Přejít na obsah

ABS Senzor otáček

madjism

Doporučené příspěvky

Zdravím Pánové, mám teď kouknout na rozsvícení kontrolky ABS u bouraného vozu. Nehoda byla taková, že rána přišla na přední levé kolo které následně trochu pokrčilo i práh (šlo jednoduše kus dozadu). Vím že byla měněna těhlice, rameno a tlumič. Ovšem nejspíš se stalo i něco se snímačem otáček pro ABS. Jen co jsem tak zběžně zkouknul kabel u kola vypadal nepřerušený ale předpokladám že se tím nárazem mohl urvat někde dál vevnitř. Určitě bude chyba někde mezi kolem a řídící jednotkou. Chtěl bych se Vás tedy zeptat jak by jste s detekcí co je špatně postupovali. Nemám diagnostiku, chtěl bych to zvládnout nějak sám s pomocí multrimetru pokud by to šlo, elektrotechnicky jsem zdatnej. Dá se nějak zjistit zda je čidlo v pořádku popřípadě proměřit zda je vedení přerušené? Teď právě nevím jestli se dá strana od ABS ŘJ nějak odpojit abych ten okruh změřil jestli není urvaný. Děkuju za každou radu

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Tak jsem nakonec pánové změřil pouze odporovou metodou kabeláž a byl tam zkrat, kabel byl v jednom místě proseknutý o plech a kontakty byly tím pádem zkratovány. Sehnal jsem z jedné rozbité faceliftky kabel druhý, v motorovém prostoru jsem jej naletoval a abs šlape jako hodinky :)

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...