jakas Odesláno Červen 19, 2015 Sdílet Odesláno Červen 19, 2015 Ahoj, mám ztržený závit v podélníku, kde je připevněná konzola nápravnice. Je to šroub č. 7 na obrázku, závit M12x1,5 mm. Nevíte, jak to opravit? Případně někoho šikovného, kdo by to v Brně a nebo okolí zvládl? Děkuji, Jakub. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Červen 20, 2015 Sdílet Odesláno Červen 20, 2015 Zkus Humla z Brna. Opravy a servisní prohlídky vozidel, klempířské práce, plnění klimatizací, geometrie, diagnostika Prodej náhradních dílů RFauto, Masná 108, Brno tel. 545535331 602540109 606278815 - Huml 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Červen 20, 2015 Sdílet Odesláno Červen 20, 2015 Pokiaľ to dovolí hrúbka materiálu a priestor tak navrtať vrtákom 12,5mm a narezať M14x1,5 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Červen 21, 2015 Sdílet Odesláno Červen 21, 2015 Ja bych tam dal Helicol vlozku a bude to jako origo. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
marian.marcin Odesláno Červen 21, 2015 Sdílet Odesláno Červen 21, 2015 Tak či tak sú to iba dve alternatívy ,ktoré tu sú použiťelné. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jakas Odesláno Červen 21, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 21, 2015 Moc vám děkuji za odpovědi. Zítra zkusím Humla a pokud nepochodím, asi zkusím toto: http://www.kovonastroje.cz/Naradi-pro-opravu-zavitu/Sady-na-opravu-zavitu/Metricky-zavit/Jednotlive-sady-1-rozmer/Sada-na-opravu-zavitu-M-12x1-5-M12x1-5.html Akorát bych potřeboval delší vrták, protože tam bude těsno kvůli stabilizátoru a nedostanu se tam s vrtačkou. Dá se pak závit s vložkou dotahovat předepsaným momentem dle dílenské příručky? Nebo se to musí šetřit? Děkuji, J. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
maros Odesláno Červen 21, 2015 Sdílet Odesláno Červen 21, 2015 Ma to splnovat parametry noveho zavitu,takze by to melo vydrzet predepsany moment. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jakas Odesláno Červen 22, 2015 Autor Sdílet Odesláno Červen 22, 2015 (upraveno) Ahoj, tak jsem se domluvil na pátek s Humlem, pak dám vědět. J. Upraveno Srpen 18, 2015 uživatelem jakas 0 Citovat Odkaz ke komentáři
jakas Odesláno Srpen 18, 2015 Autor Sdílet Odesláno Srpen 18, 2015 Oprava proběhla úspěšně už před pár týdny. Nejprve na jedné straně a asi za týden na druhé, protože zřejmě jak to skládali dohromady, dorazili i tu druhou stranu. Už delší dobu před opravou ztržených závitů jsem pozoroval občasné lupnutí (křupnutí, klepnutí) někde od přední nápravy. Nechal jsem vložit pod 2 šrouby nápravnice podložky http://www.cc-autodily.cz/mezideska, ale nepomohlo to. Většinou to dělá v zatáčce při nějakém zhoupnutí nebo při křížení karoserie na nějakém šikmém zhupu. Po opravě ztržených závitů byl asi týden klid, a pak se to zase začalo občas projevovat. Napadlo mě vzít za všechny šrouby a šly docela lehko dotáhnout. A zase byl klid. Asi po týdnu znovu a znovu šly snadno dotáhnout. Nechápu, proč se povolují. Zkouším vždy všech 6 šroubů, které nápravnici drží. Začínám uvažovat o jistícím tmelu na závity, asi pro střední pevnost. Setkali jste se s něčím podobným? Děkuji, J. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.