Přejít na obsah

Octavia 1, motor BFQ, bez lambdy za katalyzatorom, da sa?

Guest milanatik

Doporučené příspěvky

Guest milanatik

Zdravim,

po roku a stvrt mi odisla lambda sonda za katalyzatorom. Diagnostika vyhadzuje chybu tejto lambda sondy a kedze je este v 2rocnej zaruke, tak ju chcem dat reklamovat.

Otazka ale znie - mozem chodit s autom aj ked tam fyzicky tato sonda za katalyzatorom nebude?

Otvor by som nejako docasne zaslepil(pripadne tam dam staru nefunkcu lambda sondu). Tento motor BFQ ma dve lambda sondy - prva, pred katalyzatorom, je v poriadku. Takze aky bude mat vplyv na katalyzator( pripadne na celkove chovanie auta) ak tam ta druha lambda nebude? Nieje ta dtuha lambda za katalyzatorom len taka "kontrolna" a dolezitejsia je ta pred katalyzatorom?

Dik za nazory.

Odkaz ke komentáři

Lambda za katalyzátorom kontroluje účinnosť katalyzátora. Regulácia je tá pred. Jazdiť docasne by sa dalo len neviem či nepojde v nudzovom rezime. Podľa mňa by to nemalo mať vplyv na chovanie motora len kontrolka bude otravovat. Ešte by to mohol nejaky macher odstranit softwareovo. Len cena aká by bola to neviem.

Odkaz ke komentáři

milan:

Z chybou lambdy 2 jezdím už 5 let.Když se pos..la poprvé(originální)hlásila zkrat na kostru.Vyměnil jsem za druhou(neorigo) a vydržela potichu 1 rok,pak zase hláška-dosaženo horní meze regulace.Takže než lambda,tak spíše katík méně účinný.Takže by byl i patrně zbytečný výdaj na lambdu new.Auto jezdí normál a lambda 2 na provoz nemá vliv .Akorát otravuje na palubce.Sem tam někdy i zhasne a pak zase rozsvítí.Tak je to dokola již zminovaných 5let.

Než ji z auta vymontíš,tak ji odpoj v krabičce co je na podvozku pod spolujezdcem a zkus jezdit chvíli bez zapojení a pak mrkni po pár km na VAG co ti diagnostika nahlásí,když nebude mít její signál.

Auto by mělo jet v pohodě bez nouzáku.Ten jsem u sebe v autě ještě ani nikdy nezažil(najeto 278tis)

Odkaz ke komentáři
Guest milanatik

Dik za odpovede,

presne ako pises šípan, jedinym prejavom chybnej lambda sondy je, ze mi svieti kontrolka systemu kontroly vyfukovych plynov. Auto jazdi uplne normalne, spotreba je stale rovnaka a nepocitujem nejake znizenie vykonu ani nic podobne. Len ta kontrolka ma hneva... A ako pises, niekedy sama od seba zhasne, ale posledny mesiac uz svieti vkuse. Po vynulovani chyb v pamati sa opat rozsvieti tak po cca 30km.

Tuto lambdu som menil pred rokom a stvrt a odvtedy som najazdil cca 25000km. Mam doma este staru nefunkcnu lambda sondu ale z motora 1.6 74kW, kde bola len jedna lambda sonda. Takze by som tam zatial pocas procesu reklamacie dal tuto nefunkcnu z inej motorizacie...

Odkaz ke komentáři

Zapoj se do diskuse

Přidej příspěvek nyní a registruj se později. Pokud máš účet, přihlaš se zde.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Pro přidání fotek je třeba se přihlásit
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
    • OTÁZKA, KTEROU ZDE ZODPOVÍ ODBORNÍK: VÝROBCE KABELU.   myslím, že určitě v některých případech něco poškodit lze a to nevratně. Například když nastavíte nevratný omezovač rychlosti v motorové jednotce. Ale i jinde, například v některých 09 je kódování (slavný Bajt 18), který je jen maska. Vy tedy vidíte stále 00, ale on 00 není a nesmí být. Takže vrácením 00 se nic nenapraví.
    • Mě to přijde jako nedostatek proudu. Tj : odešla baterie, špatně připojené / znečištěné / zoxidované svorky na baterii . Vyhřátý silový kabel na kostru. 
    • Ahoj, mám taky origo diagnostický kabel Ross-Tech se sadou VCDS MAX. Jsem tvůrce návodů do VIS autodiagnostické postupy. Kdo má zájem o kódování světel, podsvícení budíků, ručiček, podsvícení displeje v palubní desce, či podsvícení infoteimentu... Umím! Vše je zesilováno či zeslabováno: 1) Fototranzistorem (který lze také nastavit a to nevídaně!) , (nebo ho odstavit z činnosti) 2) Car - nastaveni - světla - podsvícení palubní desky   mrkněte na částečné ukázky možností co a jak s čím... videa zde: Kódování světel a podsvícení VCDS Víťa    Rád Vám provedu nastavení dle vašich přání!!! *Samozřejmostí je Prvotní záloha Vašeho vozu, např pro STK. *Znovu přehrání Vašeho oblíbeného nastavení vozu po STK! *Všechna Data Vám pošlu i emailem, jak scan chyb, před jejich vymyzáním, tak i kompletní zálohy vozu! Můžete si je tedy přehrát i jinde, kde budou vlastnit HEX-V2 kabel... NosekVitezslav@seznam.cz Kod pro jakou jednotku_? Potřebuju číslo jednotky: 09? a Objednací číslo. Nejlépe autoscan vozu, je to možné??? Podle ostatních jednotek lze přesněji sestavit kódování! VCDS Víťa NosekVitezslav@seznam.cz
  • Vytvořit...