Přejít na obsah

Šejdý

Doporučené příspěvky

Zdravim všechny! :pivo:

Chtěl bych se taky pochlubit s mou koktou happy.gif , kterou jsem si pořídil v červenci 2013.

Jedná se o dvojkovou Octavii Combi, pod kapotou jí chrochtá 1.9 TDi se 100 poníkama a má nalítáno 220tkm. Rok výroby to je 2005 dovezená z říše, výbava ambiente (parkáče vzadu, climatronic, 10x airbag, loketka přední a zadní) ... jsem spokonej! A žere krásných 4,3 - 4,5 l/100km, osobní rekord je 3,5

Dovezená byla bouraná na pravé zadní dveře a blatník, to se vše opravilo a za 14 dní jel otec na houby, co se nestalo - poškrábal o větev dveře co byly bourané a nalakované sad.gif

Hned jak byla na dílně tak se vyměnily kapaliny, filtry a rozvody. Jen co dělá ještě neplechu je dvouhmotový setrvačník, octa byla v říši služebák v hotelu, tak ji asi nešetřili, ale zatim to řešit nebudu.

Provedené změny
- mračítka v barvě vozu
- výměna rádia STREAM bez MP3 za Audienci s MP3
- dekor lišty v interiéru ze stříbrné barvy na origo Škoda karbon maketu

Budoucí změny
- chtěl bych si na léto pořídit nějaké větší kola 17" na styl Pegasus, nyní to sedí na 15" 195/65
- nový znaky
- přidat do stáda pár poníků
- podložky (2,5cm vzadu, 1,5cm vpředu)

- černá lesklá střecha, křídlo a zrcátka (lak)

post-33519-0-92735700-1382976273_thumb.jpg

post-33519-0-32524200-1382976281_thumb.jpg

post-33519-0-84144100-1382976292_thumb.jpg

post-33519-0-65190100-1382976302_thumb.jpg

post-33519-0-09273200-1382976312_thumb.jpg

post-33519-0-90473000-1382976330_thumb.jpg

post-33519-0-49816600-1382976372_thumb.jpg

post-33519-0-65847100-1382976387_thumb.jpg

post-33519-0-91231800-1382976475_thumb.jpg

post-33519-0-40990700-1382976548_thumb.jpg

post-33519-0-32017300-1382976556_thumb.jpg

post-33519-0-79682700-1382976562_thumb.jpg

post-33519-0-90213800-1382976611_thumb.jpg

Upraveno uživatelem kolomlyn
Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

tak, 15. listopadu jsem byl na chipuv Praze po doporučení kolegy z práce s golfem V 81kw na 103kw. Dosáhl jsem z 77kw > 103kw. Musim říct, že výkon jde OPRAVDU znát. Akcelerace je fakt úžasná. Spotřeba klesla o 0,5l. Do Prahy z Loun jsem jel za 4,1 a zpátky za 3,6. Zapaltil jsem 2490,- ... měli slevu 50%. po výplatě tam jede kolegyně z práce :D ta má stejnou octu - sedan, akorát nedávno vyměňovala turbo

Odkaz ke komentáři
  • o 5 měsíců později...

mám tu malej update :)

V březnu mi odešla spojka :/ prostě jsem dával přednost a měl muziku trošku s volume doprava, koukám na lidi proč na mě tak koukaj :D a když jsem dojel domu, tak slyšim nehorázný randál :D sešlápnu spojku a ticho, tak bylo jasno. Naštěstí během týdne byla vyměněna a teď se mi tam točí Valeo :)

Během dubna jsme nahodili nové bačkůrky z L&K edice Cepeus :) vypadaj pěkně, sice bych byl rád za Pegasus, ale stěžovat si nebudu :) až na ty gumy :/ hučej a při nízkých rychlosti 40-50 mi hučej fakt peckově :D jsou oskákaný, starý a z Polska... po tuning srazu je musim vyměnit :D Jinak spotřeba mi stoupla samozřejmě :) byl jsem zvyklej jezdit okolo 4 - 4,7 a teď mi to papá okolo 5,2 - 5,7

WP_20140427_15_04_25_Pro_0.jpg

Pak tu mám výměna zadního loga, a přemýšlel jsem o FL masce a až na ni dát nové logo... ale co jsem slyšel a četl, tak ten spodek FL masky nějak nepasuje na ten předFL nárazník :( tak to mě teda docela odradilo, tak dám nový logo na tu starou. Pak tu mám ještě doma středový pokličky s novým logem, to se pak taky vymění.

WP_20140426_09_23_11_Pro_0.jpg

pak jsem si nechal udělat pár stickery na zadní okno, moc jsem to nevypočítal s místem :D proto příjdou ještě nějaký aby to mělo nějakou kulturu...

WP_20140426_09_23_29_Pro.jpg

no a nakonec něž se prezulo, tak jsem vyčistil kompletně celý interiér, vytepoval sedačky a navonil :) a navoskoval karosérii voskem od Turtle Vax

OMreySm.jpg

Jinak KONEČNĚ jsem si opravil to otravný pííískání předních oken když se stahovaly... celej tapec jsem sundal a promazal ty stahovačky s olejem, bylo tam toho tolik, že to až nich teklo spodem :D ale pomohlo to, krásnej pocit si stáhnout okna když je vedro bez jedinýho pískotu :D

Odkaz ke komentáři

Díky :) taky ji máš pěknou, akorát by tomu slušely větší bačkory :P No jako bylo to fakt příšerný... minulý léto jsem to ještě vydržel, ale teď jak začalo zase teplo tak mě to už pěkně naštvalo, tak jsem to prostě rozebral a prostříkal. Naštěstí mam jenom přední v el. nevim jestli to teda dělaj i zadní

