Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 no cece pokud by melo to B platit tak by nesmel jit ale v celkove hmotnosti pres 3500. pak by to ais slo. Horsi je kdyz to auto kterym to chce tahat ma celkovou hmotnost 2900kg Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Podle mě to právě už neplatí tak, že celá jízdní souprava musí být do 3500kg § 80aSkupiny vozidel (1) Do skupiny f) B jsou zařazena motorová vozidla s výjimkou vozidel uvedených v písmenech a) až e), jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg, s nejvýše 8 místy k sezení kromě místa řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg nebo v případě rozšíření rozsahu nepřevyšuje 4 250 kg, k) B+E jsou zařazeny jízdní soupravy složené z vozidla uvedeného v písmeni f) a přípojného vozidla o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg, To omezení soupravy na 3500/4250 kg souvisí IMHO s tím vozíkem do 750 kg, přičemž to tam zůstalo víceméně z minulosti, kdy to bylo postavený trošku jinak. U té kombinace B+E už žádný omezení hmotnosti soupravy není, takže bych to chápal jako vozidlo dle odstavce f) (takže auto do 3500 kg) + vozík do 3500 kg. Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 takz bys s B+E mohl mit klidne auto s celkovou hmotnosti 2900 (pohotovostni 2200) a zatim na podvalu treba OII ? Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 ale co řešite? nad 750kg přívesu musí být E a žádný hanger+auto do toho nebude pak můžeš jet se supravou: auto do 3,5+ vlek dle max povolené hmotnosti soupravy tvýho auta, což je v tp takže teor může mít souprava 7t, pak vyvstává otázka co na to mýto otec tohle řešil 3-4 roky zpět skrz karavan(12-1500kg) a má b+e nissan měl tuším soupravu 2,9 t sám+2,2t na kouli Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 takz bys s B+E mohl mit klidne auto s celkovou hmotnosti 2900 (pohotovostni 2200) a zatim na podvalu treba OII ? Ano Dokonce jsem k tomu našel i stanovisko MD, který je sice z roku 2006 a skupina B se od té doby změnila, ale kombinace B+E zůstává stejná ;) Skupina B+E : Řidičské oprávnění skupiny B+E opravňuje podle § 81 odst. 10 zákona o silničním provozu k řízení jízdních souprav složených z motorového vozidla uvedeného v odstavci 4 a přípojného vozidla, pokud nejde o jízdní soupravu podle odstavce 4 písmeno c). Po převedení do normálního jazyka to znamená následující. V rámci řidičského oprávnění B+E můžete řídit motorové vozidlo, k jehož řízení postačuje skupina řidičského oprávnění B, přičemž k němu můžete připojit přípojné vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nad 750 kg. Odkaz na odstavec 4 písmeno c) v cit. ustanovení je nutno chápat tak, že v případě řidičského oprávnění skupiny B+E neplatí omezení maximální přípustné hmotnosti soupravy do 3 500 kg. Odkaz ke komentáři
Ol@f Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 ted je otazka jestli to jeste plati kdyz je to z roku 2006, B+E je docela sranda nejaky 4500Kc, asi to bu klasika ukonceny zkouskou z predpisu co ? neudelas a mhd nez bude opravnej pokus Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 600kg třícu asi neposkládáme, tak hold si budu muset udělat to Ečko :D. Chlapi díky moc, aspoň jsem o něco chytřejší Dnes se jedeme podívat na tu kastli, tak snad z toho něco půjde :). Flexa+krompáč a bude to paráda :) Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Pánové technická: na trase CZ - Rakousko - Slovinsko - Chorvatsko: co je tam za anomálie v předpisech? Vesty pro všechny pasažéry v autě a? Budu potřebovat ještě MPZku (nějaký to kolečko s CZ)?? Pardon za blbý dotazy Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 ted je otazka jestli to jeste plati kdyz je to z roku 2006 Platí, jak psal Jim, s B+E můžeš mít soupravu teoreticky až 7t Souprava do 3,5t jako celek (s vlekem nad 750kg) spadá pod samotný B, akorát je to teď v zákoně zmaštěný, protože to někdo blbě přeložil, viz zde Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 MPZ uz neplati hodne dlouho, od doby co jsou novy SPZ s CZ prouzkem :P Jinak jsem nekde cetl, ze do zahranici oba kusy zelene karty, ze si pri nehode mohou nechat duplikat tak nevim co je na tom pravdy, jako by si pripadne nemohli udelat kopii ...jinak nekde neplati jeste ten kus papiru s prvni pomoci? Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Tak to musím asi zkusit něco pohledat a vytisknout :D Jako mě ta MPZ napadla až dneska, když jsem ji při jízdě městem uviděl na jedné oktávce :D Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 8, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Ještě pokud není auto psaný na tebe, tak Slovinci chtěli dost často papír o tom, že ti provozovatel vozidlo zapůjčil na zahraniční cestu - je na to někde ofiko vícejazyčný formulář. Pokud je auto psaný na tebe, tak samozřejmě nic ;) Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Auto je moje, v tomhle jsem docela klidný ;) Náhodou nemáte někdo jiný kontakt na Jack_Reacher mimo forum? Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 Na Jacka_R jiný kontakt nemám :( Vypadá to hezky, tak za 2-3 týdny se půjde pro třícu a práce začnou. Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 8, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 8, 2013 JR byl v hospodě ... Odkaz ke komentáři
Jim Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 bré ráno náhodou chlapi nevíte o nějakém krytím stání stačí do září v brně? Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Dobré ráno. Napadá mě Campus a Olympie, ale předpokládám, že ti tam auto dlouho nevydrží. :D Odkaz ke komentáři
Ofeig Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Dobré ránko, tak hlasím naloženo a hurrá do akce :D Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Tak šťastnou cestu a nespálit se ;) Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Šťastnou cestu a opatrně :) Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Hoj ve spolek Zas nám to začíná pěkně opalovat Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Copak, spálil ses? B) Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Sem celej den v kanclu, takže zatím ne Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Nestěžuj si. Já jsem jenom rád. V neděli jsem krásně umyl auto, že se černota jen leskla - abych zítra na srazu neudělal ještě větší ostudu než udělám :D. Včera jsem jel mrknout na to auto a večer jsem zaparkoval pod lípou, protože tam bylo jediné volné místo. Dnes ráno dojdu k autu a málem jsem se rozbrečel, jak to bylo za jednu noc zase zasrané :( Odkaz ke komentáři
lubinob Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Tak to poznám.. pod lipou a ani pod brezou neparkovať.. mne to síce ten bordel po ceste vyfúka ale aj tak od toho zostane lak zalepený.. Odkaz ke komentáři
Wokhiii Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Mě vadí ten zalepený lak. To je strašné. Jaký paradox :D Odkaz ke komentáři
SKAJA Odesláno Červenec 9, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Já si nestěžuju, já jenom konstatuju, aby se pak neřeklo, že jsem to neříkal Odkaz ke komentáři
Jack_Reacher Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Máte mít světlý auta Ale stromy to sou svině, my máme u baraáku moruše a pod těma sem "omylem" zaparkoval jen jednou Odkaz ke komentáři
technikus Odesláno Červenec 9, 2013 Sdílet Odesláno Červenec 9, 2013 Nevím, jestli to bude barvou, protože když ti na cokoliv gecne něco ze stromů, lepí to na všech barvách bez rozdílu odstínu ... taky jsme minulý týden někde pod něčím zastavili na kus žvance a fuj tajbl, lepilo to festovně Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky