nafik Odesláno Duben 3, 2014 Sdílet Odesláno Duben 3, 2014 Ahoj, koupil jsem nedávno dvojkou octávku s druhou generací haldexu. Předchozí majitel moc nedbal na geometrii a zadní byly dost sjeté. Zadní jsem tedy vyhodil a místo nich dal nový pár (a prohodil jsem je, nové vepředu - 8mm, starší vzadu - 6mm). Můj dotaz je, jestli OK a nevadí to haldex (2. generace) spojce když jsou ty pneu různé. Co jsem někde četl, tak pátá generace spojky si s tímto dokáže poradit... nevím jak moc velký problém to je a jestli to vůbec mám řešit. Předem díky za jakékoliv názory 0 Citovat Odkaz ke komentáři
spicik Odesláno Duben 3, 2014 Sdílet Odesláno Duben 3, 2014 Nevadí to, hlavně jestli mají stejné rozměry vpředu jak vzadu aby jste vzadu neměl vyšší a v předu třeba nižší profil pneu atd.. Hlavně musí být na nápravě stejná kola. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
nafik Odesláno Duben 4, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 Všechny čtyři alu kola jsou stejná, Škoda Helios 15 palců. Všechny čtyři pneu mají stejný rozměr - 195/65/R15. V čem se pouze liší je hloubka dezénu - vpředu mají 8mm, vzadu 6mm. Nemusím se tedy starat o nějaké větší opotřebení haldex spojky díky tomu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
spicik Odesláno Duben 4, 2014 Sdílet Odesláno Duben 4, 2014 Vůbec ne.. Hloubka dezenu je pouze o tom, jak moc sjeté jsou pneu, pouze o vaší bezpečnost se jedná. Na haldex to nemá vůbec žádnej vliv :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.