Přejít na obsah

za studena kolísají otáčky a začoudí


Doporučené příspěvky

Většinou má motor při raním startu nepravidelný chod a někdy i trochu začoudí, ale je to jen na prvních cca 20-30 vteřin, pak motor najednou úplně změní zvuk a už si pěkně přede, takže jsem tomu posledních cca 22tis km nevěnoval pozornost. S klesající teplotou se jev zhoršuje, ale většinou žádné drama ovšem o víkendu za mnou zůstal dým jako kdybych startoval traktor a musel jsem vyvětrat garáž. Zase po 30 vteřinách úplně ok, ale už mě to příjde trochu divné. Nemá někdo podobnou zkušenost, radu? Díky.

Odkaz ke komentáři
  • o 2 týdny později...

Kolik má auto najeto? Kdy měníš olej? Měl to i můj otec, musel vyměnit těsnící gufera a pístní kroužky... Od té doby je klid. Má teda ale najeto 460 000 motor 1.6 SR 74kw a olej měněn 8 let po 30 000 km long life a cca 5 let už mění po 10 000 km nebo po roce. :palec:


Mladé se uklidnily otáčky a spotřeba po výměně teplotního čidla, ukazovalo nesmyslné hodnoty už si nepamatuji kolik ale hluboko pod mínusem. Venku bylo ovšem asi 20 stupňů :rolleyes: teď už jsou otáčky v klidu ale taky bude muset dělat gufera a kroužky na pístech. Šíleně jí to papá olej. Ale má Octavii 2 R.V. 2004 1.6 MPI 75 kw najeto cca 340 000 km.

Odkaz ke komentáři

A po těch 15 000 km dolíváš kolik oleje? Jinak by bylo taky dobrý vytáhnout tu škrtící klapku jak už psal stevo292. :palec:

 

Po 12 000km jsem dolil 1l , ale sem tam kápne pod výpustným šroubem, holt jsem dal asi špatnou podložku. Víc dotahovat nebudu, vyměním až při servisním intervalu s olejem.

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...