Přejít na obsah

TZ - řídící jednotka nefunguje, světla nesvítí

Guest dawe.krata

Doporučené příspěvky

Guest dawe.krata

Zdravím,

máte někdo zkušenosti se špatnou řídící jednotkou tažného zařízení u Octavie II? Diagnostika mi hlásí, že je chyba v ní. Pojistky i koncovka jsou v pořádku, ale světla na vozíku nesvítí. Jen samotná elektrika s řídící jednotkou prý stojí přes 5000Kč. Další servisák mi řekl že natáhne novou kabeláž od poj. skříně (bez řídící jednotky napřímo) ke světlům. je možné to spravit nějak levněji - např. obejít špatnou řídící jednotku a využít staré vedení, příp. zapojit přímo ze zadních světel?

Pozn. TZ originál

Díky moc za reakce a odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Guest dawe.krata

Díky za informace..problém byl nakonec v pojistkách..byly zapojeny pouze 3 ze 7 ve spodní řadě..Nechápu hlavně přístup "profesionálu", kteří kontrolovali i pojistky..ale pouze ty 3..Že by borci, co se zabývají pouze zapojením a montáží tažného nevěděli, že jich tam má být 7???:D

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Měl jsem to samé u O2. Připojil jsem vozík, svítil a hned zhasl a rozvítila se na palubáku kontrolka světel. Kamarád autoelektrikář vše proměřil a bylo to rozbitou zásuvkou u vozíku. Zkratem to odpálilo řj tažného. Rozdělal řj a dle schématu zjistil spálenou diodu na vstupu za pár korun. Nebýt jeho tak jsem musel kupovat řj za cca 1500. Jednalo se neorigo netovární tažné od Vapol. Napojeno na zadní koncová světla a zásuvku v kufru. Ta řj za tapecem u blatníku.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...