Přejít na obsah

Kontrolka systému výfukových plynů

Doporučené příspěvky

Ahoj, chci se podělit o svůj zážitek s touhle prokletou kontrolkou, třeba to někomu pomůže.Motor BFQ najeto 177 tis km

Začalo to postupně a pomalu. V nízkých otáčkách to občas škublo asi jako když se pustí klimatizace. Časem se přidalo rozsvěcení kontrolky.V průběhu asi 3 měsíců to došlo do stadia kdy auto škublo, rozsvítila se kontrolka a motor přestal táhnout jel v otáčkách při kterých se to seklo, reakce na plyn veškerá žádná zvuk jak od traktoru.Občas pomohlo vyřadit na neutrál a zase se to chytlo.Poslední kapka byla když asi 20 metrů před domem po zastavení na křižovatce se s tim nedalo rozjet. Celý auto se klepalo jak když to jede 2 válce, zvuk naprosto příšernej.Nakonec se mi nějak podařilo těch 20 metrů s tim doskákat.Druhej den návštěva servisu a diagnostika, výsledek - 2 vadné vstřiky.Vymazali paměť závad a že to byli projet a jezdilo to normálně.Vzal sem auto jedu domu cca 1,5km po cestě to zase 2x cuklo.Druhý den opět návštěva servisu, diagnostika ukazovala druhý dva vstřiky. Což se jim nějak nezdálo a nevim jak vydedukovali, že to bude zapalovací modul.Tak ho vyměnili a po týdnu, že se mám zastavit. Pokud se závada bude projevovat dál vrátí mi můj původní zapalovací modul a budou hledat závadu dál.Dopadlo to dobře byl to opravdu zapalovací modul. Líbil se mi i přístup servisu, že za první diagnostiku sem neplatil ani korunu a po výměně modulu taky ne. Teprve až po tom týdnu když se ukázalo že to bylo ono tak sem zaplatil modul i práci. V minulém servisu kam sem jedzil před stěhováním by mi nejspíš rovnou vyměnili ty vstřiky nechali si to zaplatit. Takovej ten systém vyměníme půlku auta a zákazník to celý zaplatí... Doufám, že to někomu pomůže s odhalením závady, když už sem se tady tak rozepsal :)

PS: Ještě sem si vzpoměl, že to divně smrdělo z výfuku a původně sem to vynechávání připisoval špatnýmu benzinu.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...