ssimek Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 Čau chlapy, Chci se zeptat, mám motor AGR 1.9 TDI a octavii I 4x4 r.v. 2000. A teď nevím, kde je právě oddechový filtr, nebo jestli se tam má někde něco upravit. Prosím poraďte kde u motoru je. Děkuji 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 (upraveno) Pokud tam je tak co upravovat? Upraveno Květen 9, 2014 uživatelem šulda 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 Co je to ??? oddechový filtr,??? :prcprc: Octavia ma : vzduchovy,olejovy,pelovy,palivovy filter. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 neni to nahodou to co je u benzinovych aut jako u odvetravani nadrze ? jinak me nic nenapada a slysim tento vyraz poprve v zivote .... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 Taky sem to nikdy neslyšel, ale smajlíkama bych šetřil, zkusil sem Google a ten mi řekl o sportovních oddechových filtrech. Když něco neznám tak to neznamená že to neexistuje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ssimek Odesláno Květen 9, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 Já to pravé taky viděl u benzínových. Ale jeden sportovní se mi valí doma, tak ho tam chci dát. Na Googlu jsem hledal a na naftak nenasel. Jinak mám tento: http://www.bmshop.eu/sportovni-oddechovy-filtr-60mm/ Určitě to tady někdo musí znát. Teď spis kam s ním. :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 aha tak to bude asi filtr kterej se dává na odvětrávání klikové skříně ale to je u octy vedeno do airboxu a myslím že nemá cenu se zrovna v tomhle hrabat.... zvyšování výkonu je možná u létajícího talíře ale u auta už vůbec ne... Tyhle kuželový filtry jsou obyčejný tuzing puberťáků ve felíciích potažmo golfech.... Tohle v autě nemá co dělat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Květen 9, 2014 Sdílet Odesláno Květen 9, 2014 Myslim že má cenu se zrovna v tomhle hrabat. Vyvedení do airboxu znamená, že Ti neodfiltrované kapičky oleje půjdou do sání a zbytečně ho budou zasírat. Takže zaslepení a montáž oddechového filtru smysl má. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ssimek Odesláno Květen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Jo podle mě máš pravdu, navíc jak jsem napsal tak se mi valí nový nevyužitý doma takže nic neztratime jeho instalaci. Jen bych potřeboval ještě tedy potvrdit od dalšího člena, ze se jedna opravdu o odvětrávání klikové skříně a ze je to propojeny do airboxu. Jinak díky za info 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 (upraveno) Myslim že má cenu se zrovna v tomhle hrabat. Vyvedení do airboxu znamená, že Ti neodfiltrované kapičky oleje půjdou do sání a zbytečně ho budou zasírat. Takže zaslepení a montáž oddechového filtru smysl má No jak myslíte, já jsem přesvědčen že tyto filtry jsou spíše na škodu než k užitku... Ono je sice super že se používají pro výkoná auta v autosportu ale to nemění nic na tom že s tím je strašně moc práce co se týče praní a impregnace.... Jinak to že se ti zasírá sání olejem z odvětrávání tak já si teda myslím že to nebude žádnej zázrak jsem přesvědčenej že turbo ti zasviní sání mnohem více.... Když už bych si s tím měl dát tu práci a řešit to tak vím že tady někde na foru bylo zařízení které se dá mezi sání a odvětrávání které má za úkol odchytit veškeré nečistoty a to už podle mého smysl má.... Ale jak se říká, proti gustu.... edit: tohle podle mého smysl dává narozdíl od toho tvého filtru http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=14034&hl=odlu%E8ova%E8 když vidím co to nachytá tak už vidím jak ten filtr funguje, zasere se hnedka a je po srandě... Upraveno Květen 10, 2014 uživatelem header009 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Jo, OCT je samozřejmě lepší, ale pokud chce oddechový filtr, tak je to lepší než nic. Mám 1,6 benzín, takže turbo mě netrápí, ale stejně mám ve filtrboxu louži oleje a zadělává mi to klapku a sání. Půjdu do OCT právě kvuli jednodušší údržbě. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
header009 Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 v tom případě to je jiná samozřejmě ale i tak si myslím že ten filtr je tam jenom jako jakási překážka proč tomu nenechat volný průchod někam ven ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
squirrelcze Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 To je taky možnost - zaslepit vstup na filtrboxu a hadici prodloužit někam pod auto. Ale asi by mi vadilo že to kape v garáži na zem. Nebude to nijak velký množství oleje, ale stejně.. Nebo na prasáka někam do motorovýho prostoru připevnit malou petku a chytat to ní 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ssimek Odesláno Květen 10, 2014 Autor Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Dnes jsem rozebíral airbox, jediná hadička která tam vede tak je jakoby pod vzduchovým filtrem. Je to ona? Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 10, 2014 Sdílet Odesláno Květen 10, 2014 Taky sem to nikdy neslyšel, ale smajlíkama bych šetřil, zkusil sem Google a ten mi řekl o sportovních oddechových filtrech. Když něco neznám tak to neznamená že to neexistuje. Ale bezne sa ten oddechovy filter nepouziva a ani nemontuje v prvovyrobe auta!!! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
šulda Odesláno Květen 11, 2014 Sdílet Odesláno Květen 11, 2014 Ale já opravdu nejsem tak hloupej jak si myslíš, proto sem nahoře psal že "pokud tam je" tak co upravovat a má reakce byla na "co je to ???" Osobní otázka, v kalhotech máš taky jen smajlíky? :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
PROCHY603 Odesláno Květen 11, 2014 Sdílet Odesláno Květen 11, 2014 SULDA: V Kalhotech mas smajlika len ty!!!! :prcprc: :lol: :jelen: SU NA TOMTO FORE ZAKAZANE SMAJLIKY???? :P ;) :lool: :rolleyes: 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.