Přejít na obsah

BOZP – povinné vybavení lékárničky (dokumentace)

Doporučené příspěvky

Jime, ani se neptej ....... na podstatnou část BOZP mám doslova alergiii, začíná to závodním doktorem ....., ktarý je na hovno, ale platíš ho, ale pokud máš jednoho zam, tak dobrý, Vyhl. 50 z elektriky a školení řidičů (pokud jezdí), jinak jestli chodí ven za zákazníky, tak bacha na pracovní obuv biggrin.gif

Odkaz ke komentáři

no já zjištuju, že zaměstnat paní je prostě ...

ale i tak, co mi zbývá, bude mít jen admin činnost/vydávat zboží(tady narážím, protože samo oleje atd už jsou nebezpečný že)

takže abosolut netuším co mám řešit, jediný + co jsme našel, do 25 zamců to můžů udělat sám :D

jako to, že někoho zaměstnám, mě bude stát tak 5hod měsíčně ty cypoviny kolem a to ještě tak 25 hod lítání před tím, že jsem ji nevzal na schwarzsystém fakt, ale když už, tak už, chci to mít OK

nemáte třeba něco z práce?

Odkaz ke komentáři

a mě taky hod mejla do sz :)

jestli chceš zaměstnat manželku, tak to nebude tak hrozný, jelikož ta se na tobě asi léčit nebude když se stane nějaký průser, ne?

já vím jak to funguje nad těch 25lidí, jsem takovej prostředník mezi externí firmou co nám to zabezpečuje a naší firmou a je to na odstřel.......... v podstatě když zaměstnanec spadne ze schodů, protože měl rozvázanou tkaničku, tak pokud jsem ho neproškolil jak má chodit po schodech a nemám to doložený (podpis), tak jsem v pr..... no a kdybych to měl, tak se jede dál - zda byl označený první a poslední schod, zda jsou schody v pořádku, zda je správně zábradlí....... nikdo neřeší zda je zaměstnanec debil, že měl rozvázanou tkaničku.......

Odkaz ke komentáři

školení BOZP a řidičů u nás realizujeme co 2 roky přes internet. Příjde na mail, že to tehdy a tehdy vyprší a odkaz kde to máš udělat. Tuším nás ta firma sama upozorňuje. Dá se to všechno odklikat bratru do hodinky. Je to formou vysvětlujícího textu, kterej ale podle mně normální člověk ani číst nemusí a stačí jen se tím bez čtení proklikat a pak udělat jen testovou část. Kdybych to měl všechno číst, tak je to na den. Takhle prosvištím jen otázkama a je to. Nic složitýho.

Daleko víc mně sere, že musíme mít taky firemního doktora, kam musí všichni jednou za nějaký čas. Zaplatíš 500,- za kus, doktorka tě opruzuje a pak sepíše jakejsi papír. Nasrat, tohle mně pěkně sere, protože nemám zájem někde lozit po doktorech, nechat se vyšetřovat,... A je to úplně na hovno!!! Chápu to tam, kde ty lidi dělají někde v provoze, vystaveni nějakým škodlivým vlivům, ale pro lidi co dělají v kanceláři, doma nebo jezdí autem po kšeftech??? To leda bych se uchlastal kafem, ukouřil k smrti a nebo se namotal na volant. Pak ještě bych si mohl rozsedět prdel :wallbash:

Odkaz ke komentáři

venku při námraze to je jasný, já měl na mysli uvnitř ve výrobním prostoru......

školení BOZP musí mít u periodu dvou let u lidí ve výrobě, u vedoucích zaměstnanců může být prodlouženo na 1x za 3 roky.

