Fakt7 Odesláno Květen 3, 2013 Sdílet Odesláno Květen 3, 2013 Zdravím ludia, všimol som si na mojej octavii nasledovnú vec. Pri štarte motora za studena mi samovolne stúpnu otáčky z 1100 na 1400-1500 a hned klesnú na 1100 (vo voľnobehu). Potom ešte mierne stúpnu a spať klesnú a cca do 20-30 sec sa ustália. Ked ale motor vypnem a znovu naštartujem je to v pohode, otáčky sa hned ustália na cca 850-900. Teraz som ho skúšal startovat po cca dve a pol hodine po tom co bolo v klude a opäť sa otáčky ústálii hneď. Ale ak ho štartujem napríklad ráno ked bolo dlho v klude tak už to robí to čo som popisoval. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 s olejem to nic společnýho nemá nejdřív bych preventivně prošel všechny podtlaky jestli někde není díra a pak proved toto to asi bude ten problém http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=16036 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Květen 5, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 pekný návod, asi sa do toho pustím. Problém je zas ze nemám doma VAG, to opätovné nastavenie klapky VAGOM je nutné? Cital som tam ze jeden jazdil bez nastavenia, vlastne ci to ma na nieco vplyv. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pavel71 Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 klapku vyčisti no a pokud se ty otáčky nesrovnaj budeš muset použít VAG :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Květen 5, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 no spravim to podľa toho návodu až na tu elektrickú časť. No len zaujímavé je, že to robí len ked je motor úplne studený. Predpokladám že keby to je klapkou, tak by otačky kolísali aj pri zohriatom motore. Ale ved uvidím co to povie. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Květen 5, 2013 Sdílet Odesláno Květen 5, 2013 Neměj obavy s elektrické části.Je to jednoduché.Po vyčištění klapky zapni na dobu cca.1min zapalování(nestartovat!)Klapka se za tuto dobu nastaví sama dle hodnot z řídící jednotky.Já to takto praktikuju pokaždé a nikdy jsem klapku co auto mám nenastavoval vagem.Tuto možnost nastavení mi při přehrávání jednotky ohledně přechodových stavů potvrdil i p.Janda z Cimbuautosport.Nikdy mi pak otáčky po čištění a nastartování nedělaly problém. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Květen 6, 2013 Autor Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 Super, lebo prístup k VAGu nemám a v servise za to pýtajú toľko čo stojí nový VAG zo zahraničia. Cize vyšistím, nahodím naspäť komplet, potom zapnem zapalovanie na 1 min. , vypnem a hotovo ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šipan Odesláno Květen 6, 2013 Sdílet Odesláno Květen 6, 2013 Přesně tak.Jak to pak natočíš tak tomu taky nechej pár minut na volnoběh.Pak to s citem protočit a pak to jet nejlépe projet. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Levi Odesláno Červen 3, 2013 Sdílet Odesláno Červen 3, 2013 Ahoj tak jsem tu po delší době. Bohužel nemám moc času nazbyt. Zaslepil jsem ten EGR a tu klapku. Stále žádná změna. Teď jsem měl chvilku čas tak jsem na to šel zase kouknout a zjistil jsem že v okolí klapky mi nejspíš utíká nějaký vzduch. Klapka je nová cca. rok, kupoval jsem si ji sám a dával ji známímu automechanikovi, ale nějak si myslim že mi tam možná nedal nový těsnění když jsem mu ho nedal k tý klapce. Zkusim to to vyměnit sám a uvidím jestli se to zlepší. Pořád zlobí vonlnoběh a je docela líná. Jinak jsem byl na diagnostice a tam mi řekli že vaha vzduchu je dobrá a snímače otáček taky, tak doufám že to bude tím těsněním. Jo a abych nezapoměl někde u tý klapky jak to nejspíš utíká tak když šlápnu na plyt tak to tam profoukne. EDIT: Omlouvám se za předchozí zprávu, měla být jinam. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Fakt7 Odesláno Červenec 5, 2013 Autor Sdílet Odesláno Červenec 5, 2013 Klapka vyčistená, je ako nová, ale problém zotrval. Ale neriešim to lebo je to iba pri studenom štarte. Keby náhodou niekoho napadlo ešte niečo co by to mohlo robit tak uvitam rady. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.