Přejít na obsah

Vysoká Teplota

Guest PsDominik

Doporučené příspěvky

Guest PsDominik

Dobrý den,

Mám Octavii 66kw r.v. 1999 a mám takový menší problém .. Včera jsem při cestě v Praze a docela velkém vedru a samozřejmě koloně stál asi 15 minut a ručička teploty stoupla k červenému a zapípala kontrolka Teploty .. auto jsem odstavil cca na 10 minut , nastartoval ( vyjel z kolony ) a jel normlní rychlostí .. Teplota se zase držela na středu a dnes už s tím problém nebyl ( taky jsem ještě nikde nestál ) .. chtěl bych se zeptat v čem může být problém .. na sahaře jsem zpozoroval prasklinu ale točí se .. kamarád mi říkal že při stání se nestačí chladit nebo co ..

Omlouvám se jestli tohle téma už tady zaznělo ..

Bohužel nejsem mechanik tak budu rád za každou radu .. nechci měnit vše jelikož ještě studuji :)

Děkuji

Škoda octavia 1,9TDi 66kw r.v 1999

Odkaz ke komentáři

Jestli by se to dál chovalo ok a nepozoroval bych nějaký výrazný únik kapaliny (po incidentu bych event. dolil a sledoval), tak bych to vyhodnotil, že se jednorázově zasekl termostat a zase uvolnil. Věnoval bych teplotě víc pozornosti a uvažoval o výměně termostatu. Potom by ještě možná mohla nestíhat vodní pumpa (špatná vrtulka), chladič...ale začal bych s tím termostatem (nejjednodušší a nejlevnější operace).

To je můj náhled, uvidíš co na to napíší znalejší...

Jo - ještě bych se zaměřil na odzkoušení funkčnosti větráku (jestli je ok motor, termospínač...). To je ještě jednodušší operace než termostat...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...