speKtis Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 (upraveno) Tak jsem se taky rozhodl se zapojit do seznamu. Svou Octávku mám už rok a půl, konkrétně od června 2013. Koupil jsem ji v pražském autobazaru, po prvním majiteli v ČR (dříve SRN) s nájezdem necelých 230 000km za rovných 100 talířů - Rok 10/2000, model 2001 facelift- 1.9 TDI, 81kw ASV- 230 000 (nyní 247 000)- ABS, ESP, ASR, výhřev sedadel, 4x airbag, výhřev zadního okna, 4x el. okna, el. zrcátka + výhřev, el. šíbr, výškově stavitelná sedadla + bederní opěrky, opěrka zadních sedadel, loketní opěrka, tempomat, palubní pc - EGR + kat off - Jezdíme pouze na Verva Diesel, podpořené aditivy VIF letní/zimní, o filtraci nasávaného vzduchu se nám stará sportovní vložka K&N Jelikož je to mé první auto, tak je super, prostorná, veliká, docela i uspokojivě jede, hlavně skoro zadarmo, a asi bych neměnil. I když už jsem měl pár slabších chvilek a v jednu dobu nás dělilo od prodeje jen pár hodin a schůzka se zájemcem. Předchozí majitel se na ní totiž docela dost vyřádil Větší turbo, silnější vstřiky (ano, je to dýmovnice), na chip díky bohu nedošlo Tím tedy začala spíš dlouhá cesta dávání té chudinky zpět dopořádku, ale věřim, že jednou si jí užiju beze strachu a naplno Jen je škoda, že problémy na sebe nenechaly dlouho čekat. Protáhl jsem ji vlastně pořádně jen jednou, výkon "pečlivě" připravený od předchozího majitele jsem si užil jen prvních 14 dní, od té doby mi zlobí turbo (po městě a do nějakých 130-140 s klidnou nohou se to dá). Je to jediný neduh, který vlastně přetrváva od koupě až doposud, a dokud nezlobí jinak než nouzákem, nebudu ho ani měnit. První zásah byla výměna čidla otáček na pravém předním kole, nový elektromagnetický ventil N75, nové čidlo tlaku sacího potrubí, výměna horního uložení tlumičů, nové brzdy Brembo (kotouče + desky, předek + zadek), nedávno opravené ESP, zadní mlhové světlo, vyřešeno zatékání do interiéru , výměna těsnění kolem okenZ kravinek, které se na autě dělaly bych jmenoval výměnu středového tunelu za lepší výbavu (držák nápojů ), zatmavení zadních oken (5% propustnost), oranžová folie na směrovky, zadní spz šla na nýty, nový znak na zadek , částečné zatmavení zadních světel, sportovní maska bez znaku, deflektory na přední okna, nové rádio, a samozřejmě byly nataženy pořádně macaté kabely na muziku Zatím ještě splácíme, ale co nás čeká:- Návrat k původní masce + nový znak Škoda- Nové turbo z 96kw - Budík tlaku turba- Prvky interiéru do karbonového stylu (již brzy, folie na cestě )- Přední RS nárazník- Nová hlavice řadící páky, nejspíše z O2- Vyleštění předních světlometů k dokonalosti - Plynové vzpěry kapoty - Dvojitá podlaha kufru- V průběhu příštího roku rozvody + pumpa - Maxidot + Maxi-k - Trošku jí položit k zemi - Nějaký větší cooler na prostředek (ty moje teploty jsou hrozný ) - Kompletní audio zn. Hifonics (zesilovač, subwoofer, reproduktory dveří, výškové reproduktory, ovály v kufru) + vytlumení předních dveří - Alu MAM, repliky Audi R18 v pořádném stavu Zde přikládám pá fotek, jak šel čas ^_^ Upraveno Únor 17, 2015 uživatelem speKtis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
košin Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 moc pěkné vozítko, tak ať se daří a vyřešíš problémy s turbem a budeš si užívat :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Díky Jednou určitě, už aby to bylo 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 hezka vybava :) jen za mě dat zpatky puvodni masku s novym znakem a jelikož nemam moc rad když auto huli vic jak souseduv komin tak možná po výměně turba bys mohl uvažovat o nějakem kvalitnim chipu :P 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Ať slouží :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Chip byl taky v jednu dobu docela probíranej u mě, ale nevim jak by to brala spojka.. Už teď to auto jede jak střelený a plnou zátěž má co dělat aby zvládla, a to jsou tam jen vstřiky a turbo.. Spíš bych