Přejít na obsah

Brněnská knajpa # 4x4+3 O:-)

SKAJA

Doporučené příspěvky

Pohodový pátek všem

EDIT:

Jime? Jde připojistit auto jen proti návštěvě kun a jiných hlodavců? A to s tím, že povinné/havarijní má člověk třeba někde úplně jinde? Tedy abych platil pojišťovně A jenom roční pojistné proti hlodavcům a pak měl třeba povinné/havarijní u pojišťovny B? Neb jsem koukal na ty různý spreje či plašičky, a ani jedno není 100%. Navíc ty spreje zanechávají nějakou lepkavou vrstvu a to rozhodně nechci, tak přemýšlím o pojištění a když by si kuna či jiné zvíře přišlo na něčem pochutnat, aby byl člověk proti tomu pojištěn. U mamky dvě návštěvy kuny přišly na cca 2x 10 tisíc Kč a to má plašičku i sprej. Takže buď je ta kuna hluchá nebo nemá čich :wallbash: A to už taťka pořídil i fotopast a nějakou železnou mříž s návnadou, ale nic...

Díky za info.

Odkaz ke komentáři

Já se konečně dostal k Jurovi na výměnu toho oleje...opět maximální spokojenost :palec:

Největší sranda bylo koupit olejový filtr. Stavil jsem se cestou u Michla v Kuřimi ve Škodovce. Říkám: "Olejový filtr na 1.2TSI 77kW CBZ", technik: "A kód náhodou nevíte?", já: "Jako toho filtru? To ne", technik: "A VIN máte?", já: "Jo, mám...nebude vám vadit, že je to VW předpokládám", technik: "No...to asi bude" :D ...Ale nakonec jsme to dohledali, takže cajk.

No a cestou domů jsem se stavil do Motortecu (Fiatu / Jeepu), chtěl jsem koupit na dolití kapalinu do chladiče, protože jsem na minimu, asi jsem to vybrindal v Tatrách :D Člověk si asi nemůže připravit pro autorizovaný servis větší oříšek, než chtít kapalinu do chladiče. Ale abych jim nekřivdil, je fakt, že Jeep v tom má trošku bordel a do některých Wranglerů patří starší HOAT (Hybrid Organic Additive Technology), do některých novější OAT (Organic Additive Technology). Samozřejmě jsou navzájem nekompatibilní a když je člověk smíchá, srazí se a vznikne z toho gel :D

Teoreticky se to dá poznat podle barvy, jenže...původní starší HOAT používaná Jeepem byla oranžová, zatímco Fiat používal už novější OAT taky oranžovou. Takže když Jeep přešel na novou OAT (od Fiatu), z důvodu odlišení ji přebarvil na fialovou. Takže oranžová Jeepu není oranžová Fiatu a navíc ta fialová Jeepu vypadá na první pohled oranžově, protože je to v základu oranžová (sic přebarvená na fialovo) :D

...Nakonec mi technik (po poradě s mechanikem) dal litr destilky, že ty origo kapaliny jsou stejně dělaný na -50°C, takže troškou vody člověk nic nezkazí :jelen:

Odkaz ke komentáři

Tak ČP klobouk dolů, tuhle reakci jsem ani nečekal...

...děkujeme za zaslání Vašeho emailu týkajícího se pojištění vozidla.
Velice nás těší, že jste se se svým zájmem o pojištění obrátil na Českou pojišťovnu.
Škodu vzniklou na vozidle v důsledku překousání kabeláže nebo elektroinstalace v motoru hlodavcem apod. (kuna, krysa, aj...), považujeme za havárii. Na toto poškození se vztahuje běžné havarijní pojištění obsahující riziko havárie.
Jestliže nám doplníte telefonní číslo, budeme Vás rádi ohledně kalkulace a sjednání pojištění kontaktovat.
Kalkulaci pojištění Vám provedeme také telefonicky na lince Klientského servisu, tel. 841 114 114, denně od 7:00 do 19:00 hodin, kde se Vám naši pracovníci budou věnovat a proberou s Vámi veškeré varianty pojištění.
Odkaz ke komentáři

No, jedna věc je, co slibují při uzavírání, a druhá věc je, jak se k tomu staví ve chvíli pojistné události a případného plnění. To se pak najednou nejedná ani o záplavu ani o povodeň (oba případy pojištěné), nýbrž o pouhé zvýšení hladiny vodního toku, na což se pochopitelně pojistka nevztahuje :lol:

Jinak je zajímavý, že kunu zahrnují do havárie. Já bych ji spíš kvalifikoval jako vandalismus :D

Odkaz ke komentáři

Tak jak by bylo dobré předejít návštěvě kuny či jiného zvířete? On sprej je sice nejlevnější řešení, ale když jsem zjistil, že na postříkaných částech zanechává lepivou vrstvu, tak jsem to okamžitě zamítl. To bych spíš volil el. odpuzovač, ale když ani ten mamce napodruhé nepomohl, tak mi to přišlo taky jako zcela zbytečná investice. Tak proto jsem se zde a poté i u své pojišťovny ptal na plnění škody a tak mi přišlo lepší to teď neřešit, a až by se něco stalo, uplatnilo by se to na pojišťovnu. Otázkou je, jaká je realita plnění, vyřizování škody, úhrada spoluúčasti a co se následně stane se stavem bezeškodních měsíců atd. :rolleyes:

Odkaz ke komentáři

Tak na koncern to je možné, Nissan to měl pokaždé okolo 10 tisíc - nějaká ta hadice, potah pod kapotou, auto na odtah - nepojízdné resp. jelo na plnej plyn cca 20kmh, zapůjčení náhr. vozidla...

Rodiče na stejném místě bydlí snad už 7 let, Micra i různá firemní auta taťky tam stávala denně a těm se nikdy nic nestalo. Zato QQ má rok a půl, a ta havěť se stavila už 2x. :(

post-229-0-55743200-1446408058_thumb.jpg

post-229-0-14391200-1446408065_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Otázka, o jakým krytu je řeč. Já kryt motoru nemám, taťka v O2 FL 1.9 TDI ano. A to jsem ho měl i na Fabii z roku 2001.

jar_da: mamka má plašičku přímo v motoru od té první návštěvy (léto 2014). Když vypnu motor, sám ji slyším, ale i tak to měla rozežrané už podruhé (léto 2015). A to má celej prostor v motoru zaleptanej od toho spreje. Navíc se ten sprej musí šplíchat častěji, ta směs se brzy vytratí.

Skaja: aha, tak tahle by mohl vypadat můj motor. A vypadá to, že cosi pidi tam má. (zdroj google obrázky, já si dodnes svůj motor nevyfotil :lol: )

post-229-0-64795300-1446409706_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...