Přejít na obsah

Volnoběh

Doporučené příspěvky

Ahoj Aeečkaři,vím že těchto témat je už hodně ale doslova jsem nenašel to co mám já za závadu.Je to asi tak 3-4 dny co mi auto začalo házet na volnoběh otáčky který se drží okolo 1500.Při nastartování se vyhoupnou nad 1500 a pak pomalu padají,když jedu a vyřadím a nebo přeřadím tak se mi volnoběh drží na 1500,když sešlápnu spojku tak se mi taky drží na 1500 a pak pomalu padá na 800,a kolikrát se stává že se i houpe mezi 550-800.Pak jsem přijel k železničnímu přejezdu kde jsem čekal a tam mi začalo auto vibrovat při těch otáčkách jak padali nahoru a dolu a zase to bylo v rozmezí 550-1000,mělo i tendenci chcípnout ale udrželo se.No a aby toho nebylo málo tak jak je víko hlavy tak tam mi něco kolikrát udělá takový divný zvuk mezi pískáním a boucháním kovu a do toho cvakání,ale to cvakání dělá pořád,dělá to jak kdyby cvakali ventili,ale tipoval bych to na ložisko rozdělovače,protože ventili by nepískali,budu moc rád jestli se tady najde mezi váma nějaká hodná duše která by mě poradila,protože už jsem z toho fakt uplně vedle.Škrtící klapku jsem dneska čistil a celá klapka i potenciometr jsou v pohodě.Díky moc za odpověď

Odkaz ke komentáři

Zkusil bych vyčistit, případně vyměnit rozdělovač. Ty nestabilní otáčky by mohl mít na svědomí hallův snímač, umístěný taktéž v rozdělovači. Případně diagnostiku a udělat základní nastavení klapky, taky je možný že je klapka ko. Kolik máš najeto?

Upraveno uživatelem squirrelcze
Odkaz ke komentáři

Squirrelcze: díky moc za radu zkusím to udělat vyměnit rozdělovač,klapka je v pohodě když jsem jí vyndal a vyčistil tak teď to auto lítá jak drak akorát ty otáčky to dělá.Mám najeto 187000.Ale dneska když jsem jel tak to nědělalo akorát při nastartování to vyhodilo na 1500 a pak už to bylo v poho tak uvidím co se z toho ještě ukáže :)

Odkaz ke komentáři

Při nastartování je to v pohodě, občas mi to vyletí i výš a to se o klapku staram. Mam pocit že to trochu záleží na venkovní teplotě (aspoň u mě teda). Ještě mě tak napadá, občas za podivný chování motoru může vadný čidlo teploty chl. kapaliny. Teplota co se ti ukazuje na budíkách je zprůměrovaná, takže když ti čidlo občas vynechá, na budíku se to neprojeví, ale ŘJ podle toho upraví dávku paliva a pak to může dělat psí kusy. Ale projevuje se to spíš chcípáním a škubáním, což myslim není tvůj případ. Je možný, že už si klapka načetla nový hodnoty po tom čištění a bude to ok, uvidíme...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...