Stickler Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Kluci, řešil někdo z vás v minulosti odstranění vnitřního zpětného zrcátka? V jednom návodu se to někomu bez potíží povedlo, údajně stačí jen lehce pootočit vnitřní zrcátko v protisměru hodinových ručiček, aby se kloub povolil a na okně zůstala jen ta patka. Následně samotnou lepenou patku je prý potřeba nijak zvlášť silně vykroutit a samotnou černou tečku odstranit přebroušením a přeleštěním. Toť teorie z jednoho návodu. V praxi 99% lidí napíše, že to nelze, neboť rupne sklo. Existuje to zbylé 1% se svými zkušenostmi jak na to? Pokud do toho půjdu, chci eliminovat riziko prasknutí skla = chci mít jistotu, že to jde a dělám to správně, nebo že mi to dělá někdo, kdo v tom už má praxi.. Jinak se na to radši vykašlu.. Předem díky za ohlasy! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 (upraveno) za mně: jde to, dělal jsem to asi 5x... chytíš za tu patku a vytočíš... je to opravdu docela tuhý kloub ale jde to. Mohu názorně předvést v okrese Ka :D tu lepenou část na skle jsem pryč nikdy nedával, ale to už nemuže být takový problém Upraveno Duben 27, 2014 uživatelem Hydraulik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Duben 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 (upraveno) Super, je dobře, když víš, jak na to. Hned tě vyzpovídám :D Když vykroutíš ten kloub, zůstane ti na skle jen to černé kolečko, nebo ještě něco (nějaký plastový "zbytek")? Pokud jen to kolečko, tak je to úplně OK Díky :) Upraveno Duben 27, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Na skle zůstává jen to kolečko :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Duben 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Tak to je super :) Poněvadž víš jak kroutit, udělal bys mi to jednou tak, aby mi to sklo neprasklo? Vidím to asi až na podzim, ale stejně :) Díky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
princes Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 pootocis to doprava a je to!Taky ti to muzu vytahnout ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Duben 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 Tak jo, to se domluvíme :) Možná se bude možné při výměně skla domluvit, aby mi ho tam vůbec nedávali. Ale to se ještě uvidí.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 27, 2014 Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 co máš za lubem? nalepit pak senzor? :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Duben 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 27, 2014 (upraveno) Áno :D Ještě to není 100%. Ne jednu stranu je to totiž zcela zbytečná investice do cizího auta, kterou si s sebou jednou nebudu moci vzít, neodkoupím-li si to auto.. Například jsem zcela zavrhl myšlenku nového skla (kolem 4000,- Kč) + senzoru + vše kolem toho + montáž.. Stálo by mě to přinejmenším 7 tisíc a to je dost. Ale tak nějak jsem se za pomoci lidí na SH dopátral jak to udělat levněji - našel jsem celou sadu a když okno měnit nebudu, ale jen si odstraním stávající patku, budu moci s trochou snahy senzor nalepit a Vášovi bych jej nechal zapojit - vše by mě mělo stát cca 3500,- Kč, což ani tak není málo, proto nad tím ještě popřemýšlím, ale už je to únosná investice za ty funkce :) Nejlevnější alternativou by bylo nalepení a zapojení senzoru někam vedle, to by mě stálo asi jen 2000,- Kč. No, uvidíme EDIT: zkusil jsem si separátně najít potřebné díly = vnitřní zrcátko s plasty, senzor s patkou na sklo a samotný nerez spínač VW - konečná cena? 1733,- Kč + práce, která bude bez kabelů asi 300,- Kč. I s lepidlem bych se měl s velkou rezervou vejít do 2500,- Kč, to už stojí za úvahu Upraveno Duben 27, 2014 uživatelem Stickler 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 28, 2014 Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 Mrkni tuto: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=7866&page=3&do=findComment&comment=1286599 nemusis vymienat zrkadlo, staci nalepit senzor vedla. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hydraulik Odesláno Duben 28, 2014 Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 to je fakt, já už koupil čidlo :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Duben 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 @olisoft: děkuji za odkaz, no vlastně právě toto řešení vzbudilo můj zájem :) Postupně jsem bádal, až jsem došel k tomu, že to není zrovna moc hezké a nemuselo by být o tolik dražší a pracnější umístit senzor na originální místo, vč. samostmívacího zrcátka :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
olisoft Odesláno Duben 28, 2014 Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 v tej teme mas aj link na riesenie ktrore chces, len je to dost pracne odstranit povodny uchyt zo skla tak, aby zostalo ciste a neposkriabane 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Duben 28, 2014 Autor Sdílet Odesláno Duben 28, 2014 To asi bohužel ano, s tím počítám :( V návodu ho někdo přebrousil, já zatím nevím, jak je to "kolečko" hrubé - jestli stačí jen přeleštit, nebo bude nutné jej nějak opatrně odškrábat. Je to pracné, ale výsledek by snad měl stát za to - tento senzor je na umístění bokem strašně velký - to už by byl lepší takový malý senzor ze starších modelů Seat, který je určen pro montáž bokem (někde před spolujezdce) - to byla vlastně původní vize, domlouvaná s Vášou - no ten je bohužel absolutně nesehnatelný.. Stejně se k tomu asi dříve, jak na podzim nedostanu - nechám si tedy ještě projít hlavou, jak to udělat. Myslím ale, že to odstranění původního zrcátka a nahrazení novým by možné s trochou snahy bylo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.