Přejít na obsah

zo 66kW na 81kw

Doporučené příspěvky

Díky za odpověď,

mám motor ALH / 215tis km, combi, jak sem četl stačí trysky a soft. 66kw jsem kupoval že má menší spotřebu než 81kw, a jak chvilku jezdím tak přeci ta 66kw do kopečku moc nestíhá, mimochodem nejsem žádnej závodník, raději mám klidnou jízdu, ale když je potřeba předjet náklaďák ( což jich není málo ) tak je trochu problém, jenom se bojím že po úpravě bude mít větší spotřebu. Doufám že nebudu zklamanej. :P

Taky mám ALH. Dal jsem trysky (520?) a soft od TDiFuna a mám cca 100kw a naprosto super. Úpravu jsem dělal v cca 280ti tisících a mslím, že vůbec nemáš mít proč strach. Auto jede neskutečně lépe a například oproti seriové 81kW(s kterou najezdím teď jako taxík celkem hektar) to jede daleko příjemněji. Víc od spoda a řekl bych daleko lineárněji než ta 81čka,ale tam to bude taky asi auto od auta... Co se spotřeby týče tak ji neměřím, palubák kecá a stejně budu jezdit ať to žere 5 nebo 7 litrů. Hlavně, spotřeba je o noze a ne o výkonu. :)

Odkaz ke komentáři
  • o 4 týdny později...

A cim se ti zkrati zivotnost motoru? Pro ten motor se nic nemeni, mechanicky zmeny neprovadis... Pokud jezdis normalne, tak nevidim duvod, proc by se ti mela rapidne snizovat zivotnost motoru :lol: Spotreba ti po uprave zustava stejna (nekdy i mensi), pokud jezdis stejne jako pred upravou. Kdyz si zacnes uzivat vetsi vykon, je jasny, ze pujde spotreba nahoru.

Upraveno uživatelem houmik
Odkaz ke komentáři
Díky za odpověď,

ale asi do toho nepujdu, ptal jsem se lidí co do toho dělaj a rozmluvili, že zvýšení výkonu snižuje životnost motoru. Jsem blbej že jsem si vybral 66Kw, ale spotřeba zase není špatná, už jenom budu šetřit na další auťák 10 let :lol:

A to ti řekl kdo ,taková ptákovina .Ať ti ten odborník řekne jaký je rozdíl mezi 66 a 81 .A zjistíš je rozdíl ve vstřikovacích tryskách a softvéru a možná turbo ale to je dané rokem výroby.Novější turba už maji regulaci naklápění lopatek. :smich: Upraveno uživatelem Neználek
Odkaz ke komentáři
Díky za odpověď,

ale asi do toho nepujdu, ptal jsem se lidí co do toho dělaj a rozmluvili, že zvýšení výkonu snižuje životnost motoru. Jsem blbej že jsem si vybral 66Kw, ale spotřeba zase není špatná, už jenom budu šetřit na další auťák 10 let :lol:

hmm, zřejmě odborníci :smich: jak sem ti psal, když vyměníš trysky, uděláš tím i službu motoru.. nikde není psáno, že hned musíš dávat trysky Frateli Bosio, klidně si sežeň origo vstřiky z 81kW verze (nové samozřejmě) a pokud nechceš, aby ti to kouřilo, tak si zajeď k úpravci softu (dieselpower.cz nebo tdifun) na doladění..

Odkaz ke komentáři
  • o rok později...

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...