Přejít na obsah

Volnoběžka alternátoru

Guest toba

Doporučené příspěvky

Ahojte, potřeboval bych poradit.

Mám Octu I, 66kw, ALH, má najeto 160 tis. holka. Rozvody jsem nechal měnit ve 100 tis. a bohužel jsem u toho nechal měnit jen drážkovaný řemen, bez znalosti, že se u toho mění většinou i volnoběžka alternátoru.

Teď se mi zdá, že se hlavně u studeného motoru ozývá cvrdlikání na straně rozvodů...

Otázka je, měnit spolu s volnoběžkou alternátoru i drážkovaný řemen (tenhle má za sebou cca 60tis. )?

Předem díky za odpovědi :-)

Tomas

Odkaz ke komentáři

Měnil jsi jenom řemen? A co kladky, vodní pumpa... ? Pokud ten rachot dělá volnoběžka, tak to uslyšíš čím dál tím víc, až se jednoho dne kousne a buď upadne nebo urveš řemen (vlastní zkušenost). Jinak pokud by jsi ji měnil tak by jsi byl blázen nevyměnit ten řemen, vždyt stojí pár šupů a víš že to budeš mít v pořádku. Důležité taky je co s autem zamýšlíš, jestli ji prodat tak je zbytečné do ní cpát...

Odkaz ke komentáři

Ahojte, potřeboval bych poradit.

Mám Octu I, 66kw, ALH, má najeto 160 tis. holka. Rozvody jsem nechal měnit ve 100 tis. a bohužel jsem u toho nechal měnit jen drážkovaný řemen, bez znalosti, že se u toho mění většinou i volnoběžka alternátoru.

Teď se mi zdá, že se hlavně u studeného motoru ozývá cvrdlikání na straně rozvodů...

Otázka je, měnit spolu s volnoběžkou alternátoru i drážkovaný řemen (tenhle má za sebou cca 60tis. )?

Předem díky za odpovědi :-)

Tomas

zkus sundat řemen z alternátoru a nastartuj to at máš jistotu že to nejde z rozvodu

Odkaz ke komentáři

Rozvod jsem měnil komplet i s vodní pumpou, v tom vypadá, že to nebude.

Cvrdlikání je jen cca 30 sec. u studeného motoru, u teplého se všechno tváří normálně.

Za 30 tis. mě čeká rozvod zas, tak možná počkat a vyměnit všechno najednou ?

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Zdravíčko, právě včera mi uletěla ona řemenice alternátoru (183.000km). Ptám se, hledám co a jak a dostala se mně odpověď, že je zbytečné tam montovat volnoběžku - stačí řemenice. Údajně volnoběžka slouží proti "házení" vln při vytáčení motoru, takže kdo nejezdí zrovna brzda-plyn, nemusí ji montovat a následně po x tisíců km opět počítat s tím, že se mu rozletí. Jaké jsou vaše poznatky a popř. kdo má jen řemenici bez volnoběžky - jak se to chová? Děkuju

Odkaz ke komentáři

Tak o tom jsem jeste neslysel. Na svem aute bych urcite zbytecne nesetril a volnobezku vymenil.stoji cca 1200kc plus si jeste skontroluj jestli ti nestrelila do nejake dalsi remenice a neudelala v ni zuby.me strelila do drazkovane remenice(myslim ze to byla remenice od klikove hridele) takze jsem ti tu musel vymenit jinak by me potrhala remen.takze jsem vyplaznul dalsi 3000 za remenici (febi)ale snad jsi mel vic stesti nez ja.

Odkaz ke komentáři

Bohužel ne, odlomila mně kousek z té plastové... ta stojí 1200 kč. Informoval jsem se dál a 1/2 aut má volnoběžku a druhá půlka má "tvrdou" řemenici. Bez volnoběžky se bude opotřebovávat víc drážkový řemen, ale o kolik % vydrží míň, to nevím. Údajně třeba mondeo TDCi má jen tvrdou... Tak raději zvolím tvrdou s tím, že tuto poruchu nebudu už řešit někde ve světě a raději budu častěji měnit řemen.

Jinak co se životnosti volnoběžek týče, je to hodně rozdílné. Někdo má INA a tvrdí, že je spokojený. Kámoš ji měnil a prý vydržela 4 měsíce... Nechce se mi tomu ani věřit. Ale i tady na fóru jsou různé zprávy o životnosti/kvalitě...

Odkaz ke komentáři

Zdravíčko, právě včera mi uletěla ona řemenice alternátoru (183.000km). Ptám se, hledám co a jak a dostala se mně odpověď, že je zbytečné tam montovat volnoběžku - stačí řemenice. Údajně volnoběžka slouží proti "házení" vln při vytáčení motoru, takže kdo nejezdí zrovna brzda-plyn, nemusí ji montovat a následně po x tisíců km opět počítat s tím, že se mu rozletí. Jaké jsou vaše poznatky a popř. kdo má jen řemenici bez volnoběžky - jak se to chová? Děkuju

:prcprc::lol::palec: Volnobezka sa ma menit kazdych 100 000km!!!!

Myslis si ze si mudrejsi ako vyrobca auta???? :smich: :smich:

Preco asi tam dal vyrobca volnobezku a nie remenicu??? :lol::palec:

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...