Přejít na obsah

cvakání relé při 2500 otáčkách

Pajda077

Doporučené příspěvky

Zdravím ...dnes tak jedu do práce, vím že mám zatuhlou regulaci na turbu nějak není čas to vyčistit tak mi auto moc nejede ale není to až zas tak hrozné v nouzáku nejsem jen když vytočím ručičku otáčkoměru na 3000. Při již zmíněné cestě do práce mi najednou auto začlo táhnout jakobych vyměnil turbo bo co...stalo se to už jednou ale třeba před měsícem.....A co mě zajímá? když se dostanu na hranici 2500 otáček cvakne mi nějaké relátko a to znamená že auto táhne jako prase....když jsem dojížděl k práci tak jsem octu ještě jednou přišlápl, ale žádné relé jsem neslyšel a auto už bylo lenivější...setkal se někdo s tímto problémem?poradí někdo co je to za relé?Nemohlo by to býti tím relátkem, že bych nakonec tu zatuhlou regulaci nemusel vůbec dělat?Díky

Odkaz ke komentáři

Tak to že ti to padá ve třechtisících do nouze, tak to je chyba buď nefuknční regulace na turbu, vadný N75 atd. A to že tě to ve dvou a půl kopne a jede, tak to bych viděl právě na chybu regulace, která zůstane "viset" nebo chodí trhavě, pak povolí a auto jakože najednou jede. Mě to dělalo taky. Už jsem z toho byl na nervy, tak jsem chvílema stál na plynu jak na rejči a buď to lehne nebo ne a za pár dní jsem to rozjezdil (a nic necvakalo). To že ti právě v tu chvíli cvakne relé, tak to bude jen shoda okolností. A cvaká ti to když je motor studený?

Upraveno uživatelem kocka87
Odkaz ke komentáři

Tak to že ti to padá ve třechtisících do nouze, tak to je chyba buď nefuknční regulace na turbu, vadný N75 atd. A to že tě to ve dvou a půl kopne a jede, tak to bych viděl právě na chybu regulace, která zůstane "viset" nebo chodí trhavě, pak povolí a auto jakože najednou jede. Mě to dělalo taky. Už jsem z toho byl na nervy, tak jsem chvílema stál na plynu jak na rejči a buď to lehne nebo ne a za pár dní jsem to rozjezdil (a nic necvakalo). To že ti právě v tu chvíli cvakne relé, tak to bude jen shoda okolností. A cvaká ti to když je motor studený?

no to právě zatím nevím páč jezdím do práce jen 3 km...ale ted jak jsem jel domu tak jsem rele asi neslyšel

Odkaz ke komentáři

Podle toho co píšeš, bude chyba někde v regulaci. Od stolu těžko soudit, jestli budou zrovna přidřený lopatky na turbu, ale často se to stává. Nic méně když ho vyndáš, opatrně rozpůlíš a vyčistíš, tak tím nic nezkazíš. Hlavně ho nepul za studena, jinak ho rozmlátíš. Chce to autogén, pořádně nahřát a pak půlit.

Odkaz ke komentáři

Podle toho co píšeš, bude chyba někde v regulaci. Od stolu těžko soudit, jestli budou zrovna přidřený lopatky na turbu, ale často se to stává. Nic méně když ho vyndáš, opatrně rozpůlíš a vyčistíš, tak tím nic nezkazíš. Hlavně ho nepul za studena, jinak ho rozmlátíš. Chce to autogén, pořádně nahřát a pak půlit.

to slyším poprvé že nemůže něco demontovat za studena:-)) na tom turbu se pak něco vymezuje podložkama?ty se musí koupit ?budou v prdeli?mám obtokový turbo!dá se ta regulace nějak opravit při nasazeném turbu?nebo musí dolů?

Není tu někde návod jak přesně nejšetrněji vyčistit turbo?no zatím to táhne pořád od té doby co jsem sem dával toto vlákno;-) ale asi jen dočasně viď?

Odkaz ke komentáři

Jo tak ty máš obtok. Bral jsem nějak automaticky že máš VNT. Tak to zatuhlé lopatky na turbu řešit nemusíš. Chtělo by to píchnout na diag ať víš, co to háže za chyby a pak řešit dál. Ale jestli máš možnost, tak zkus cvičně vyměnit ventlil N75 za jiný a uvidíš, jestli nastane změna. Také mrkni na přetlakové hadičky jestli někde není netěsnost. Může taky zlobit váha, samotné turbo atd...

Jinak turbo za studena pratkicky rozpůlit nejde :-)

Odkaz ke komentáři

Jo tak ty máš obtok. Bral jsem nějak automaticky že máš VNT. Tak to zatuhlé lopatky na turbu řešit nemusíš. Chtělo by to píchnout na diag ať víš, co to háže za chyby a pak řešit dál. Ale jestli máš možnost, tak zkus cvičně vyměnit ventlil N75 za jiný a uvidíš, jestli nastane změna. Také mrkni na přetlakové hadičky jestli někde není netěsnost. Může taky zlobit váha, samotné turbo atd...

Jinak turbo za studena pratkicky rozpůlit nejde :-)

Ventil jsem měl jiny...beze změny....hadičky jsem daval novy....takže myslíš že to obtokový turbo není třeba čistit?nebo jak to myslíš?má najeto 3600000 to turbo ....jinak tlačilo podle diagnostiky 1750 což není zlé ale pak na jizdě to nebylo znat bylo to liné...váhu jsme jen čistili...ta má podle mě velký význam ale nechci kupovat pár věcí za tisíce a zjistit že to stejně není tím:-(

Odkaz ke komentáři

Na obtok turbu nemáš v podstatě co čistit. Nemá naklápěcí statorové lopatky jako vnt turba na novějších rotačkách, ty tam pak zlobí. Jestli si ten N75 měnil za 100% funkční, hadičky nový, tak to může dělat váha nebo samotný turbo. Na turbo jsi se koukal? Záklopka, baňka, tělo turba, vše ok? Ono by to chtělo udělat log za jízdy a dát to někomu na posouzení. Páč pokud nemáš možnost prohodit váhu atd z jinýho auta který normál jezdí, tak je to na prd a kupovat zbytečně nový věci je taky blbý jak říkáš. Buď to někomu odvez a nebo ti nezbyde než kousek po kousku zkontrolovat na motoru vše co připadá v úvahu.

Odkaz ke komentáři

ty hadičky jsou prej důležité jen ty dvě co jdou do turba ale mě se to nezdá proč by jich tam bylo jinak tolik...on se v tom někdo vrtal takže pořádně nevím jaká hadička by kam měla vést...je tu nějaký screen na netu jak by ty hadičky měli být zapojeny....no s tím ventilem ono to psalo že to ten ventil chce vyměnit tak se vyměnil za novy ale jelo to porad slabo....včera jak jsem jel domu tak uz to tak slavně netáhlo ....váha je vyčištěna tak tak by buť šla nebo ne a né takhle na střídačku.....ten log to si mám nechat vyjet a hodit sem?co to je přesně ten log jak to vypadá co by v něm mělo býti napsáno?

Jinak dříve jsem už zkoušel zaslepit EGR ventil ...tak ho ted mám nechat opet pruchozí nebo to tam mohu nechat? nemelo by to vadit myslim kdyz ho necham zaslepeny. díky

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...