ka_r_los Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Dobrý den pánové, Chtěl bych vas poprosit, zda nema nekdo prehled o tom, jak je na tom mezera mezi plastovou vlozkou a kovovou casti podbehu. Ptam se kvuli tomu, ze se snazim najit nejvhodnejsi moznost pro tlumeni, soucasny plan je cca 8mm. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 cca 20% plochy nadkolí je přímo na plechu kasle 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Listopad 29, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 Dekuju i tady:) Porad by se ale dalo pouzit 3 peny s uzavrenymi pory (nenasakava) aby doslo k omezeni prenosu vibraci... 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Rolbař Odesláno Listopad 29, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 29, 2015 to asi dalo, ale pozor na extrémní vlhkost s veškerým bordelem ze silnice + posypová sůl a hlavně nesmí tam zbytečně nic z toho zůstávat, pak to zahnívá. Zrovna některý partie podběhů docela trpěj na reznutí bodových svárů. Pokud se do toho pustíš, tak doporučuju vyčistit, odmastit, nastříkat barvou a pak zavoskovat 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Martin_TDi Odesláno Listopad 30, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 JJ, Rolba má pravdu, před 14-ti dny jsem zrovna opravoval (svislá) místa bodových svárů, které byly chycené korozí. Obrousil jsem to do čista, odmastil a natřel 3-mi vrstvami wurthu na podvozky+vystříkal dutiny. Takže s tím tlumením bych byl opatrný - jedině místa které nejsou v kontaktu s kastlí. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Listopad 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 Moc děkuju pánové, tohle jsou připomínky k nezaplacení, ikdyž o překryté vrstvou např. gumoasfaltu jsem přemýšlel od začátku. Koukal jsem do ETKY a našel jsem jedině 3V0 805 696 jakožto materiál nalepený na plast podběhů u Superbu 3, ale bohužel etka mlčí o tom, co to je za materiál, očividně nic toxického, to píšou vždy:) Základní myšlenka byla zatlumit hlavně plast jako zdroj, alubutyl, otevřená pěna, uzavřená pěna a pak to zaizolovat proti vodě, plech podle možností, ale teda zase alubutyl a max uzavřená pěna a zase zastříkat, ale prostorově to vychází asi jen dopředu a dozadu 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Mich Odesláno Listopad 30, 2015 Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 odívej se na ahifi.cz čím to tlumí a tím bych to taky vytlumil. 0,8mm se mi zdá zbytečně moc - ty bitumenové pásy vodu nenatahují a tak budou OK. Použít pěnu bych fakt nezkoušel.. Jinak od Octavie II a dál, jakékoliv auo co jsme kupovali nové včetně mýho S2, tak nechat v AS dokud není pěkně a bez deště, zajet do dílen a rovnou nastříkat komplet podvozek i za podběhama a plastama. Pak je 100% jistota. Od doby, kdy jsou na podvozku jen plasty jsou plechy pod nimi neošetřené! jen sem tam stříknuté voskem a to je k ničemu.. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Listopad 30, 2015 Autor Sdílet Odesláno Listopad 30, 2015 (upraveno) Tak jsem zkoumal takže práci ahifi a revilohifi jsem zkouknul a k čemu jsem se dostal... Pokud se podívám na to jaký materiál používají (parametry +- nastejno) tak tu máme 2mm alubutylu + neopren či jemu podobná pěna s uzavřenými póry. Když jsem si počítal objemovou hmotnost, tak mi to vyšlo na cca 65-78 km/m3 což je v podstatě libovolný syntetický kaučuk pro chladírenství. Co do aukustiky, tak právě pěny s uzavřenými póry nejsou nic moc a jsou nejvhodnější jako tlumiče vybrací, nikoliv tlumení jako takové, proto ta měna s otevřenými póry:) Výsledek? 2mm alubutylu+2-3mm otevřené pěny (to je i molitan) na to 2-3 chladírenské pěny na plošné uzavření a přes to vost nebo gumoasfalt... Upraveno Listopad 30, 2015 uživatelem ka_r_los 0 Citovat Odkaz ke komentáři
ka_r_los Odesláno Srpen 8, 2016 Autor Sdílet Odesláno Srpen 8, 2016 Tak a teď mám problém 7/2008 má kobercové podběhy, takže nalepit na to cokoliv je v podstatě nemožné... Který typ je lepší? Koberec nebo plast? 0 Citovat Odkaz ke komentáři
deny.rel Odesláno Červenec 31, 2020 Sdílet Odesláno Červenec 31, 2020 Zkus se podívát tady https://www.2din.cz/tlumeni-odhlucneni-auta/odhlucneni-podbehu/ . Já jsem takhle montoval u octávky a vše bylo absolutně v pořádku. 0 Citovat Odkaz ke komentáři
Doporučené příspěvky
Zapoj se do diskuse
Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.