Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+1 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Podle mě to právě už neplatí tak, že celá jízdní souprava musí být do 3500kg huh.gif

§ 80aSkupiny vozidel

(1) Do skupiny

f) B jsou zařazena motorová vozidla s výjimkou vozidel uvedených v písmenech a) až e), jejichž největší povolená hmotnost nepřevyšuje 3 500 kg, s nejvýše 8 místy k sezení kromě místa řidiče, ke kterým smí být připojeno přípojné vozidlo o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 750 kg, pokud největší povolená hmotnost této jízdní soupravy nepřevyšuje 3 500 kg nebo v případě rozšíření rozsahu nepřevyšuje 4 250 kg,

k) B+E jsou zařazeny jízdní soupravy složené z vozidla uvedeného v písmeni f) a přípojného vozidla o největší povolené hmotnosti nepřevyšující 3 500 kg,

To omezení soupravy na 3500/4250 kg souvisí IMHO s tím vozíkem do 750 kg, přičemž to tam zůstalo víceméně z minulosti, kdy to bylo postavený trošku jinak. U té kombinace B+E už žádný omezení hmotnosti soupravy není, takže bych to chápal jako vozidlo dle odstavce f) (takže auto do 3500 kg) + vozík do 3500 kg.

Odkaz ke komentáři

ale co řešite? nad 750kg přívesu musí být E a žádný hanger+auto do toho nebude

pak můžeš jet se supravou: auto do 3,5+ vlek dle max povolené hmotnosti soupravy tvýho auta, což je v tp

takže teor může mít souprava 7t, pak vyvstává otázka co na to mýto

otec tohle řešil 3-4 roky zpět skrz karavan(12-1500kg) a má b+e nissan měl tuším soupravu 2,9 t sám+2,2t na kouli

Odkaz ke komentáři

takz bys s B+E mohl mit klidne auto s celkovou hmotnosti 2900 (pohotovostni 2200) a zatim na podvalu treba OII ?

Ano palec.gif Dokonce jsem k tomu našel i stanovisko MD, který je sice z roku 2006 a skupina B se od té doby změnila, ale kombinace B+E zůstává stejná ;)

Skupina B+E :

Řidičské oprávnění skupiny B+E opravňuje podle § 81 odst. 10 zákona o silničním provozu

k řízení jízdních souprav složených z motorového vozidla uvedeného v odstavci 4 a přípojného

vozidla, pokud nejde o jízdní soupravu podle odstavce 4 písmeno c). Po převedení do normálního

jazyka to znamená následující. V rámci řidičského oprávnění B+E můžete řídit motorové vozidlo,

k jehož řízení postačuje skupina řidičského oprávnění B, přičemž k němu můžete připojit přípojné

vozidlo o maximální přípustné hmotnosti nad 750 kg. Odkaz na odstavec 4 písmeno c) v cit.

ustanovení je nutno chápat tak, že v případě řidičského oprávnění skupiny B+E neplatí omezení

maximální přípustné hmotnosti soupravy do 3 500 kg.

Odkaz ke komentáři

ted je otazka jestli to jeste plati kdyz je to z roku 2006

Platí, jak psal Jim, s B+E můžeš mít soupravu teoreticky až 7t palec.gif Souprava do 3,5t jako celek (s vlekem nad 750kg) spadá pod samotný B, akorát je to teď v zákoně zmaštěný, protože to někdo blbě přeložil, viz zde lol.gif

Odkaz ke komentáři

Nestěžuj si. Já jsem jenom rád.

V neděli jsem krásně umyl auto, že se černota jen leskla - abych zítra na srazu neudělal ještě větší ostudu než udělám :D. Včera jsem jel mrknout na to auto a večer jsem zaparkoval pod lípou, protože tam bylo jediné volné místo. Dnes ráno dojdu k autu a málem jsem se rozbrečel, jak to bylo za jednu noc zase zasrané :(

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...