HynasVBT Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 Zdravím přátelé,výhodně se slevou jsem koupil na valašskou zimu OII 4x4 1,9TDI, 2006.Do provozu v ČR, koupeno při nájezdu 220000km.Zkušební jízda po městě OK, nicméně při otáčkách 2000-2300 na 5. a 6. rychlost se ze zadní části vozu jdou cítit vibrace.Načetl jsem různá fóra a nejspíš by to mohl být zadní kloubový kotouč, hardy spojka.Prodávající při jednání o kupní ceně mi sdělil, že je potřeba pořešit kardan, že jde slyšet a cítit.Mohlo by to být ono?Omlouvám se za dotaz, ale jsem v tomto nováček.Na kolik by se dala pořešit oprava, výměna tak, aby vozidlo pak nedrkotalo?Je tu někdo od Ostravy, kdo by poradil, vyměnil, pomohl? Má smysl kupovat nový díl (za cca 5000) nebo se dá sehnat i postarší?Díky za relevantní reakce. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
cosby Odesláno Červen 4, 2015 Sdílet Odesláno Červen 4, 2015 Měnil jsem ji.Unášeč dělá vibrace,né hučení,to bude dělat diferák 0 Citovat Odkaz ke komentáři
HynasVBT Odesláno Červen 5, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 5, 2015 Zdravím přátelé, výhodně se slevou jsem koupil na valašskou zimu OII 4x4 1,9TDI, 2006. Do provozu v ČR, koupeno při nájezdu 220000km. Zkušební jízda po městě OK, nicméně při otáčkách 2000-2300 na 5. a 6. rychlost se ze zadní části vozu jdou cítit vibrace. Načetl jsem různá fóra a nejspíš by to mohl být zadní kloubový kotouč, hardy spojka. Prodávající při jednání o kupní ceně mi sdělil, že je potřeba pořešit kardan, že jde slyšet a cítit. Mohlo by to být ono? Omlouvám se za dotaz, ale jsem v tomto nováček. Na kolik by se dala pořešit oprava, výměna tak, aby vozidlo pak nedrkotalo? Je tu někdo od Ostravy, kdo by poradil, vyměnil, pomohl? Má smysl kupovat nový díl (za cca 5000) nebo se dá sehnat i postarší? Díky za relevantní reakce. Myslel jsem, že co do počtu oktávek na českých silnicích bude reakce s radami případně pomocí daleko větší... :o( 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Červen 7, 2015 Sdílet Odesláno Červen 7, 2015 4x4 zase tolik není, ale vesměs je problém v kotouči kardanu, někdy je i KO kardan a pak se i sypou ložiska v diferáku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Maik Odesláno Říjen 20, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 20, 2015 Pridam moji zkusenost a zaroven i otazku. Taky mi auto vibrovalo na ctvrtý,pátý a šestý stupeň kolem cca 2000ot/min. Žádné hučení jsem ale nepozoroval,jen mírné vibrace. Nechal jsem vyměnit hardy spojku, vibrace byly pryč,ale na čtvrtý,pátý a šestý stupeň při rovných 3000ot/min se auto rozhučelo. Nevím,co to dělá. Každopádně jsem to neřešil. Teď po cca 3tis km hučení pomalu ustálo,ale zdá se mi,že se zase vrací vibrace,ne tak znatelně,ale auto trošku vibruje. Netuším,jestli třeba není kardán nějak nevyvážený a zase pomalu začíná ničit tu hardynu,nebo je problém někde jinde? Nemáte někdo nějakou radu,nebop podobnou zkušenost? Auto: Octavia II, 4x4,1,9TDi BXE, MR2006 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Robátko Odesláno Červenec 22, 2016 Sdílet Odesláno Červenec 22, 2016 Zdar chlapi. Prosim Vas z hardy spojky mam zlezeny ten zelezny kruh. Co sa stane ked dam ten kruh prec ze ho odrezu. Da se s tim jezdit aj bez toho a hardy spojka sa neutrhne? Dik. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.