tam dal sériový ať to tolik nehulí :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 tak ono by prostě stačilo nějak upravit mapy aby to tak nehulilo :) nemuselo by to nutně trhat asfalt ^_^ 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Sargič Odesláno Listopad 20, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Nazdárek, tři fotky před tím hulícím turbem peckovní, kola tomu neskutečně sluší :) Chtěl jsem se jen zeptat, jak je vidět přes tu folií s 5% propustností? Při slunečném dni asi v pohodě, ale když je šero? Uvažuju taky nad nějakou folií kvůli dceři, které neustále svítí sluníčko do očí, ale pořád nevím kolika procentní ... díkes 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 20, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 20, 2014 Ono to takhle hulí pouze když se tomu nandá v nízkých otáčkách :) Když prošlápnu neutrál tak to taky odplivne, ale za jízdy málokdy :) Tohle bylo foceno naschvál.. K té folii, ve dne super, i při parných dnech se přes to velmi příjemně kouká, i vepředu je člověku líp, necítí se jak ve skleníku.. Když ale jedu z noční a chci parkovat, tak nevidim vzadu vůbec nic, musim prošlapávat brzdovky, otevřít si dveře a koukat ven, nebo si rožnout mlhovku EDIT: Ale za to, že mi třeba nevadí auta jedoucí v noci za mnou, mi to stojí :) Ta světla zezadu už nejsou ani zdaleka tak rušivá 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Tak jsem dnes zkoumal jestli mi netece zvenku nejak voda na topeni, odkud se odparuje. Kdyz jsem totiz vyjel z wapky tak se mi uvnitr z vydechu tak minutu valila opravdu dost syta para. Muze mi nekdo vysvetlit, kudy ta voda ma odtekat? Nalil jsem ji na celni sklo, stekla po tom plastu u steracu do rohu, asi nejvic ji slo do te diry v blatniku a vyteklo to dole v prahu. Trosku vody si vsak naslo cestu kolem ulozeni tlumicu a steklo kamsi dovnitr, to je normalni ? Jinak filtr i pres to suchej a nedotcenej.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MirajZz Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Super pane mate to pěkné :) jen maš kola z Oudi a znak VW :D esli to teda sou MAMy :D 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Byly to neznackove repliky, ake uz je stejne nemam :-) Kvuli jizdnim vlastnostem budu shanet LaK 16" :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Dopřál jsem jí výkonnější LED parkovačky a světlejší žárovky do hlavních. Dále konečně opravena zadní mlhovka (zaseklý kolík v zásuvce tažného) a zrušil jsem zahrádku v podbězích Zítra snad nahodíme originál masku, na kterou přijde nový znak a interiér pomalu začnu lepit do černého karbonu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Eater Odesláno Listopad 22, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 Jj, zahrádka tak zrovna na žampióny , koukal jsem na ty blinkry, taky sem je potahoval, ale dal jsem 2 vrstvy, ta 1 vypadá jak žlutá.... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 22, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 22, 2014 No je to takový slabý, vyloženě oranžová to neni. Dal jsem jen jednu vrstvu, protože co si budeme povídat, většina osazenstva pčr jsou zamindrákovaný paka... Takhle jsem si před nima případně jistější :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Tak jsem se zbavil tuningové masky a vrátil zpět originál :) Teď už jen počkat až přijde folie (na chromový rámeček) a sehnat někde novej znak (neprodává ho tu někdo ?) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Hanzl Odesláno Listopad 23, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 davcatuma prodava novy znaky :) projed bazar ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 23, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 23, 2014 Už jsem si sehnal :) A rovnou mi ten chlápek vyleští světlomety tak se stavim u něj, ale dík 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Neni tu někdo z Ústeckého kraje, kdo by uměl udělat zavírání a otevírání oken dálkou ? Mám asi starší jednotku, a Motordiagem mi to nejde... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
