Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 to je ten extrem s prvním 6q, co s podtačením , aby na PP bla nejnižší spotřeba praskaly písty :D Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Olaf Je to pravda, i firma otce Luga zakoupila 5ks Hyundai a to předtím měli samé Škodovky, tak něco na tom bude. Jak jsem psal, za stejné prachy mnohem lepší výbava a to ať už bezpečnostní, tak elektro, audio apod. Dokonce zvolili něco s benzíno+LPG nádrží a jezdí prý za pakatel. Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 tak a jedinej pruser je v tom ze jsou to stare technologie v libivem kabate Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Nevím jak aktuální verze i30/Ceed, ale ty předchozí (první), byly dost na štíru s kvalitou zpracování interiéru. Odlupující se plasty na dveřích a přístrojovce po dvou letech nejsou vúbec výjimkou. Ale je pravda, že za ty peníze ... i když ty levný byly (jsou) zásadně jen s lenivejma 1,4 16V, s vyhoněným výkonem u omezovače (nepoužitelný pro běžněj provoz), ostatní už lezou s cenou pěkně nahoru taky ... Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Přijdou auta na baterky či vodu a to teprve bude něco :lool: Sice možná vydrží něco více a budou ekologičtější, ale co s dojezdem? Nebude moct dojet ani z Prahy do Brna B) Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Jsem asi mladej a blbej nebo fanatickej, ale kdyby domů přišla Kia nebo Hjůndáj, tak se radši odstěhuji. Každopádně, nejsem toho názoru, že co je nové, je dobré :X Ono se spousta dobrých zajetých věcí musí měnit, ale to už je marketing no... Je potřeba, aby se točily kšefty. Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Tak vodíkový by nemusely být až tak špatný Tam bych se o dojezd až tak nebál Ale to se přece nikomu (čti automobilovému průmyslu a všem na něj napojeným) nehodí do krámu, takový auta Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 az budou mit ty TSI nalitano tolik co maji ted PD tak jsem zvedavej jak to bude se spolehlivosti A co na to tebou zmíněný CR?? Dneska už nový auto s PD nekoupíš, takže aktuálně je volba buď TSI nebo CR. Těžko říct, co z toho je menší zlo :D Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 CR je v pohode, natocil jsem na nemza dva roky 120 a nic, vse OK. 2.0 TDI CR 103 kW ;) Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 kua tady je nejak lidu, CR toho se bojim jak cert krize, zvlast s bioslozkou a kvalitou nafty v CR. Stejna/horsi neznama jak TSI CR je v pohode, natocil jsem na nemza dva roky 120 a nic, vse OK. 2.0 TDI CR 103 kW ;) Jako bych to tu pred chvili nepsal 120tkm je porad jeste malo a ty motory jezdi zase cca 5 let. Co bude kazdy CR bude mit v prumerru nalitany 250 tkm to bude zajimavy. Tatovy odesel CR vstrik taky az po 150tkm. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 (upraveno) aby to nebylo jako s pd, kdyř došly cr tak najednou byli pd ještě zlatý :D takže až dojdou EU6 motory.... Upraveno Červenec 8, 2013 uživatelem Jim Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Však teď lidi taky tvrdí, že za komunistů bylo líp (já teda nemůžu soudit, na to sem fakt mladej). Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Jedno téma a co to udělá... To je pravá knajpa! Jack: Taky nemůžu soudit komanče, nezažil jsem, nevím :X Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Mně osobně na novejch naftách vadí DPF, protože to je věc, která dřív nebo později musí odejít. A když si člověk vezme, jaký jsou rozdíly v ceně novýho benálu a nafty, tak je IMHO skoro lepší vzít ten benál, jezdit ho dokud je v poho a jak má něco nakroucený, tak se ho zbavit. Nevěřím, že dnešní nafťáky vydrží jezdit 10 let a půl melounu km, aniž by do toho člověk musel nasypat šílený prachy. A pokud se toho mám stejně za 5 let zbavit, tak na palivu sotva ušetřím to, co jsem dal za naftu u novýho navíc. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 proto bych si nový nekupil, bud na to stále vydělávám málo, nebo jsem ještě nedospěl, čím dál víc se přiklaním k názoru kolegu-nejlíp koupit zastavený auto-tam víš kdo ho proč prodava, prostě rozumnou bouračku do 2 let staří a spravit u ověřeného zdroje Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 OT: ten Olaf musí mít nějaký fluidum ... mu omylem píšu už aji na Blackberry messengerovi místo spolužačce z vejšky :D Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 OT: ten Olaf musí mít nějaký fluidum ... mu omylem píšu už aji na Blackberry messengerovi místo spolužačce z vejšky :D Asi vetsi kozy :lool: :lool: :lool: Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 (upraveno) Chlapi, jak je to s tím, když chci převážet auto na přívěsu, podválu. Jsou tam nějaké omezení/stačí mě ŘP B/ nebo si za můžu oktávku nahodit přívěs, na to hodit auto a vesele si jet? Prosím, nesmějte se mě, já tohle nikdy neřešil a tak se radši chci dopředu zeptat :) Upraveno Červenec 8, 2013 uživatelem Wokhiii Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 nejakou dobu uz to resim taky a neni na to jednotnej nazor, do autoskoly jsme kvuli tomu jeste nesel (zeptat se) ale uz jsem se setkal i s nazorem ze budes potrebovat krabicku na myto. A nejsem si jist jestli octavka ma na taznym povoleny takovy zatizeni abys na podval mohl dat neco co vazi 1300 kg Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 nad 750 potřebuješ solo skupinu(E?) a pak bacha na váhu vozík+pohotovostní převáženého auta Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Jj, v rámci skupiny B je teď IMHO pouze přívěs do největší povolené hmotnosti 750 kg, což žádnej podval splňovat nebude. Další věc je maximální zátěž na tažným zařízení - kolik má okta?? Tipuju max 1400-1500kg, do čehož se podval s autem zpravidla taky nevleze. Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Jelikož s kamarádem během 2měsíců začínáme stavět jednoho závodního rata (motor už se vyhřívá v dílně, kastle už by byla taky), ale řešíme teď problém, jak to přesouvat. Samozřejmě to máme bez TP, takže to nemůže na silnici (může, ale takový punk zase nejsem a papíry mám moc rád). Odlehčená hračka by měla mít kolem 800kg +/-, tažné mám v TP do 1300kg. Tak jsem z toho lehce zmatený. Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 normálně bych se toho nebál a zavolal na pčr(ne teda 158 :D) Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 To by se dalo řešit. 800 kg sporťák + cca 200 kg podval je zhruba tuna, takže by se to za oktu vlezlo. Akorát to chce dodělat si řidičák na skupinu E, což jsou vozejky do 3500 kg Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Právě s tím řidičákem jsem taky nevěděl, ale tak to je otázka 2tis no :X Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Jj, toho bych se nebál. Pokud bys to chtěl jen dodělat k Béčku a nedělal s tím rovnou náklaďák, tak je to jen formalitka ;) Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 nezapocitaji mu u te OI ale celkovou hmotnost vozidla ? Tedy 1265 pohotovostni + 515 uzitecnou ? 1265 + 515 + 800 + 200 = 2771 kg a nebo druhy extrem 1265 + 515 + 1840 (max. hmotnost brzdeneho privesu)= 3620 kg Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Citigo na vás, 930 Kg Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Ol@f: Však ať započítají, to nic nemění, ne?? B + E by mělo být auto do 3500kg + přívěs do 3500kg, přičemž celková hmotnost soupravy už není omezena, jako to bývalo dřív Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky