Přejít na obsah

nestandardni 225/55R16 alu kola s 15"plech rezerva

hutch

Doporučené příspěvky

Ahoj vsem, opet prichazim s otázkou a opet zadam o radu.... :palec:

Mám na O II kola 225/55 R16 a koukal sem, že v kufru vozim rezervu s R15, tak bych se chtěl zeptat, jestli by se dala vůbec použit, kdybych někdepíchnul či něco..... známej mi tvrdil, že ne a ať ji vyhodim z kufru a rezervu vůbec nevozim, že užto není povinnost,že stačí nějakej přípravek (eště sem to neviděl),který se foukne do pneu přes ventilek a díru na dojezd zacelí....

ale zase sem si říkal, když už bude pneu. prázdná, tak mi je ten přípravek na nic, tak bych tam raději tu rezervu ponechal, ale nevim, jestli teda nemusim pořídit taky R16 nebo by to na dojetí stačilo.

předem děkuji za rady a vyjádření

Odkaz ke komentáři

Tak predevsim kola co mas na aute jsou asi 205/55R16, sada pomuze kdyz neprorazis gumu, takze ja rezervu vozim. Loni na konci zimy jsem prorazil 225/45R17 a tyden jsem jezdil s 205/55R16 jen na prednim kole (coz je rezerva) na zbytku byly 17" zadnej problem auto se chovalo naprosto normalne. 205/55R16 a 225/45R17 maji vramci moznosti stejny prumer takze je to v poradku.

Odkaz ke komentáři

po vymene jedne SZ s hutchem tema znovu otevreno.

Hutch hod jsem jeste rozmer rezervy at posoudime jestli to aspon sedi spolu s tim 225/55R16

Misaku ja to pak kdyztak rozsekam do spravneho tematu pokud z toho vyleze neco kloudneho, zatim to vypada ze predchozi majitel auta si nedelal moc starost s tim co a na jake disky obuje

Odkaz ke komentáři

koncerzace s hutchem

Ahoj, prosimtě už to téma zavřeli,já sem se byl podívat na auto a mám tam opravdu 225/55 R16,tak si mě trochu vyděsil, jestli to může být.... já sem to autíko koupil před týdnem a tyhle kola tam byly. Jelikož jsi moderátor, tak bych řekl,že o tom víš 100% víc, než já,což je asi poznat z mých dotazů:palec:

Tak mi prosím odepiš, zda tam můžu mít tyto pneu, nebo jestli budu muset pořídit jiný typ, moc děkuju za odpověď

Marek

Musis se podivat do velkeho TP na zadni strane na radku 44 a 45 jsou schvalene rozmery disku a pneu pak jsou jeste v casti F (dalsi zaznamy) dopsany alternativni rozmery. Kazdopadne 225/55R16 neni z fabriky schvaleny rozmer, takze pokud si to tam nenechal minuly majitel dopsat mas je "nelegalne" a bude problem nma STK, stejne tak uz teda doporucuju zkontrolvat ET disku ale na to je potreba je vetsinou sundat, ET je taky parametr ktery se uvadi v velkem TP.

Tema znovu odemcu

Takto je úplně nejvíc v háji, jak mohlo být ;)

koukal sem sedo velkýho techicaku a je tam jen 195/65R15, bohužel je to dovoz a nic jinýho, co by vypadalo jako rozmery pneu sem tam nenasel a zítra s tím jdu na technickou, abych to mohl v uterý přihlásit :smich:

na STK asi nemaj pravomoc mi to tam dopsat,vid?

A je toproblém, je tam mít...spíš mi jde hl.aby to neškodilo autu a nebo kdyby mě zastavili policajti, aby mi kvuli obutí neuděli pokutu....popř.kde se to schvaluje....

opět moc děkuji za odpověď

Nasel jsi tu sekci F? tam nebylo vubec nic ? Na technicke by te meli vyrazit podle pravidel, takze to podchyt pres zname nebo si nekde pujc predepsane disky a gumy. Skoda by ti mohla dodat podklady pro zapsani alternativnich skoda rozmeru, nebo pripadne nekde koupit disky co se ti libi a poridit je s typovym listem ktery je potreba k zapsani do VTP.

Jinak tezko soudit jestli co tam mas muze nejak poskodit auto kdyz nezname ET v zasade muze dojit hlavne k nezadoucimu kontaktu pneu a podbehu pokud je ET prilis nizke.

Odkaz ke komentáři
po vymene jedne SZ s hutchem tema znovu otevreno.

Hutch hod jsem jeste rozmer rezervy at posoudime jestli to aspon sedi spolu s tim 225/55R16

Misaku ja to pak kdyztak rozsekam do spravneho tematu pokud z toho vyleze neco kloudneho, zatim to vypada ze predchozi majitel auta si nedelal moc starost s tim co a na jake disky obuje

OKá, jsem zvědavý co z toho vyleze, každopádně ten rozměr pneu je tropický!!

Odkaz ke komentáři

Tak jsem se konečně dostal k internetu..... koukal sem, jaká velikost je rezerva a ta je standard 195/65 R15....jinak už mám autíko přihlášený a konečně sem se mohl podívat jaký velikosti tam jsou...rovnou mi tam napsali i ostatní rozměry 205/60 R15, 205/55 R16, 225/45 R17....bohužel ten rozměr, co tam mám tam mezi nima není :lol:

Ono teoreticky jde akorát o STK, kdy tohle kontrolujou.....ale bál sem se hl., aby to neubližovalo nějak mýmu lumpíkovi, tak sem volal do Škodováckýho servisu a ptal sem se jich, zda tam ty kola vadí, atd. Tam mi řekli, že jako nejlepší je tam mít schválený tip pneu., ale že tam lidi dávaj i větší zvěrstva a že jediný co, tak ty kola maj větší nápor na ložiska a ty pak odejdou o něco dřív a že by to mohlo škrtat, když budu hodně naloženej.....to by mělo za následek budoucí korozi....ale zase, jak často čl. jezdí plně naloženej :palec:

Odkaz ke komentáři

Tak eště malé doplnění k tomuto tématu a rovnou i malá otázečka....

Autíko jsem si nechal pojistit a bohužel budu muset pořídit standartní pneu, které mám ve velkém techničáku, protože když by došlo k nehodě, tak

1. policie, když uvidí jiné než pneu, kterým může být auto osazeno, tak pak k Vám přistupují jinak, ikdyž jste nehodu nezavinili ( kola nejsou schválená standartní a můžou zp. bla bla bla)

2. pojišťovna Vám nemusí vyplatit peníze (teď mám na mysly havarijko), zase jako v případě č.1 (kola.....)

takže holt tyhle zkusím prodat a na jaro pořídim standartní pneu a to buď 225/45 R17 nebo 205/55 R16

Odkaz ke komentáři
  • o 3 týdny později...

Tak sem konečně zjistil, co to tam na tom autě původně bylo za obutí....disky jsou 7Jx16H2 ET37, takže jsem vysledoval, že to jsou kola na superba

původně sem chtěl po vánocích na tyhle disky dát pneu 205/55R16, ale takhle je asi budu muset prodat :)

budu rád, když se mi k tomu vyjádříte... :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...