luprd54 Odesláno Říjen 14, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 14, 2015 ahoj potřeboval bych poradit. Rozhodl jsem se k octavii koupit ještě jedno auto. Výběr padl na Volkswagen golf 4 rv. 2003, 1.6, 77 Kw. Najeto 217 000 km. Vím že se nejedná o motor stejný jako v octavii ale jeto dost podobné... mám ted problém ze škubaním a kolísáním otáček nebo zpomalováním a zrychlováním za jízdy... je to jak za studeného motoru tak za teplého ... např. rozjedu se na 1 už mám spojku puštěnou a najenajednou auto začne škubat třást se až zastaví na místě po cca 5 vteřinách opět jede ... nebo např. na volnoběch je cítit lehké nepravidelné záchvěvy motoru, pkud přidám otáčky na 1 000 začnou otáčky lítat cca 800 - 1200 - 800 - 1200 atd ..... nebo jedu po silnici stálou rychlostí 100km/h a najednou auto samo ubere na 80 km/h plyn na podlaze a jedu 80 km/h po chvíli najednou auto opět začne zrychlovat ... VAG nepíše žádnou chybu byli vyměněny zapalovací svíčky vyčištěna + nestavena klapka koukal jsem na graf lambda sondy a lambda nějaké hodnoty ukazuje ( viz foto) a problém stále přetrvává ... napadá někoho nějaká rada ?? děku 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stevo292 Odesláno Říjen 15, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2015 A čo váha vzduchu? Až ju ma. Alebo snímac tlaku v sani. Cidlo teploty? Lambda ma hodnoty v kanálu 30, 31, 33 a tam okolo, u oktavie a u vw netuším A v kanálu 62 alebo 63 asi tak tam sa dá skontrolovať el. Plynovy pedál a klapka, hodnoty potenciometrov. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luprd54 Odesláno Říjen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 15, 2015 čidlo teploty je ok to jsem zkoušel a ukazuje správně, potenciometry zkontroluji, a váhu vzduchu netusím jestli to má, je tam filtr vzduchovej zabudovanej v horním krytu motoru a z toho to jde rovnou do klapky a tam nic není to by muse bejt až někde v sání je to možny ? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
stevo292 Odesláno Říjen 15, 2015 Sdílet Odesláno Říjen 15, 2015 Nejaké cidlo prietoku a teploty nasavaného vzduchu by to mohlo mať niekde v sacom potrubi. A tá skrtiaca klapka nieje špinavá?. Treba vymontovat von a poriadne ocistit. A nastaviť do základu cez Vag Aký je to kód motora? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
luprd54 Odesláno Říjen 15, 2015 Autor Sdílet Odesláno Říjen 15, 2015 tak váhu vzduchu to jestě nemá ... a jak jsem psal klapka je vyčištěna a nastavena 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.