Přejít na obsah

Problém s 2 din rádiem


Doporučené příspěvky

Zdravím, mám takové dva problémy

 

problém 1:

koupil jsem si do sve oc2 2-din aftermarket autoradio s navigaci, po zapojeni vše fungovalo jak má až na drobný detail, po zapnutí světel se z rádia (reproduktorů) ozývá slabé bzučení.

Mám normální HAL světla, žádné xenony a ani nepožívám přídavné denní svícení, to bzučení někdy během jízdy zmizí úplně, občas je hlasitější někdy není skoro ani slyšet ... co mě ale zaráží, je, že při sešlápnutí brzdového pedálu bzučení přestane, po uvolnění opět začne. Pokud svěla zhasnu bzučení také přestane, po zapnutí světel se opět ukáže.

 

problém 2

ten nastal po nedávné nehodě, tuknuto na předek bohužel vylítly i bagy takže dělali výměnu palubovky atd je to to samé rádio ale je problém s vypínáním, po vrácení auta ze servisu se vypínání rádia chová jinak, nejdřív vysvětlím zapojení:

z auta kouká originál fakra konektor vit foto mezi rádiem a tímto konektorem je redukce ve které je canbus převodník (siemens)

 

Co se týká zapnutí vše je ok, vložím klíč otočím rádio se zapne (když ržnu světla bzučí :) ) tam změna není, ale razantní změna nastala když vypnu motor a vyndám klíč následuje několik variant,

 

1.vyndám klíč rádio vypne (původní stav, ale teď to udělá jen občas)

2.vyndám klíč nic jiného nedělám v tu chvíli rádio prostě hraje dál a asi do cca 30s se vypne

3. vyndám klíč otevřu dveře - rádio vypne (občas)

4. vyndám klíč otevřu, vylezu a zavřu - rádio vypne (z 70%)

5. vyndám klíč otevřu, vylezu a zavřu, zamknu (výmečně ale stane se)

 

nenapadá někoho co by to mohlo být ? budu rád za každou radu díky, osobně bych ten canbus ani nepotřeboval klidně bych ho vyhodil a nahradil obyč redukcí fakra / iso jenže nevím jestli je na svorce fakry 16 spínané napětí, k měřáku se dostanu až v ponděli :( proto i posílám foto obsazení pinů.

 

 

 

 

 

post-45276-0-94631600-1434145400_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
  • o měsíc později...

Mám podobný problém... Mám Parrota Asteroid, parkovací kameru, tak jsem se rozhodl, že rádiu dodám další signály ke správnému fungování (signál zařazené zpátečky, signál zapnutí světel, atd) a hlavně vypnutí rádia až po vysunutí klíčku, nikoliv po vypnutí elektriky, což mě asi vadilo nejvíc. Koupil jsem mini canbus převodník (italská výroba, běžně k sehnání). je napájená trvalou 12kou, a v podstatě funguje, ale špatně. vždy po zapnutí elektriky předává signály pár vteřin, pak přestane.

Tedy rádio zapne, a pár vtřein vše funguje (přepíná řežim zobrazení, když zapnu světla, atd), ale po pár vteřinách již nic. Po vypnutí elektriky rádio hraje dál (správně, protože klíček je ještě ve spínačce). Vyndám klíček a nic. Stačí počkat a třeba otevřít dveře, nebo udělat něco jiného, což zřejmě aktivuje komfortku a krabička chytí signál v CANu. - rádio se vypne (tedy detekuje, že již není klíček ve spínačce). Což je dosti podobné tomu, co ty popisuješ. Případně stačí při vypnutí elektriky (klíček do polohy 0) zase vrátit do polohy 1 zase vypnout a vytáhnout, pak se rádio vypne hned. (protože sepnutí elektriky způsobí, že vidí na CAN).

Myslel jsem, že je to vada krabičky, tak jsem sehnal Parrot UNIKA, včetně originál kabeláže, a chová se to dosti podobně.

Takže mám podezření, že signály CANu v FAKRA konektoru jsou asi nějak špatně naprogramovaný (nejsou přístupné stále).

jde o věc komfortní jednotky? programování? napadá někoho proč všechny krabičky vidí signály na CANu jen chvilku po nějaké události?

(jedná se o O2 2007)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...