nafik Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Zdravím, pořídil jsem Octavii 2 z konce roku 2004. Jedná se o 2.0 FSI 4x4. Mám dotaz, jestli se Vám při zapnutí zapalování rozsvítí pouze EPC nebo i druhá kontrolka - silueta motoru (emise)? Prej se to různí, dle roku výroby, některé mají snad prej jen EPC kontrolku, některé mají obě. Mám schnilé nějaké NOX čidlo (lambda sonda, něco s emisema) s ŘJ na podvozku, které nové stojí 13700,-, diagnostika ukazuje chybu u NOXu. Při spuštění elektriky se mi rozsvítí pouze EPC (a zůstane svítit) a po nastartování zhasne - žádná druhá kontrolka se nerozsvítí (nevím jestli ji tam mám nebo byla záměrně nějak vypnuta - pokud by byla, tak mohl to čidlo nechat vyměnit na náklady škoda dealera, kde jsem auto kupoval). Pokud se v tom někdo vyzná, mohl by mi to někdo osvětlit? Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
malkovicz Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Zdravím, pořídil jsem Octavii 2 z konce roku 2004. Jedná se o 2.0 FSI 4x4. Mám dotaz, jestli se Vám při zapnutí zapalování rozsvítí pouze EPC nebo i druhá kontrolka - silueta motoru (emise)? Prej se to různí, dle roku výroby, některé mají snad prej jen EPC kontrolku, některé mají obě. Mám schnilé nějaké NOX čidlo (lambda sonda, něco s emisema) s ŘJ na podvozku, které nové stojí 13700,-, diagnostika ukazuje chybu u NOXu. Při spuštění elektriky se mi rozsvítí pouze EPC (a zůstane svítit) a po nastartování zhasne - žádná druhá kontrolka se nerozsvítí (nevím jestli ji tam mám nebo byla záměrně nějak vypnuta - pokud by byla, tak mohl to čidlo nechat vyměnit na náklady škoda dealera, kde jsem auto kupoval). Pokud se v tom někdo vyzná, mohl by mi to někdo osvětlit? Díky Cau hele já čidlo NOX měnil je to tu rozepsané ale svítila mi jen kontrolka motoru EPC mi nesvítilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nafik Odesláno Prosinec 10, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 Koukám, že sis diagnostiku nechal dělat v auto-janák v ústí. Tam jsem to auto před dvěma týdny koupil a řeším to teď s nima... Cau hele já čidlo NOX měnil je to tu rozepsané ale svítila mi jen kontrolka motoru EPC mi nesvítilo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Prosinec 10, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 10, 2013 že by někdo použil starý dobrý fígl a kontrolku zalepil kusem izolačky? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
malkovicz Odesláno Prosinec 11, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 11, 2013 Koukám, že sis diagnostiku nechal dělat v auto-janák v ústí. Tam jsem to auto před dvěma týdny koupil a řeším to teď s nima... No víš co u těhhle motorů to je zlo jsou tam 4 lambdasondy a 5tý je to čidlo NOX co je všechny hlídá a má svoji řídící jednotku proto je to tak drahý :-(. Doufám že budeš mít víc štěstí při reklamaci než já držím palce pak napiš jak si dopadl. A jak jinak jsi s autem spokojen? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nafik Odesláno Prosinec 16, 2013 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 16, 2013 Tak s reklamací jsem nepochodil, ale emise jsou prej OK... tak nevím, jestli to mám řešit a nechat vyměnit za tu pálku nebo to počká... Co myslíte? Jinak kontrolka emisí na budíkách - prej je zoxidovanej ten spoj, kterej má na starost zobrazení kontrolky emisí... co na to říct - to by měl nějakej zručnej autoelektrikář zvládnout očistit ten spoj, ne? Jinak autínko jezdí super, oproti Mondeu MK3 1.8 92kW je to skok v něčem dopředu, v nečem dozadu... doufám, že spolehlivost bude lepší než u mondea... No víš co u těhhle motorů to je zlo jsou tam 4 lambdasondy a 5tý je to čidlo NOX co je všechny hlídá a má svoji řídící jednotku proto je to tak drahý :-(. Doufám že budeš mít víc štěstí při reklamaci než já držím palce pak napiš jak si dopadl. A jak jinak jsi s autem spokojen? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
malkovicz Odesláno Prosinec 18, 2013 Sdílet Odesláno Prosinec 18, 2013 Tak rozhodně to chvíli počká já stím jezdil cca 3 měsíce a nic ale jak budeš mít možnost a bude se ti to hodit tak to vyměň nikdy nevíš. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.