Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 (upraveno) Ahoj, Tak jsem se konečně rozhodl přihodit svoji Octu. Má ještě hodně bolístek, některé dost vážné, ale to chci řešit. Koupili jsme ji s přítelkyní, když nám kamarád zrušil původní auto ( Kia Rio) a já Octu chtěl odjakživa. Byla zakoupena v roce 2012 a měla najeto 180tis. Bohužel po 15tis odešel motor, vydřené ložisko ojnice a zároveň s motorem šlo i turbo. Byl namontován jiný s najetými přibližně 60tis. Od té doby jsem najel 35tis a naprostá spokojenost. Jezdím s Modráskem do škoda servisu pravidelně. Jezdím lézt na ledovce do alp a nerad bych, abych skončil někde na cestě. Tak od základu: Octavia II combi facelift Výbavová třída: Elegance Uvedení do provozu: 12/2008 Barva: Dynamic blue Motorizace: 1,9TDi 77kw Výbava: Sklopné vyhřívané zpětné zrcátka Denní svícení Rádio Swing Maxidot Multifunkční volant Climatronic Vyhřívané přední sedadla Alarm s hlídáním vnitřního prostoru Construct, zámek zpátečky Bolesti: Opravdu hodně poškozený lak od prolétajících kamínků (viz foto) Práh na straně spolujezdce začíná kvést (viz foto) Drobné jiné poškození laku Promáčklý spoiler pátých dveří Vypadávající jeden senzor PDC Drobně poškozený interiér - škrábance Pravděpodobně mě bude čekat spojka, jde hodně ztuha a zabírá skoro na podlaze Co bych rád dodělal: Néjaká pěkná litá originál octavia kola (pravděpodobně Cepeus) Néjaké rádio s navigací a BT Senzor deště a světla + samozatmívací vnitřní zpětné zrcátko Tažné zařízení TMP senzor tlaku v pneumatikách Corner funkce Coming home, Leaving home Asistent únavy řidiče Vyhřívání zadních sedadel Zatmavení zadních oken Přídavné topení Webasto Výměna nádržky na vodu odstřikovačů + čidlo Mezipodlaha do kufru s držákem na kolo Vychytávky, které mám v hlavě, ale nejsou originál: B sloupkem vedený vzduch z klimy na zadní sedačky Integrované stínítka do zadních dveří, možná i el.stahovací Nabíječka integrovaná do sklopné opěrky zadních sedadel Otvor pro deštníky ve dveřích řidiče a spolujezdce Pár fotek: Upraveno Červen 18, 2015 uživatelem Ropik 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Ahoj, predne jsem se chtel zeptat, kolik jsi za tu šunku dával? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Necelych 160tis. Vzhledem ke stavu...motor byl ale trochu pod pás. V době nákupu jsem s sebou měl technika, který to projel kompem a nic zvláštního nenašel. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 A kdy jsi ji kupoval? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Je to v clanku nahore, v roce 2012 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Jj tak to jo. Snad ji das pekne do poradku, vybavu ma slusnou :-) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Tak jsem dnes ještě vylepil klubovku, sice hodně dloujo po tom, co jsem ji dostal, ale přeci. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Lakovanej kufr? :) kdyz se ta modra nalesti, vypada dobre ! 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Nevim co myslis tim lakovanym kufrem. Ale ano, jen sem se o auto nejakou dobu nestaral a je to znat...chce to ted hodne prace. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jirka3 Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 No na kufru je na fotce videt pomeranc, takze ho nekdo celkem spatne nalakoval. Jinak si myslim, ze za ty penize celkem dobra koupe.....jen teda skoda toho motoru 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Spis si myslim ze je to spatny chovani se puvodnim majitelem, myslim si ze voskovani apod nebylo na poradu dne. Myslim ze ted uz je na nejake reseni pozde. Je vubec realne vyresit ty diry po kaminkach a skrabance na laku apod? Co plastidip nebo prelakovat? Co by mi pomohlo? A jeste jeden dotaz. Rad bych autoradio s navigaci. Vim ze je columbus. Existuje neco jineho co by nestalo 50tis? A jak se jinak resi parkovaci kamera? Origo byla montovana do spz? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
MaroCZ Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 columbuse sezenes za cca 10 000, k tomu "origo" (v madle 5 dveri) kamera i s praci cca 5000 kc ... ten lak, dle fotky bych to resil prelakovanim 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Duben 17, 2015 Autor Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Budu muset domluvit az pojedu v tejdnu za Rolbarem. Asi si zacnu zapisovat poznamky ohledne drobnosti, jako je to radio a kamera. Diky za tip. Ted jeste sehnat dobrou lakovnu... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Duben 17, 2015 Sdílet Odesláno Duben 17, 2015 Presne co psal jirka. Staci se jen mrknout a je to videt :) to chce cely auto dat do cajku a lakovat a pak to snad neco vydrzi, i kdyz tovarni lak je tovarni lak. Nad to proste neni :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Laurin Klement Odesláno Duben 18, 2015 Sdílet Odesláno Duben 18, 2015 pomerancovej lak se da rozlestit, ale spis by me trapil ten obnazenej prah. A ta spojka jde seridit :) hodne stesti 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Červen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Tak o vikendu mi z vedra vypadly 2 senzory zadniho PDC. Prostě se odlepily. Nejaky napad na dobre lepidlo, ktere by drzelo? Druha zavada jsou nefunkcni odstrikovace, ale to radeji necham na servisu, nevim jak bych se tam pacil ani co bych menil. Napada me myslenka: Existuje jednoduchy zpusob dodelani hladiny kapaliny do odstriku? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 A nemas to tam? To ma snad kazda octavia, nebo ne? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Červen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 To urcite nema kazda octavka a ne,nemam to tam 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Timil Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Zkousel jsi to dokodovat? Ja to taky nemel a typek mi tu kontrolku dokodoval ;) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Červen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Nezkousel jsem,nemam nikoho v okoli s Vagem a sam si ho kupovat nechci, je to draha hracka. Jedine kdyz se konecne dostanu k Rolbarovi, pokud mu do toho zas neskoci sluzebni cesta 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Kyselinka Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Jasne, ze to nemas, lebo to maju len 5L nadrzky a kedze nemas xeny a ostreky svetiel, tak logicky kontrolu hladiny vody nepotrebujes. Je to ficurka spojena s xenonmi, nakolko podmienkou su ostreky svetiel ;) Da sa dorobit cidlo aj do 3L nadobky, mam pocit, ze Vasa to uz niekomu robil...ale je to imho bastlenie, kedze sa reze diera do nadobky. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 Zase to nemajú všetky 5,5l nádržky :) Napríklad OII vyrobená 11/2004 s touto nádobkou čidlo nemá,ale je tam záslepka pre čidlo,ktorá sa dá jednoduchým spôsobom vytiahnuť :D Ale v dobe výroby to boli časy,kedy sa pri výrobe až tak nešetrilo ako teraz... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Ropik Odesláno Červen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 A vymena nadrzky za vetsi pripada v uvahu? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Gracho Odesláno Červen 18, 2015 Sdílet Odesláno Červen 18, 2015 V pohode môžeš vymeniť 3litrovú za 5,5 litra s dierou pre čidlo :) 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.