pulsik Odesláno Listopad 24, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Koukám, že Mostečan :-) dle fotky z centrálu a z popisku (někdo z ústeckého kraje) :-D.. To zavírání/otevírání oken také zrovna řeším. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 24, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 24, 2014 Konkretne Chomutovak :-) Mel jsem tam spicha :-) Kdybys v tom nejak pokrocil tak dej vedet, ja to umim bohuzel jen na auta 2002 a vys :-( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 27, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 27, 2014 Tak dneska dorazila carbonová folie, začne se pomalu lepit interiér a maska, možná zbyde i na zrcátka V sobotu nás čeká výměna radiátoru topení, leštění světlometů a přezutí zimních gum. Jak bylo teplo tak ty vzorky šly pěkně do kopru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Dodo36 Odesláno Listopad 29, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 Pekná kočka tak tedy vítej . Jen ta maska nééé dej raději origo . 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 Už mam origo ;) Jinak dnes probíhalo první kolo výměny radiátoru topení. Snad bude konec mlžení oken a smradu, taky že radiátor byl celej prochcanej od fridexu. Začali jsme v 9 ráno, a už v krásných 18:30 bylo topení venku z auta !!!! Ano, fakt 18:30, je to neskutečná pakárna, a než to někdy dělat znova tak snad koktu radši prodam a koupim si jinou... Nicméně zítra pokračování a už se bude jen skládat vše dohromady, jsem zvědavej, kolik šroubů zbyde Nějaké fotky z demontáže 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Listopad 29, 2014 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 JJ, toto je celkem náročné vždycky. Držím palce ať se to nakonec podaří dotáhnout do finále. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Listopad 29, 2014 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2014 No já pevně věřím v to, že nastrojit to zpátky bude rychlejší a hlavně jednodušší než to sundavat... Ale kdo ví... Už aby to bylo hotový, fakt že jo... Vyndavat turbínu je proti tomu úplně skvělá práce 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 1, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 1, 2014 Tak topení hotové, auto mam zpět, funkční, krásně to topí, nemlží se, spíš naopak to odmlžuje I tak ale nastaly nový problémy, knoflík kterym se reguluje kam vzduch fouká (manuální klima) jde hrozně ztuha a v koncové poloze nedrží, asi mi nějak zamotali to táhlo nebo já nevim... A zdá se mi že profukuje klapka která pouští vzduch na řidiče Než to ale znova vyndavat tak to asi přežiju... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 2, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 (upraveno) Pokračuje lepení interiéru do černého matného karbonu :) A taky jsme zazimovali :) Upraveno Prosinec 3, 2014 uživatelem speKtis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ciimaa Odesláno Prosinec 2, 2014 Sdílet Odesláno Prosinec 2, 2014 (upraveno) Cau pěkná octa hezké úpravy jen tak dál Upraveno Prosinec 2, 2014 uživatelem ciimaa 0 Citovat Odkaz ke komentáři
speKtis Odesláno Prosinec 8, 2014 Autor Sdílet Odesláno Prosinec 8, 2014 (upraveno) Jsem si trošku hrál To je moje kráska, když ještě bylo teplo a stála na letních botách Tak kdyby se někdo chtěl mrknout, taková kravinka :) http://www.uschovna.cz/zasilka/CHZEXTE5USVAKU5L-2JA/ (prosím nezveřejňovat jinde než na clubu) A dokončeno lepení interiéru do černého matného karbonu :) Je to hodně decentní, takže to neruší, ale interiér dost prokoukl. V kombinaci s LED stropním osvětlením to tvoří parádní efekt, doporučuju A i přes zimu a to, že nemáme svou garáž, dáváme dohromady vercajk, aby se to na jaře mohlo pořádně rozjet Upraveno Prosinec 8, 2014 uživatelem speKtis 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.