pulsik Odesláno Říjen 29, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 29, 2014 Dobrý den, obracím se na Vás, jelikož jsem v autech strašný lajk a potřeboval bych poradit. Při 5 rychlostním stupni se mi zvýší otáčky a to od 2500ot lehce přes 3000 a potom se to zase vrátí na 2500. Auto mám chvíli a nevím jestli je to takhle v pořádku - dřív jsem si toho nevšiml, nebo je něco špatně, ale co? Nevím zda-li to má co do činění s turbem, nebo je to prokluz spojky, akorát hádám. Poprosil bych místní znalce o nějaký tip či radu. Děkuji za případné reakce. Vozidlo: Škoda Octavia 1.8 20v turbo 110kw 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Říjen 31, 2014 Sdílet Odesláno Říjen 31, 2014 Pokud máš na mysli že zařadíš 5ku pustíš spojku a přidáš plyn a otácky nachvilku vyskočí na 3tis a pak spadnou na 2500 a určitě už máš spojku puštěnou tak ti prokluzuje spojka .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 1, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 1, 2014 Přes týden to dám na diagnostiku, tak uvidím. Zatím mi mechanik řekl, že to může být regulátor otáček, čidlo otáček, znečištěná škrtící klapka, tlak vzduchu.. //Zvláštní je, že to dělá jen někdy a spíše při agresivním sešlápnutí plynu. Pokud zrychluji pomalu, tak se nic neděje. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
_neo Odesláno Listopad 3, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 3, 2014 To zjistíš i poslechem jestli na 5ku přidáš plyn a motor prudce zvíší otáčky a hned spadnou tak ti klouže spojka. Jestli motor nezvíší otáčky ale otáčkoměr vyskočí nahoru a spadne zpět tak to bude nějaké čidlo .. ale osobně tipuju že klouže spojka .. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Listopad 26, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 26, 2014 Vypadá to na spojku ...Zkus udělat pořádnou akceleraci na jedničku že zahrabeš nebo zkus vytočit pořádně trojku do 140 a uvidíš, pokud to udělá zas je to spojka. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 Delší dobu to jezdí bez problémů, ale zkusim to. Diky 0 Citovat Odkaz ke komentáři
tesna Odesláno Listopad 27, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 Evidentně spojka na odchodu ... začíná to nejvyšším kvaltem, kde motor při akceleraci dostává největší záhul a překonává při zrychlování největší odpory. A jak píšeš, dělá to při prudkém přidání. Takže na to zkus párkrát dupnout někde při 2.000 - 2.500 na V.-ku a uvidíš hned. Dá se s tím klidně i dál a celkem dlouho jezdit. Já jsem to vydržel asi rok, pak začala prokluzovat už i čtyřka, tak jsem spojku vyměnil. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Listopad 29, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 u mě při první prokluzu to vydrželo asi 3 měsíce a to sem to šetřil ... Nechal sem předělat lamelu a koupil nové ložisko.. Cena 1200 celkem a spojka jak nova. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 Včera jsem ji protáhl a nic, nechám to bejt a uvidim po nějakém čase. . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Leden 31, 2015 Autor Sdílet Odesláno Leden 31, 2015 Byla to spojka, už je u doktora :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Leden 31, 2015 Sdílet Odesláno Leden 31, 2015 To víme z toho co si nám napsal že to byla spojka ,no brzké uzdravení přejeme :))) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Únor 4, 2015 Autor Sdílet Odesláno Únor 4, 2015 Už je zdravá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
René_H Odesláno Únor 15, 2015 Sdílet Odesláno Únor 15, 2015 To víme z toho co si nám napsal že to byla spojka ,no brzké uzdravení přejeme :))) Ahoj,mam dotaz na tu spojku.co jsi měnil,...manželka ma Passata 2002r.v.,2.0 20v,96kw,...moc jich tu nejezdi:-(,myslíš,ze by to šlo udělat i u tohoto vozu???Vymenit-upravit lamelu a vymenit ložisko!Chudak uz s tím jezdí asi 2 roky,je dobry řidič,ale je ta spojka strasne nahoře skoro par mm do záběru a nechce se mi kupovat za spoustu tisíc novou.Muzes mi poradit,připadne kdo by to vyměnil???Moc díky. René Hlavsa - 720500166-renehlavsa@seznam.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Guest GaGy Odesláno Únor 15, 2015 Sdílet Odesláno Únor 15, 2015 firma renovak.cz ... ložisko sem koupil cc autodily.cz 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.