drura Odesláno Duben 13, 2013 Sdílet Odesláno Duben 13, 2013 Tak v červnu loňského roku jsem si pořídil své druhé vozidlo, první byl stařičký Ford fiesta 1.1 37kW r.v 1990 :) Tedy stejně staré jako já. Na holičkách mě nenechalo nikdy ale tohle patří na jiné forum. Chtěl jsem auto s velkým kufrem, se kterým se dá absolvovat např. 10ti denní dovolená u moře. Pokukoval jsem po Fordu Mondeo, ale nakonec jsem dal přednost tuzemské značce. Auto jsem koupil od soukromého dovozce vozidel z německa, supr přístup, férové jednání. Tak teď k autu ŠKODA OCTAVIA COMBI, 1.9TDi 81kW, výbava elegance. při koupi měla najetých neuvěřitelných 108 000km. Vše doloženo servisní knížkou, na diagnostice jsem si potvrdil že stočená asi není. Stav auta odpovídal nájezdu km. Výbava: - komplet v elektrice - climatronic - výhřev sedaček - tempomat - xenony - senzor deště - ESP - multifunkční volant Po koupi samozřejmě následoval servis, výměna oleje, rozvody atd. Zhruba po 2 měsících však začala zlobit, začala se ozývat volnoběžka alternátoru. Nakonec se hryzla a urval se mi řemen. Výměna proběhla v servise, 1100kč volnoběžka, 1000kč práce. Po 14ti dnech se ozvala (během jízdy) z motorového prostoru rána, rozsvítilo se dobíjení a přestalo pracovat servo. Na krytu motoru jsem našel vysypanou volnoběžku. Volnoběžka ale bouchla do řemenice od kliky a nadělala v něm zářezy, novou řemenici FEBI jsem sehnal za slušnou cenu 3000kč. Ulítlou volnoběžku jsem reklamoval a výrobce reklamaci uznal. Pak se začalo ozývat turbo, sice tlačilo, auto jelo pořád dobře, šlo za plynem ale zvuky ala blow off ventil se mi nelíbil. Proto jsem se rozhodl pro repas turba, výměnou kus za kus jsem turbo sehnal za dobrou cenu (cena nového cca 13000kč) A od té doby musím zaklepat, octavie jezdí a já pouze tankuju a měním olej. Výborné auto - poměr cena/ užitná hodnota je vynikající. Nejsem jeden z těch co dělají z auta žehličku, nebo mašinu co trhá asfalt. Líbí se mi originál vzhled popřípadě lehké úpravy které nekazí charakter auta. Jedninné co jsem zatím upravil - vyměnil byly letní pneu. Původní sice měly ještě 90% vzorku ale pneu NO NAME, a strašně hučely, proto jsem si pořídil nové ´´balóny´´ 195 65 R15, Dunlop Fast response a bylo ticho :) Dále jsem vyměnil původní nevzhledné rádio za Škoda DX rádio/navigaci. Ve zkratce jsem popsal svoje vozítko. Doufám že všechno klapne a přijedu na letošní celorepublikový Octavia sraz :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Duben 13, 2013 Sdílet Odesláno Duben 13, 2013 Octule vypadá zachovale! Ale na ten nájezd docela dost investic... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Duben 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2013 Taky mě to nemile překvapilo, snad teď bude držet no :D čeho se teď bojím je spojka :D Neprokluzuje ani nic, ale dvouhmota stojí celkem kasu (teda pro mě) :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dakie Odesláno Duben 13, 2013 Sdílet Odesláno Duben 13, 2013 Já mám najeto 332tkm a spojka stále původní Turbo bylo měněno na 258tkm.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Duben 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 13, 2013 Tak to je krasavec, Bohužel těžko říct jak se k turbu choval předchozí majitel/ka, o dochlazování si nedělám žádné iluze :D snad to už bude všecko cajk 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Duben 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2013 Tak dneska jsem si konečně vyměnil parkovačky už mi asi měsíc nesvítila ani jedna, chtěl jsem tam dát nějakou čirou barvu(ať ta žlutá barva nekazí dojem z xenonů) ale bohužel jsem tam strčil to co jsem měl doma po ruce. Tzn ty žluté které kazí celkový dojem :D (teda dle mého názoru). Jinak mi přišla včera klubová lepka tak jsem si jí tam hned šoupl, v brzské době dodám foto ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Živočich7007 Odesláno Duben 17, 2013 Sdílet Odesláno Duben 17, 2013 Kombíček se super motorem to nemá chybu. Oktule vypadá moc pěkně! Přeji mnoho km bez nehod. