Ladews Odesláno Březen 8, 2014 Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 Ahojte, na jakém principu funguje kontrolka oleje? Dneska jsem se díval přes měrku a bylo v podstatě sucho ale kontrolka mi nesvítí. Auto mám po bráchovi a říkal že si toho taky jednou všiml. Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Olda85 Odesláno Březen 8, 2014 Sdílet Odesláno Březen 8, 2014 je to tlakový spínač. tzn když máš tlak oleje OK tak je rozepnutý a když tlak klesne, tak sepne obvod a rozsvítí se kontrolka 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Březen 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 9, 2014 Takže to vypadá, že je KO. :( Dá se to vyměnit svépomocí nebo je potřeba rozdělat půlku auta? Jinak díky za info :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 to nemusí být KO .. i když je olej na spodní rysce respektive i kousek pod ní požád má čerpadlo dostatečný tlak na mazání, ale rozhodně je potřeba olej dolít. jinak by tam mělo být i hladinové čidlo které tě upozorní na nízkou hladinu .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Březen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 No já spíš myslím, že je fakt KO, protože už se mi stalo, že to bylo skoro prázdné. Nemáte prosím návod nebo nějaké instrukce jak se k tomu dostat, jestli je to možné vůbec v domácích podmínkách zvládnout :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Březen 10, 2014 Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 Pokud mě paměť neklame tak když zapneš zapalování tak kontrolka oleje (ta červená svítí) jakmile nastartuješ tak kontrolka zhasne .. pokud ti to tak dělá tak určitě není KO .. protože dokud motor stojí a není tlak tak svítí a po nastartvání jakmile čerpadlo natlakuje tak zhasne ... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ladews Odesláno Březen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Březen 10, 2014 Pokud mě paměť neklame tak když zapneš zapalování tak kontrolka oleje (ta červená svítí) jakmile nastartuješ tak kontrolka zhasne .. pokud ti to tak dělá tak určitě není KO .. protože dokud motor stojí a není tlak tak svítí a po nastartvání jakmile čerpadlo natlakuje tak zhasne ... Nene červená kontrolka vůbec nesvítí, vše asi vypadá na ten snímač tlaku oleje :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.