Přejít na obsah

špatná baterie nebo dobíjení?

Guest janci82

Doporučené příspěvky

Dobrý den, prosím o radu.

Dva týdny po servisní prohlídce jsem nenastartoval auto, baterie úplně vybitá. Jelikož byla sobota, někde se mi podařilo sehnat nabíječku a baterii jsem nechal dobít. Po dobití asi 12 hod, startovalo dobře. Nyní po asi 6 krátkých jízdách 3-4 km po městě opět problém s baterií, dnes ráno jsem nastartoval jen tak tak, budíky při startování téměř nesvítili, nicméně naskočilo a odjel jsem do práce. Předpokládám že až půjdu z práce bude opět baterie úplně vybitá. Do zmíněné servisní prohlídky nebyl s autem žádný problém.

Mám Octavii II 1,6TDI, baterie originál - 4 roky stará, varta 61A

Je problém s baterií? Nebo je spíš problém s dobíjením? A případně jak to zjistím co nejjednodušeji? Nechci kupovat novou baterii pokud to není nutné.

Děkuji za rady.

Honza

Odkaz ke komentáři

Postup kontroly:

1) Skontrolat, ci su svorky kablov poriadne a bez prechodoveho odporu pripojene na akumulatorove poly (svorky musia drzat pevne na poloch akumulatora).

2) Nastartovat motor. Voltmetrom zmerat napatie priamo na poloch baterie, malo by byt 13.5 - 14V.

3) Zapnut nejaky spotrebic s vacsim odberom , napr dilakove svetla. Pri 1500 otackach motora musi byt stale na akumalatore 13.5 - 14V. Ak nie je, tak je niekde chyba v nabijani.

4) ak je dobijanie ok, tak treba zacat patrat po spotrebici, ktory po vypnutom zapalovani odobera prud (asi by som postupne vytahoval poistky a meral ampermetrom prud z baterie (motor vypnuty, zapalovanie vypnute!!!!!!!!!))

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...