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Duben 18, 2013 Sdílet Odesláno Duben 18, 2013 Pěkná Octule, už jsi do ní taky nastrkal, tak snad budeš mít delší dobu klid. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Duben 18, 2013 Autor Sdílet Odesláno Duben 18, 2013 Díky, jojo už sežrala celkem dost peněz :D naposledy minulý týden kdy mi prasklo čelní sklo, naštěstí bylo připojištěné ale spoluúčast bohužel 20%. No a minulý měsíc jsem měnil přední brzdy. kotouče byly zvlněné, tak jsem je osadil kotouči ATE power disc, jsem zvědavý jak budou vypadat po cca 5000km, četl jsem pár recenzí a zjistil že se rády vlní. Ale nejsem závodník, snažím se brzdám pomáhat motorem tak snad nějakou dobu vydrží :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Květen 24, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 24, 2013 (upraveno) Poměrně dlouho jsem tady nic nenapsal. Auto šlape jak má Jen nedávno mi nějaký kolemjdoucí idiot zlomil anténu. Když jsem zjistil že ta samá anténa stojí ve škodovce 1950kč tak jsem nevěděl jestli se smát nebo brečet. Nakonec jsem s prodejcem našel alternativu v podobě nesklopné, šroubovací ale nové funkční a opticky stejné antény za 710kč. Už jsem taky pokukoval po větších kolech. Pořád mám v hlavě 16´´ spidery. Ale jelikož jsem neuvažoval a loni si koupil úplně novou sadu 15" pneu tak to asi bude muset počkat. Do 17" jít nechci, mám obavy že na ten náš tankodrom to bude moc tvrdé, ikdyž jak tady vidím ostatní uživatele tak pořád uvažuju kudma asi jezdí :D Upraveno Květen 25, 2013 uživatelem drura 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 26, 2013 Sdílet Odesláno Květen 26, 2013 Taky jsem kdysi tak laboroval, pak jsem si to osobně zkusil na 16" i 17" a přešel jsem na 16". Pro mě je to max. kompromis mezi komfortem a lepší stabilitou oproti 15". Ale každý jezdí po jiných cestách a má jiné cítění a potřeby. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Květen 27, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 27, 2013 Martin_TDi - Příspěvek č.1100 :) Mám stejný názor jako ty, když jedu na 15´´ táhlou zatáčku ve vyšších rychlostech a chci ji ještě víc utáhnout tak cítím že ty balóny moc stabilní nejsou ale jak říkám budu to muset s něma vydržet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Květen 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 31, 2013 Tak dneska se jede na víkend do jižních čech. kombíček bude plně zatížený :D kufr skoro po strop a ve 4 lidech. Tak jsem celkem zvědav co ukáže palubní počítač za spotřebu. Cesta cca 75% dálnice zbytek okresní silnice. Taky jsem celkem zvědav jestli cestou nepotkám nějakého člena s lepkou na 5-tých dveřích 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 31, 2013 Sdílet Odesláno Květen 31, 2013 Dlouhé trasy jsou na spotřebu nejlepší, pokud nebudeš spěchat na dálnici, tak se dá jet v klidu za 4,5 L/100Km. Když mi ale rupne v kokosu , tak dokážu jet za 7 L/100Km :D . Já jsem někdy extrémista, někdy jedu ráno do práce za 3,2L/100Km a zpátky domů za 6L/100Km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Květen 31, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 31, 2013 Ty jo, dlohou trasu po dálnici za 4,5L se mi ještě nepovedlo,(teda když bylo plné auto) Posledně když jsem jel do brna pořád po dálnici tak jsem se dostal na 5,8 - 6,0L/100Km ale jel jsem pořád 140-170. Můj odhad na dnešek 6,4 v neděli dám vědět 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Květen 31, 2013 Sdílet Odesláno Květen 31, 2013 Když jsem jezdil pohodově a klidně s tátou do Brna po dálnici od Ostravy (cca 150Km, tak při dodržování cestovní rychlosti 120-130Km/hod jsem se klidně dostal na 4,5 L/100Km. Jak auto naplníš, pustíš klimu a tlačíš rychlost nahoru, tak to pak letí prudce vzhůru. Pohodově okresky se dají s lehkou nohou jezdit za 4L/100Km. