baxik Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 Zdravím všechny, Nějakou dobu jsem prohledával fórum a nenašel jsem nic co by mi zodpovědělo všechny mé otázky. Pokud jsem to přehlídl, dejte mi prosím klíčová slova pod čím bych to našel. Uvažuji o koupi ojeté Škoda Octavia combi, zhruba do 200k Kč využívanou hlavně jako rodinné auto. - pokukoval jsem po combíkovi O2 FL - Jsem konzervativní řidič, ročně najedu do 10 tis - ze 75% cesty po městě 20% krátké trasy do 30-50Km a párkrát do roka jedu cca 600 a více km - jde mi hlavně o spolehlivost, hodlám mít toto auto delší dobu (tzn. více jak 5 let) Moje otázky: Jaký motor bych měl zvažovat? Do kolika najetých km ten motor brát? Máte-li jakékoliv další tipy/připomínky/doporučení k výběru, rád si je poslechnu Dle toho co jsem našel na fóru tak 1.9TDI je všeobecně dobrá volba a dnes je i nafta OK i na kratší vzdálenosti, ale je to OK i na z velké části courání po městě a krátké výlety s nájezdem max 10 tis. ročně? Uvažoval jsem i o benzínu 1.6, k čemuž mě vedla úvaha jednodušší řešení, žádné turbo apod. = méně věcí se může pokazit, menší investice do oprav. Dle informací na fóru jsem mám z TSI strach kvůli spolehlivosti, takže jej ani nezvažuji. Úsporu ve spotřebě benzin vs nafta moc neřeším vzhledem k malému nájezdu, kde rozdíl je poměrně malý. Předem díky moc za rady. Odkaz ke komentáři
Stickler Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 (upraveno) Takových témat je tu milion a ty jsi přidal zase 1 000 001 téma Příště hledej a pokračuj například zde: http://forum.octaviaclub.cz/index.php?showtopic=1270&page=1 Když nic, už jen ve výše odkazovaném tématu je na 21 stranách napsáno (nejen) o motorech víc než dost. Upraveno Srpen 11, 2014 uživatelem Stickler Odkaz ke komentáři
Honza9007 Odesláno Srpen 11, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 11, 2014 @baxik: buď se to řeší přímo v tématu, co tu dával Stickler, anebo nevíš-li si rady, pak je v Hospodě téma "Vyber auta, vic hlav vic vi...". Případně rovnou proběhnout Bazar zde na fóru; shodou okolností třeba kombíka prodávám :D Odkaz ke komentáři
vittorio Odesláno Srpen 12, 2014 Sdílet Odesláno Srpen 12, 2014 takze ja zamykam ;) Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky