno uživatelem Jack_Reacher
Odkaz ke komentáři

Musíš si vzít křídu a na všechny pneu si napsat M+S. Pak je to z definice zákona zimní pneumatika lol.gif

Jinak moje problémy s turbem jsou na 99% pryč, teď to krásně nabíhá od nějakých 1500ot palec.gif A ještě mi krom nových vstřiků v servisu auto umyli a vysáli...takovýhle akce by mohla škodovka dělat častěji :D

Odkaz ke komentáři

Musíš si vzít křídu a na všechny pneu si napsat M+S. Pak je to z definice zákona zimní pneumatika lol.gif

:lol: :lol: :lol:

Jinak moje problémy s turbem jsou na 99% pryč, teď to krásně nabíhá od nějakých 1500ot palec.gif A ještě mi krom nových vstřiků v servisu auto umyli a vysáli...takovýhle akce by mohla škodovka dělat častěji :D

Toho jsem se dočkal jen v Nissanu, ale ve Škodovce nikdy :(

Odkaz ke komentáři

Já jsem se takového přístupu dočkal ve škodovce v Norsku, když jsem tam byl v roce 2002 (3 měsíce staré auto) s Fabii na poznávacím výletu na vlastní pěst a začal mi unikat mot. olej (netěsnost vany z důvodu výrobní vady). V autorizovaném servisu Škody v Narviku mi vše běheme jedinného dne opravili na záruku, auto vysáli a umyli, dolili vodu do ostřikovačů, dolili chlad kapalinu (byla 2mm pod ryskou :o)) a 0,5 dec oleje ... a auto mi s omluvou předali zpět ... nechápal jsem ...

Odkaz ke komentáři

Tak toho bych se chtěl v ČR taky jednou dožít palec.gif Já jsem zatím skončil vždycky u toho vysátí a umytí při servisce. Konkrétně je mi hodně sympatický to dolití oleje...to mě třeba docela nasralo, když jsem měl tenkrát nový auto za 0,8mega a asi po měsíci od převzetí se rozsvítila kontrolka oleje. Nevím proč, ale tak nějak automaticky jsem předpokládal, že mi to ve škodovce dolejou a popřejou šťastnou cestu. ...A oni mi místo toho prodali flašku oleje za 700 Kč a nazdar laugh.gif

Odkaz ke komentáři

Fakt? Toho jsem si ani nevšiml ... :o

Jsem mu před týdnem psal nějakou SMS a asi na 2 reakce reagoval a pak to utnul a už bez reakce. Ale vzhledem k tomu jeho aktuálnímu podpisu co prodává - nějaké díly hudby to asi fakt střelil / střílí. Kdo ví, v čem si dneska vozí pr*el. B)

EDIT: Nedalo mi to a šup mu SMS a auto prý neprodal a dál v něm jezdí, jen na forum nechodí a tak to chtěl smáznout.

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...