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Červen 2, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červen 2, 2013 Tak už jsem dorazil štastně domů. Když pominu zatopené jížní čechy a spiustu uzavírek (zatopení silnice) tak pohodová cesta. Průměrná spotřeba činila 6,0l/100km, průměrná rychlost 103Km/h. Ve 4 lidech, kufr až po strop + plná nádrž. Takže se spotřebou jsem maximálně spokojený akorát by se celkem hodil ten 6 převodový stupeň Na místě určení byl takový menší neoficiální octavia sraz :D:D viz foto 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Červen 2, 2013 Sdílet Odesláno Červen 2, 2013 Na tu průměrnou rychlost a naložení auta je spotřeba celkem v normě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Září 17, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 17, 2013 Po dleší odmlce doplňuji pár nejaktuálnějších fotek celé léto auto sloužilo bez sebemenších problémů. Ale teď když jsou chladné noci tak auto začíná nejistě startovat. Stejný problém jsem měl už loňskou zimu, vyměnil jsem svíčky a o něco se to zlepšilo ale ranní studený start není úplně optimální, chytne na první ´´břink´´ ale tak nějak nepravidelně... Palivový filtr nový, svíčky bosch nové. Napadlo mě se podívat na sací koš v nádrži.. nemáte někdo podobnou zkušenost?Ať nad tím netrávím vánoce :( ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Trixx7 Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 mě to dělá taky když je větší zima, mám nový žhavky všechno, možná se to chce pohrát s předvstřikem :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
libor.kratas Odesláno Září 20, 2013 Sdílet Odesláno Září 20, 2013 že by studene starty ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Září 22, 2013 Autor Sdílet Odesláno Září 22, 2013 Nejsem mechanik, ale není předvstřik a startovací dávka paliva to samé? Pokud ano tak na VAG už mi kolega startovací dávku zvedl, ale je to pořád to samé. Nejhorší je že to člověk nevyzkouší, protože to dělá jen když auto stojí třeba přes noc a teplota je cca pod 10stC. Asi někudy padá nafta nebo já nevím ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Říjen 23, 2013 Autor Sdílet Odesláno Říjen 23, 2013 Tak dneska jsem měnil zadní brzdy . Není nad to mít doma dílnu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Včera jsem byl u mechanika a nastavoval mi předvstřik z důvodů špatných studených startů. Ještě před tím než mi auto napíchl na VAG vša řekl že se u těchto motorů poměrně často kazí vstřikovací čerpadlo, prý nějak přidírá. Už mě ta kára začíná celkem srát... Tajně jsem doufal že po upravení nastavení toho předvstřiku se startování zlepší, bohužel je to pořád to samé. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Svačinkář Odesláno Listopad 13, 2013 Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 Co bych dal za to mít doma takový zvedák Ale tak chce to počítat s tím že auto neni nejnovější a občas něco odejde. Mě pravidelně po dobu 2 let pořád něco odchází. Jediný co mám ještě původní je blok motoru a kastle :D :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Listopad 13, 2013 Autor Sdílet Odesláno Listopad 13, 2013 To je ten menší zvedák, vedle stojí ještě jeden ale to už je ten velký sloupový na 2,5T. Já jsem naposledy měnil turbo ze repas, v prosinci loňského roku a myslel jsem si že to už bude poslední věc a chvilku mi to pojezdí. Ono to auto nastartuje na první šup ale ne tak jak by mělo. A já nesnáším když mám něco v nepořádku ;) buhužel mě to pak stojí prachy :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Nejaky umělec mi opět poladil anténu.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirajZz Odesláno Leden 12, 2014 Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 to jsou svině .. kdybyse radši staraly o svoje.. peníze cpou do chlastu a když viďijou něco pěknýho tak zavidijou a zaroveň to ničijou 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Leden 12, 2014 Autor Sdílet Odesláno Leden 12, 2014 Mas pravdu ale stejne s tim nic nenadelam...antenu vymenim a budu cekat co to bude priste:( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
drura Odesláno Únor 3, 2014 Autor Sdílet Odesláno Únor 3, 2014 Dneska mi udelala pritelkyne radost:) nejlepsi narozeninovy darek:) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.