Přejít na obsah

Rezonace auta v nižších otáčkách

Sluky

Doporučené příspěvky

zdravím, nevíte někdo kde může být problém pokud mi auto v nižších otáčkách kde turbo zabírá 1700-2000 strašně rezonuje uvnitř, všechny plasty okolo rádia hrozně křupou, hvějí se,nad 2000 už to nedělá ale ikdyž občas přijde jako by to turbo mělo za chvíli uletět, řešil jsem to s mechanikem ten namazal něco na přední nápravě jestli manžety nebo co a chvíli to bylo lepší, ale že to nemusí být na dlouho a říkal že to co mazal už není v tom nejlepším stavu, ale divné je že to neudělá při každý jízdě a podobný problém už jsem tenkrát řešil, když jsem auto koupil a kdy to v autě taky rezonovalo a pak odešlo turbo tak nevím zdali to není podobná situace?řešil jste už někdo takový problém??děkuji, r. 2001,66kW, ALH, najeto 212000

P.S. a auto víc žere:(

Odkaz ke komentáři
  • o 8 let později...

Mě auto rezonuje až hluboce bzučí při 1800-2000 ot. Mimo tyto hodnoty, nebo při průjezdech pravotočivými zatáčkami se zvuk utlumí nebo zmizí. Zatím máme s mechanikem podezření na levý tlumič nebo něco v této oblasti (levá strana prostoru motoru) Rezonování vnitřku bylo odstraněno výměnou šroubů, které uchycují motor (byl spadlý o 2 cm, jeden šroub chyběl ostatní povolené).

Vyloučit mohu spojku (půl roku po výměně + jednohmota), rozvody jsou 1/4 roku měněné, olejový + vzduchový filtr etc. měněno. Budou se měnit tlumiče předních kol (možná i závěsy předních kol) a všechny hadičky.

Ještě se mi jako bonus začala vyskytovat anomálie, kdy 1x v týdnu se mi rozsvítí kontrolka motoru po ostřejším průjezdu zatáčkou a cca po 2-3 dnech, pokud projedu ostřeji zatáčku v opačném směru tak kontrolka zhasne. (Není to jedna a ta stejná zatáčka, jen jsem vypozorovala, že pokud se to grilovaný kuře rozsvítí při průjezdu vlevo, tak za pár dní, když najdu možnost projet ostřeji vpravo, tak to udělám a kuře zhasne)

Octavia 1 combi 1,9 TDi, 66kW, r. 2004, ALH, najeto necelých 300tis.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...