Odkaz ke komentáři

Odkud jsi je kupoval? Já to měl z jedné stránky na facebooku (car stickers) a toho, že by ti je někdo sundal, se bát nemusíš. :D Když jsem je dával na toho golfa (viz foto, kde to je trochu vidět), tak jsem dal jednu nakřivo a když jsem ju chtěl sundat, tak to nešlo ani pomocí horkovzdušky. :D Takže tímhle se nestresuj :loool: :D

post-32743-0-99060700-1399573167_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Včera byl otec s Octou v práci a naskytly se 2 gumy, tak je hodil na přední a hluk o něco klesl, lepší než předtim :D a ještě středový pokličky se vyměnily za nové :)

Teď někdy během týdne, budu možná nechávat stříkat střechu na černou. Ještě teda uvidim jaký to bude mít kámoš, kterej tam pojede... prý to je lakýrník ze škodovky :D

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • Mas pravdu tie svetla…ano nepochopim. Na druhu stranu asi sa musi tocit business - baterku prebija len pri brzdeni motorom, inak nedobija, zamer ju rychlejsie odrovnat? Mne na tom aute chyba pouzitie zdraveho rozumu? Tolko detailov co kazi celkovy dojem… Uprimne - keby mi teraz ponukli SIII co som mal “novy” ja ho hned beriem.    Vyslovene ma otravuju asistenti - pri kazdom starte minas cas vypinanim zbytocnosti a aj tak auto s tebou zapasi, ze nejdes tak na dialnici (uprostred) ako si mysli ono.  Ten olej je v motore tak riedky, ze pri zahriatom motore a stiahnutych oknach v zastavbe pocujem vacku ako cvaka. U SIII radsej vypli kontrolku mazania tusim do 1600 ot inak by preblikavala. A uz sa mi podaril ulomit jazycek na zadnom plate…takze roleta sa uz nezatahuje 🙂  Uvidime dalej, beriem ze je to spotrebny tovar…setrit na neho a vyvalit 1,6 m…toto bych nespravil.  
    • Mám co dočinění s Kodiaqem RS a tam je odezva taky vlažnější. Ale už jsem si asi zvykl u 2.0 TSI 140kW. Jinak ty asistenti to je zlo, u toho Kodiaqu mi několikrát bez viditelného důvodu pískalo upozornění na hrozící srážku. Místo věnování se řízení jsem tak řešil co píská a proč. A zase obrovské displaye všude, ale u tak závažné věci svítí jen chvilku malá kontrolka. Hrozně nerad s tím autem jezdím - furt tam něco pípá. A nechápu jednu věc, auto má světelný senzor, ale i přesto i ve dne při odemčení funguje comming home a leaving home, jako wtf, i 14 roků starý superb pozná den a nesvítí zbytečně světly. A po 5 tis. km už skáčou stěrače. Kdybych to auto koupil, tak jsem pěkně nasraný. Fajn je akorát ticho za jízdy a sedačky.
    • Dnes najazdene 8900 km a neda mi to, ale: 1. Skoda spravila inkognito update a poslala ho do aut. Vysledok - 1. tvrde zabrzdenie uprostred krizovatky, 2. pri parkovani do pozdlzneho smeru 4x brzda, za mna bezdovodne. Chlapci v Skode znesiem toho dost, ale toto je za hranou… Safety First…pred updatom som ziadny problem nepostrehol. Vitaj v online svete! 2. Elektrony - vychytavka - vybranie materialu “jarok”, no s umyvanim sa nepocitalo 🙂 hlavne, ze sme usetrili trochu hlinniku 3. Zadny spojler - vyborne na bezkontaktnej umyvacke. Dva krat vas vysprchuje odrazajuci sa prud vody a date si pozor! Umyvanie okna pod siltom, je to zazitok 🙂 klasicky smetak tam nedate, potreba nosit zo sebou handru! 4. Laura je fajn, ale chuda natvrdle…zatial nevidim jej prinos mimo vykuzlenie usmevu pri je odpovediach, super!  5. Odozva motora, no potom co automobilky online posielaju aktualnu spotrebu “do Bruselu” (pokial to nie je vyhovorka). Pri porovnani na SIII s rovnakou motorizaciou mam pocit, ze Skodovka tie motory jednoducho nechce predavat. Mozno “po zabehu” bude nejake prebranie? Mozno necakany update? Cakanie na Godota? Ta latencia mi pride oproti SIII markantna. 6. A dnes perlicka, to ma prinutilo opat popisat spolunazivanie. Vonku 22 C, vypnuta klimatizacia, teplota v aute na 22 C pootvorene okna a auto miesto (moja predstava) priebezneho pustania vzduchu z vonku KURI tak az to je neprijemne. Ze by novy update?  Neviem ci je to odflaknute odizolovanie prudu tepleho vzduchu z motora, ktore vam moze ist bokmi pod kapotou priamo do nasavania vzduchu do kabiny…alebo sa skratka pocita, ze klimu si vypne len blbec.    A teraz nieco pozitivne…ufff… 7. Dazdnik vo dverach spolujazdca nie je ako pri predchadzajucej generacii 🙂 8. A nalepka LK posobi sitozne ako u predchodcu. Ja neviem mozno inflacia od roku 2020, ale u vlajkovej lodi Skody (mozno uz nie je), som tak nejako na pochybach… Celkovo auto fajn, pohodlne…ale poznate to su tam detaily, ktore otravuju.    
  • Vytvořit...