řidiči referenti musí být prokazatelně proškoleni a je jedno kým a jak, pokud nebude problém, tak nikdo řešit nebude, pokud bude problém (havárie) a bude řešit OIP (oblastní inspektorát práce), tak bude štourat kdo školil - není předepsáno kdo musí,ale je doporučeno OZO (osoba odborně způsobilá), zda má postižený lékařskou prohlídku a v ní záznam, že závodní lékař uschopnil k práci včetně řízení motorového vozidla. takže asistentka, která sedí v kanclu, tak stačí prohlídka 1x za 5 let, pokud jede 1x za rok služebně, třeba na poštu, tak musí mít povoleno závodním lékařem a perioda prohlídek je 1x za dva roky.

jak psal tomáš, spousta firem to dnes řeší formou elearningu....... a ještě k tomu doktorovi - pokud máte závodního lékaře, tak by měl 1x za rok navštívit vaší firmu a seznámit se s provozem, okouknout rizika, popřípadě doporučit nějaká opatření, návrhy......... nikdo to ale nedělá.........

Odkaz ke komentáři

Týjo, a do nás cpou BOZP a PO každej rok rolleyes.gif Jsou to ztracený 3 hodiny, protože naše bezpečačka mele nesmysly a když se jí na něco zeptáme, tak neví nebo to začne okecávat wallbash.gif A s tou kontrolou u lékaře to je mazec, mám jako kancelářská krysa nastaveno 1x za 5 let, ale jezdím dost často služebně, takže bych měl jít na prohlídku 1x za 2 roky?

Díky!

Odkaz ke komentáři

dakie přesně tak, jakožto řidič referent 1x za dva roky a hlavně to musíš mít napsané v lékařské zprávě, že jsi schopen řídit motorové vozidlo a měl by si to mít napsané i ve smlouvě, např. dodatkem, že k výkonu zaměstnání i řídíš......... ale to by měl vědět tvůj zaměstnavatel, jestli jsi jen zaměstnanec, tak bych dbal jen na to, aby si měl jízdu podepsanou od nadřízeného, protože pak by mohlo dojít k tomu, že ti jízdu nikdo nenařídil a jel si svévolně a budou se snažit problém hodit na tebe......

legislativou je nařízeno školení BOZP 1x za dva roky, ale firma může chtít 1x ročně......

Odkaz ke komentáři

Tak se schválením služební cesty problém nemám, to u nás probíhá mailem (vyplním formulář, odešlu nadřízenému a řediteli a nadřízený mi obratem napíše do mailu "Souhlasím").. No a max. druhej den je tento formulář podepsaný od ředitele..

Každopádně na lékařský prohlídky chodíme 1x za 5 let... rolleyes.gif To budu muset asi říct na personálním, že by se měli lépe vzdělávat :D

Odkaz ke komentáři

http://www.novinky.cz/krimi/293864-nosice-zabila-150kilova-bedna-za-jeho-smrt-soudi-sefa-stehovaci-firmy.html

jeden krásnej příklad jak to může dopadnout....je to ptákovina,ale je to tak a i když přijde dělat externí firma na firmu, tak by měla být proškolena a upozorněna na možná rizika...... v tomhle případě by asi nikoho nenapadlo, že se pod ním zlomí schod, ale bohužel:-(

já když jdu u nás po výrobní hale a koukám kdo co dělá, tak v podstatě by nesměl nikdo nic:-( dopracovali jsme to tak daleko, že na klasickej kobercovej nůž jsme museli vypracovat bezpečnostní pokyn jak s ním pracovat a každej ho musel podepsat:-(

Odkaz ke komentáři

takže když jsem si dělal s paní srandu, že ji budu muset udělat pokyn i jak používat nůžky, tak jsem nebyl daleko jo?

já se na to vy..., člověk maká jak barevnej, když už to nestihá, tak chce něco zaměstnat a pak zjistí, že to všechno kolem, ho stojí tolik práce a času, že je lepší si naliskat, pak nakopat se do prde..., udělat si to sám a furt na tom bude líp, a to pomijím tu frašku, kterou ona dostane z toho co platím já :wallbash:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...